Annonce
Energikrise

VARMEVÆRK HÆVER PRISEN

På generalforsamlingerne i Maribo Varmeværk har der været opbakning til bestyrelsens kamp mod Refa MSK. Nu vokser prisforskellen mellem de to værker. Arkivfoto: Claus Hansen
Høje priser på træpiller og træflis får Maribo Varmeværk til at varsle prisstigninger, mens Refa MSK nyder godt af billig halm og høje elpriser og derfor sænker prisen.

LOLLAND: "De store prisstigninger på især elektricitet og brændsel medfører desværre, at Maribo Varmeværk hermed inden den 1. oktober 2022 må varsle en prisstigning gældende fra den 1. januar 2023."

Sådan lyder det i et brev fra Maribo Varmeværk til andelshaverne, og af det nye takstblad kan man se, at prisen for en megawatttime varme inklusive moms stiger fra omkring 340 kroner til 550 kroner.

For et standardhus på 130 kvadratmeter med et forbrug på 18,1 megawatttimer vil det betyde, at varmeregningen vokser med omkring 315 kroner om måneden, anslås det.

Annonce

Mens Maribo Varmeværk altså varsler prisstigninger, går det den anden vej med Refa MSK, der som bekendt leverer varme til Sakskøbing. Her betyder de høje elpriser øgede indtægter, der kan bruges til at sænke prisen på varme. Så med virkning fra 1. oktober sænkes prisen inklusive moms fra 400 kroner til 312,50 kroner per megawatttime.

Får kompensation

Refa MSK sælger varmen til Sakskøbing Fjernvarmeselskab, der distribuerer den videre til sine kunder, så hvordan prisændringen vil slå igennem hos kunderne, skal Sakskøbing Fjernvarmeselskab beslutte.

Og selskabet kan også se frem til at få en erstatning på 4,3 millioner kroner fra Refa MSK som betaling for den prisforskel, der er opstået, efter at Refa MSK gik i rekonstruktion, opsagde den gamle aftale og spillede ud med nye priser.

Her er der en slags opsigelsesvarsel, som ikke blev overholdt, og derfor får Sakskøbing Fjernvarmeselskab nu en kompensation.

Annonce

Det er så ærgerligt

Bestyrelsesformanden for Refa MSK, Henning Tønning, glæder sig over, at varmeprisen nu sænkes og understreger, at Refa MSK er parat til at levere til den samme pris til Maribo Varmeværk. Og hvis Maribo Varmeværk går med, vil Refa MSK kunne producere endnu mere elektricitet og dermed formentlig sænke varmeprisen endnu mere for alle kunderne.

Men uenighederne blokerer tilsyneladende for, at det sker.

- Det er så ærgerligt. Kunne vi dog bare hviske tavlen ren og finde en løsning, for selvfølgelig overvejer vi at få varme fra Refa MSK. Det vil vi gerne i morgen, og prisen har vi heller ikke problemer med. Men vi føler, vi bliver stillet over for nogle ultimative krav. Vi vil gerne forhandle, men det skal være på et ligeligt grundlag, siger Erik Holsko, der er bestyrelsesformand for Maribo Varmeværk.

Annonce

Ultimativt oplæg

Han forklarer, at Refa i februar kom med et udspil til en kontrakt - det udspil er netop blevet offentliggjort på Refas hjemmeside - som Maribo Varmeværk ikke kunne acceptere.

- Det var et ultimativt oplæg, der ikke kunne flyttes et komma i. Den åbnede ikke for en forhandling, og det er smadderærgerligt, siger Erik Holsko, der ikke ønsker at forhandle gennem pressen, men nævner, at uenighederne blandt andet handler om aftalens løbetid og om, at Maribo Varmeværk er et stort værk, der ligesom Refa MSK har brug for afskrivninger.

Det var et ultimativt oplæg, der ikke kunne flyttes et komma i. Den åbnede ikke for en forhandling, og det er smadderærgerligt.

Erik Holsko

- Vi stiller et kæmpe apparat, der er ligeså stort som Refa MSK's, til rådighed, og det savner jeg forståelse for, siger han.

Kan der ikke komme et punkt, hvor det er for dyrt at producere varmen selv?

- Jo, det kan der. Men tror du, de høje elpriser fortsætter? spørger Erik Holsko og tilføjer, at Maribo Varmeværks priser trods stigningen fortsat vil ligge under landsgennemsnittet.

Annonce
Annonce
Guldborgsund

GENERALSEKRETÆR FORLADER FOLKEHJÆLP MED KORT VARSEL

Annonce
Sparetider

19 GRADER INDENDØRS KAN SVÆKKE KONCENTRATIONEN

Annonce
Forsiden netop nu
Vejrt

MILD START PÅ UGEN AFLØSES AF TYPISK EFTERÅRSVEJR ONSDAG

Guldborgsund

NY TILGANG FÅR FLERE TIL AT SLIPPE MISBRUG

Lolland

DET STÅR DER I PARTNERSKABSAFTALEN

Lolland

BORGMESTER: AFTALE MED INDENRIGSMINISTERIET ER IKKE DET PAPIR VÆRD, DEN ER SKREVET PÅ

Guldborgsund

JULEOPTOG KØRER DERUDAD - JULEBELYSNING I PIT

Lolland

STARTER BOKSETRÆNING TIL MENNESKER MED PARKINSONS SYGDOM

Guldborgsund

BROBYGNING MED FORENINGER HJÆLPER LEDIGE

Guldborgsund

- DE KAN VIRKELIG TAGE PIS PÅ ÉN

Lolland

- JEG FYLDER SELV OP PÅ HYLDERNE

Lolland

HVEM ER DEN STÆRKESTE?

Guldborgsund

- MAN KØRER IKKE BARE PÅ RUTINEN

Guldborgsund

- JEG ER BIDT AF EN GAL FÅREAVLER

Guldborgsund

FERIEKOLONI VIL PRODUCERE EGEN STRØM, MEN REGLER SPÆNDER BEN

Annonce
Lolland

DELTE MENINGER OM LOLLANDSK LÆGESKIFTE

Alkohol

ÅRETS ALKOHOLKAMPAGNE: DERFOR SKAL DU BLÆSE DEM ET STYKKE

112

NARKOBILIST DØMT - SLIPPER FOR YDERLIGERE FÆNGSEL

Lolland

FORENING PLAGET AF SERIEHÆRVÆRK

Guldborgsund

INTERNAT HAR BRUG FOR FLERE KATTEPLEJEFAMILIER

Lolland

BEDSTEMØDRE VIL HJÆLPE NÅR VERDEN GÅR I STÅ

Guldborgsund

DER RYGER MERE OVERSKUDSMAD I KURVEN END TIDLIGERE

Lolland

- JEG ER EN LILLE MAND, OG JEG VINDER IKKE

Annonce
Annonce