Annonce
Energikrise

VARMEVÆRK HÆVER PRISEN

På generalforsamlingerne i Maribo Varmeværk har der været opbakning til bestyrelsens kamp mod Refa MSK. Nu vokser prisforskellen mellem de to værker. Arkivfoto: Claus Hansen
Høje priser på træpiller og træflis får Maribo Varmeværk til at varsle prisstigninger, mens Refa MSK nyder godt af billig halm og høje elpriser og derfor sænker prisen.

LOLLAND: "De store prisstigninger på især elektricitet og brændsel medfører desværre, at Maribo Varmeværk hermed inden den 1. oktober 2022 må varsle en prisstigning gældende fra den 1. januar 2023."

Sådan lyder det i et brev fra Maribo Varmeværk til andelshaverne, og af det nye takstblad kan man se, at prisen for en megawatttime varme inklusive moms stiger fra omkring 340 kroner til 550 kroner.

For et standardhus på 130 kvadratmeter med et forbrug på 18,1 megawatttimer vil det betyde, at varmeregningen vokser med omkring 315 kroner om måneden, anslås det.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Mens Maribo Varmeværk altså varsler prisstigninger, går det den anden vej med Refa MSK, der som bekendt leverer varme til Sakskøbing. Her betyder de høje elpriser øgede indtægter, der kan bruges til at sænke prisen på varme. Så med virkning fra 1. oktober sænkes prisen inklusive moms fra 400 kroner til 312,50 kroner per megawatttime.

Får kompensation

Refa MSK sælger varmen til Sakskøbing Fjernvarmeselskab, der distribuerer den videre til sine kunder, så hvordan prisændringen vil slå igennem hos kunderne, skal Sakskøbing Fjernvarmeselskab beslutte.

Og selskabet kan også se frem til at få en erstatning på 4,3 millioner kroner fra Refa MSK som betaling for den prisforskel, der er opstået, efter at Refa MSK gik i rekonstruktion, opsagde den gamle aftale og spillede ud med nye priser.

Her er der en slags opsigelsesvarsel, som ikke blev overholdt, og derfor får Sakskøbing Fjernvarmeselskab nu en kompensation.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det er så ærgerligt

Bestyrelsesformanden for Refa MSK, Henning Tønning, glæder sig over, at varmeprisen nu sænkes og understreger, at Refa MSK er parat til at levere til den samme pris til Maribo Varmeværk. Og hvis Maribo Varmeværk går med, vil Refa MSK kunne producere endnu mere elektricitet og dermed formentlig sænke varmeprisen endnu mere for alle kunderne.

Men uenighederne blokerer tilsyneladende for, at det sker.

- Det er så ærgerligt. Kunne vi dog bare hviske tavlen ren og finde en løsning, for selvfølgelig overvejer vi at få varme fra Refa MSK. Det vil vi gerne i morgen, og prisen har vi heller ikke problemer med. Men vi føler, vi bliver stillet over for nogle ultimative krav. Vi vil gerne forhandle, men det skal være på et ligeligt grundlag, siger Erik Holsko, der er bestyrelsesformand for Maribo Varmeværk.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ultimativt oplæg

Han forklarer, at Refa i februar kom med et udspil til en kontrakt - det udspil er netop blevet offentliggjort på Refas hjemmeside - som Maribo Varmeværk ikke kunne acceptere.

- Det var et ultimativt oplæg, der ikke kunne flyttes et komma i. Den åbnede ikke for en forhandling, og det er smadderærgerligt, siger Erik Holsko, der ikke ønsker at forhandle gennem pressen, men nævner, at uenighederne blandt andet handler om aftalens løbetid og om, at Maribo Varmeværk er et stort værk, der ligesom Refa MSK har brug for afskrivninger.

Det var et ultimativt oplæg, der ikke kunne flyttes et komma i. Den åbnede ikke for en forhandling, og det er smadderærgerligt.

Erik Holsko

- Vi stiller et kæmpe apparat, der er ligeså stort som Refa MSK's, til rådighed, og det savner jeg forståelse for, siger han.

Kan der ikke komme et punkt, hvor det er for dyrt at producere varmen selv?

- Jo, det kan der. Men tror du, de høje elpriser fortsætter? spørger Erik Holsko og tilføjer, at Maribo Varmeværks priser trods stigningen fortsat vil ligge under landsgennemsnittet.

  • 30LOL_Generalforsamling i Maribo Varmeværk i Maribo Hallen
    På generalforsamlingerne i Maribo Varmeværk har der været opbakning til bestyrelsens kamp mod Refa MSK. Nu vokser prisforskellen mellem de to værker. Arkivfoto: Claus Hansen
Annonce
Lolland

Politiet måtte give fortabt: Nu er påskemysteriet opklaret

112

Stoppet med slagvåben og pistoler i bilen

Annonce
Annonce
Guldborgsund

- Når sådan et chok rammer, har vi brug for at samles

112

15-årig overfaldet: Fire personer anholdt

Sport

2.400 billetter solgt: Storkamp nærmer sig udsolgt

Indland

Ydermure er styrtet sammen i den udbrændte del af Børsen

112

Stoppet med slagvåben og pistoler i bilen

Dølle

Snart går det løs: Hjælp os med dine vildeste Dølle-minder!

Lolland

Politiet måtte give fortabt: Nu er påskemysteriet opklaret

Guldborgsund

Jyder tabte i Højesteret: Guldborgsund Kommune vinder strid om millioner

Guldborgsund

Unikt projekt: Sygehuspatienter kan nu modtage behandling i eget hjem

112

En person kørt på sygehuset efter sammenstød i trafikken

Sport

Lokal bokser bliver hovednavn ved professionelt stævne

Lolland

Kommune fik kritik for ventetid: Handleplan skal rette op

Lokal nyt

Kæmpe-lukning får konsekvenser: Fyringer rammer også lokalt

112

National politienhed ransager på Falster: Sag af særlig grov karakter

Sport

Maribo-dreng skifter til dansk traditionsklub

Lokal nyt

Efter slagteri-lukning: Frygter at lokale svineavlere stopper

Annonce
Annonce
Lolland

Rundt på gulvet over stor donation

Indland

Afspærringer omkring Børsen opretholdes indtil mandag morgen

Indland

Danish Crown lukker Ringsted-slagteri og nedlægger 1200 job

Indland

Danish Crown lukker Ringsted-slagteri og nedlægger 1200 job

Lolland

Stor åbningsfest: - Jeg skal bare købe toiletpapir

Indland

Boligmarkedet er stadig på lavt blus efter marts-fremgang

112

Blev opdaget: Solgte narko på byens torv midt om dagen