Annonce
Lolland

MARIA OG FREJA SAGDE GODNAT I IKEA

Freja Kjøller fra Rødby og Maria Rasmussen fra Bandholm tilbragte natten til onsdag i et Ikea-varehus. Foto: Ikea
Maria Rasmussen ville teste, om hun virkelig var en heldig kartoffel ... og det var hun. Onsdag aften kunne hun og veninden Freja Kjøller derfor sige "godnat" i et Ikea-varehus.

BANDHOLM: Da 19-årige Maria Rasmussen var i Ikea i Taastrup sammen med sin veninde, 20-årige Freja Kjøller, for en måneds tid siden, snakkede de to piger om, at Maria havde været utrolig heldig på det seneste.

Maria havde netop vundet en konkurrence hos Radio SydhavsØerne om koncertbilletter, og derfor mente Freja, at nu skulle det altså testes, om Maria virkelig bare er en heldig kartoffel.

Læs også: - Vi er helt blæst bagover af gæstfriheden

Annonce

Så da de passerede en kampagnestand for Ikeas (k)ærlighedskonkurrence, hvor man kunne vinde en overnatning i varehuset, udfyldte de begge en hjerteformet konkurrence-tilmelding. Og så tænkte Maria ikke mere over det.

Den var god nok

Men så en dag, mens Maria sad i undervisningstimen på 3. hhx, ringede hendes telefon.

- Jeg tænkte, at det var en eller anden useriøs virksomhed, som prøvede at prakke mig noget på, så jeg lagde på. Men så ringede de kort tid efter igen. Så tænkte jeg, at det var da lidt usædvanligt. Så jeg gik ud for at tage den, for det kunne jo være noget vigtigt ... og det må man sige, at det var, griner hun.

Læs også: 14-årig har været med inde bag de lukkede døre

I telefonen var Ikea, som kunne meddele Maria, at hun havde vundet en overnatning for to i varehuset i Taastrup.

- Det troede jeg ikke på. Men efterhånden gik det op for mig, at den var god nok, siger Maria, der ved siden af studierne arbejder på den nye McDonald's i Maribo.

Ikea havde indrettet et af sine udstillingsværelser til pigernes overnatning. Foto: Ikea
Annonce

Store rammer

Men før det arbejdede hun i Lalandia, og her havde hun mødt veninden Freja, som altså nu var skyld i, at Maria vandt endnu en konkurrence, og beviste, at hun er lidt af en heldig kartoffel.

Så selvfølgelig skulle Freja med ind at indløse den anderledes overnatning.

Pigerne troppede derfor op i Ikea onsdag eftermiddag.

- Der var lidt tid, inden vi skulle mødes med dem. Men så kunne vi jo lige gå lidt rundt og se, om der var noget, vi skulle have med ... når nu vi var der, siger Maria.

Om aftenen var der mad i Ikeas kantine, inden pigerne skulle ned i varehuset at overnatte. Foto: Ikea

Pigerne blev budt velkommen af en Ikea-medarbejder, der var deres vært under oplevelsen.

De fik lidt aftensmad og en rundvisning bag kulisserne i det store varehus, og det var noget, der imponerede de lollandske servicemedarbejdere, som havde mange spørgsmål til driften.

- Det var godt nok vildt stort. Vi var meget overraskede over, hvor meget arbejde det kræver. De arbejder hele natten, siger Maria, der ikke lige påtænker at skifte de gyldne McDonald's-måger ud med de gule Ikea-bogstaver.

Det var godt nok vildt stort. Vi var meget overraskede over, hvor meget arbejde det kræver.

Maria Rasmussen, vinder af overnatning i Ikea

- Jeg tror ikke, jeg ville kunne være på så fysisk stor en virksomhed. Jeg er mere til de mindre rammer på McD. Der er ikke så langt fra den ene ende af butikken til den anden, om man så må sige, konstaterer hun tørt.

Pigerne fik også fortællingen om, hvordan Ikea-lageret fik voldsomt travlt under corona-nedlukningen, fordi alle sad hjemme og bestilte møbler på nettet.

Annonce

Spilleaften med snacks

Efter den lange rundtur fik pigerne præsenteret deres logi for natten.

- Vi troede jo, vi skulle ligge på de der madrasser, de bare har stillet op i udstillingen. Men vi fik et helt udstillingsværelse at sove i, hvor de havde redt op til os, fortæller Maria.

Varehuset havde sørget for, at Maria og Freja kunne have en rigtig pigeaften med snacks og brætspil, før de skulle til køjs. Foto: Ikea

Ikea havde også sørget for lidt tøsehygge med chips, sodavand og kanelsnegle.

- Og så var der linet op til spilleaften, så det var rigtig hyggeligt. Det hjalp meget, at det var inden for nogle rammer i et udstillingsværelse og ikke ude på gulvet i det store varehus. Og der var meget stille i varehuset, da det var lukket, fortæller vinderen.

Annonce

Slap for at købe en dyne

Da det var tid til at gå i seng, ryddede pigerne op efter sig og gik til køjs. Og når man kommer fra Lolland, opfører man sig ikke som prinsesserne på ærten.

Hvis ikke prismærkerne dinglede pigerne om ørerne, var overnatningen i Ikea ligesom at sove på hotel, fortæller Maria Rasmussen. Pigerne fik lov til at beholde dyner, sengelinned, puder, sutsko og morgenkåber. Foto: Ikea

- Vi sov rigtig godt. Madrassen var helt okay, men lidt for høj at sove på. Dynerne og puderne var rigtig fine. Og dem fik vi lov til at beholde sammen med morgenkåber og sutsko. Det var da meget rart ... for så slap jeg da for at købe en ekstra dyne hjem til. Det manglede jeg faktisk ret meget, siger Maria snusfornuftigt om sin præmie.

Det var lidt pudsigt at vågne og sidde med morgenhår over morgenmaden i det store varehus. Foto: Ikea

Pigerne blev vækket med morgenmad, der blev kørt ind på et rullebord, og der var taget højde for, at Freja er veganer.

Efter morgenmaden pakkede de deres ting sammen, fik taget et afskedsbillede og tog hjem til Lolland ganske mættet af den anderledes oplevelse.

Men det blev ikke uden en afskedssalut.

- De var meget overraskede over, at vi kom helt fra Lolland til Taastrup. Og jeg sagde jo så, at hvor skulle vi ellers køre hen - vi gider jo ikke tage færgen til varehuset i Odense. Så det kunne virkelig være fedt, om der kom et varehus tættere på Lolland, og det sagde jeg også til dem, fortæller Maria Rasmussen.

Det kunne virkelig være fedt, om der kom et varehus tættere på Lolland, og det sagde jeg også til dem.

Maria Rasmussen, vinder af en overnatning i Ikea
Maria Rasmussen fra Bandholm (til venstre) og Freja Kjøller fra Rødby (til højre) kørte torsdag formiddag retur til Lolland efter en noget anderledes oplevelse i Ikea. Foto: Ikea
Annonce
Annonce
Gasledning

200 LODSEJERE BERØRES AF GASLEDNINGEN

Annonce
Sammenhold

GNISTEN OG SAMMENHOLDET LEVER STADIG

Annonce
Forsiden netop nu
Guldborgsund

- VI BLEV JO KASTET HOVEDKULDS UD I BESTYRELSESARBEJDET

Guldborgsund

HOS BRIAN BLOMSTRER DRØMMEN

Lolland

Milliondyr brand fortsætter endnu

Sport

TEAM SYDHAVSØERNE SKUFFER HJEMME

Guldborgsund

SANGKRAFTCENTER ÅBNER

Lolland

NAKSKOV FJORDDAGE SKAL NYTÆNKES

112

STORT TYVERI FRA KÆLDER

112

UNGE MÆND DØMT FOR STRIBEVIS AF FORBRYDELSER

Guldborgsund

FÆNGSEL LAVER MAD UD AF HUSET

Kunst

VIGTIG UDSTILLING AF DEN LILLE STORE BILLEDHUGGER

112

BACON- OG PEPPERONI-TYV PÅ SPIL

Familie

NYT NETVÆRK FOR FAMILIER MANGLER EN MEGET VIGTIG ESSENS

112

33-ÅRIG DØMT FOR BEDRAGERI PÅ FACEBOOK

Annonce
Lolland

- DET ER ALVORLIGT

Kunst

KVINDELIG KUNSTNER MED HESTEKRÆFTER

112

PÅVIRKET KANLLERTKØRER PÅ NATLIG BRO-TUR

Fællesskab

STOR INTERESSE FOR SENIORBOFÆLLESSKAB

112

BRÆNDESTABEL VIL BRÆNDE HELE NATTEN

112

STORT TRÆPILLE-TYVERI FRA VILLA

Corona-virus

STIGENDE SMITTETAL

Lolland

ALPAKAER STAK AF

Annonce
Annonce