Annonce
Lolland

MARIBO DUFTER AF MIDDELHAVET: - DET GIVER LIGE BYEN ET PIFT

Det europæiske gademarked hev både turister og lokale til torvet i Maribo fra starten tirsdag formiddag, og vejret havde også et sydlandsk præg. Foto: Jan Knudsen
European Street Market er vendt tilbage til Maribo med mad og meget mere.

MARIBO: Knap er man drejet ind på torvet i Maribo i disse dage, før duften af kager, pizza, pølser, risotto, oste, grillmad og fish'n chips rammer snudeskaftet, og mundvandet kvitterer.

Lollandspigen er pakket godt ind i britiske Fish'n chips og bajerske pølser i disse dage. Men springvandet er da heldigvis slukket. Foto: Jan Knudsen

Europa er kommet til Maribo, og det er ikke kun de små kulørte boder, der sætter stemningen. Temperaturerne er i disse dage middelhavs-agtige, og når gutterne med olieret hår og charmesmil råber højlydt efter kunderne "Original Parma from Parma! Parma from Parma!" eller "Hello Lady... try our tasty Parmigiano... Par-me-gi-a-noooo!" , så føler man sig for alvor hensat til et sydlandsk gademarked.

Handelsformand Birger Christensen har muligvis bidt over mere, end han kan klare, her på det europæiske gademarked. De løjerlige fyre fra osteboden gav den gas og lokkede kunderne til med høje opråb om ostens fortræffeligheder. Foto: Jan Knudsen

Meget mere end mad

Men selv om maden fra forskellige af vores Europæiske nabolande stadig fylder noget, så er der denne gang også andet at kigge på. Man kan eksempelvis få sig en yndig sommerhat til at skærme for solen, et tørklæde til de kolde sommeraftener, lidt legetøj til ungerne eller en sten med magiske kræfter.

- Det er så fedt, det her!

Birger Christensen er tilfreds med, at markedet har fornyet sig, så der eksempelvis også er kommet tekstiler og legetøj til i boderne. Foto: Jan Knudsen

Formand for Maribo Handelsstandsforening Birger Christensen er normalt en glad mand, men denne uge er smilet trukket ekstra op.

- Vi har rigtig mange turister i byen stadigvæk - både tyske, hollandske og belgiske. Så det er jo dejligt, der stadig sker noget i byen, nu hvor vi har holdt det sidste onsdagsmarked. Det giver lige byen et pift, siger han.

Onsdagsmarkederne gik rigtigt fint, og første melding fra byens butikker er, at markederne sendte masser af kunder ind ad deres døre. Nu skal det europæiske marked gerne gøre det samme.

De søde sager er også rigt repræsenteret - her ved den karamel-agtige, britiske fudge, som rigtig kan klæbe godt til ganen. Foto: Jan Knudsen

Markedet kom til Maribo - og Lolland - første gang i 2015. Men et par år senere besluttede handelsstandsforeningen at droppe det igen.

- Vi holdt en pause, fordi mange synes, det var blevet lidt for ensformigt og kedeligt. Men nu hørte vi, at de har fornyet sig, og at der var kommet lidt mere end bare mad. Og mange har også spurgt efter det, forklarer Birger Christensen.

Vi hørte, at de har fornyet sig, og at der var kommet lidt mere end bare mad. Og mange har også spurgt efter det.

Birger Christensen, formand for Maribo Handelsstandsforening
Annonce

En lokal kending

Egentlig var European Street Market booket op i kalenderen, da Maribo henvendte sig. Men da de hørte, det var Maribo, sprang de omgående til. Så noget må byen have gjort rigtigt de første år, markedet var på visit.

Trods det internationale præg, er der også i én af boderne en glædelig genkedelighed. Køier Pølser fra Faxe Ladeplads har normalt en vogn til torvedag i Maribo onsdag og lørdag. Men de er altså også med i European Street Market med et stort udvalg af charcuteri.

De "magiske" krystaller og sten kan gøre alt muligt godt for en. Knægten her var dog mere interesseret i de flotte farver. Foto: Jan Knudsen

Man kan shoppe løs i boderne hver dag i denne uge frem til lørdag - alle dage fra klokken 10 til 18.

De faste torvehandlende onsdag og lørdag vil stadig være på plads på parkeringspladsen på torvet. Og motorcyklerne fra Bikemeet Lolland laver en særlig oplevelse ud af det torsdag, når de fylder gågaden Østergade med MC'er i stedet for at holde på torvet, hvor markedet holder til.

Annonce
Annonce
Lolland

DELTE MENINGER OM LOLLANDSK LÆGESKIFTE

Annonce
Alkohol

ÅRETS ALKOHOLKAMPAGNE: DERFOR SKAL DU BLÆSE DEM ET STYKKE

Annonce
Forsiden netop nu
112

NARKOBILIST DØMT - SLIPPER FOR YDERLIGERE FÆNGSEL

Lolland

FORENING PLAGET AF SERIEHÆRVÆRK

Guldborgsund

INTERNAT HAR BRUG FOR FLERE KATTEPLEJEFAMILIER

Lolland

BEDSTEMØDRE VIL HJÆLPE NÅR VERDEN GÅR I STÅ

Guldborgsund

DER RYGER MERE OVERSKUDSMAD I KURVEN END TIDLIGERE

Lolland

- JEG ER EN LILLE MAND, OG JEG VINDER IKKE

Sport

TEAM SYDHAVSØERNE GIK NED I AARHUS

Sport

NYKØBING FC I GIGANTISK KOLLAPS

Lolland

- DET SKAL ABSOLUT BEVARES

Lolland

MINDER STOD I KØ TIL SKOLEJUBILÆUM

Lolland

SKØNT MED POP OP-BIBLIOTEK I BYMIDTEN

Lolland

KJØGES KEDEL VAR BLOT GENERALPRØVEN

Sport

GEPARDEN VENDER HJEM TIL RØDBY: TILBAGE, HVOR DET BEGYNDTE

Annonce
Anders And

MIDTJYLLAND SLOG LOLLAND-FALSTER I ANDERS AND-DYST

Skolelukning

BORGERFORENING KRITISERER FEJL OG MANGLER I SPAREFORSLAG

Lolland

CITY ROCK GENÅBNER SOM DINER OG VÆRTSHUS

Guldborgsund

KONKURS TRUER SPORTSCENTER: UDVALGSFORMAND TAGER FAT MED DET SAMME

Lolland

FLERE BENYTTER SIG AF SPROGSKOLE

112

KØRTE 113 KM/T I 60 KM-ZONE

Energikrise

SAKSKØBING SPORTSCENTER ER AKUT LUKNINGSTRUET

Guldborgsund

BRYDNING I VERDENSKLASSE

Annonce
Annonce