Annonce
Lolland

Massiv kritik af sommerfest

Sidste sommer præsenterede holdet her tankerne om en ny musikfestival på Christianssæde Slot. Whitsun-festivalen arrangeres af TSØ og Christianssæde, men har blandt andet også opbakning fra Business LF, Visit Lolland-Falster, Lolland-Falster Lovestorm og 2010 Vin&Velsmag. Nu er festivalen kommet i stormvejr på grund af en kommunal sommerfest. Foto: Jan Knudsen

Økonomi- og erhvervsudvalg sender ansvar for sommerfest videre til kommunaldirektøren.

LOLLAND Efter bragte artklen "Siger tak med Whitsun" om, at Lolland Kommune vil holde en stor fest for medarbejderne på den nye Whitsun Festival i Christianssæde Slotspark i pinsen, har beslutningen mødt krads kritik på de sociale medier og her i avisen.

Nogle skriver, at det er dårlig stil at bruge så mange penge på en fest, når kommunens økonomi er så stram. Andre påpeger, at der igen skal holdes sommerfest på Midtlolland (den sidste fest var i Maribo Hallerne, red.), og ikke i Nakskov.

Flertallet langer dog ud efter beslutningen om at støtte en kommerciel festival med en kommunalt betalt medarbejderfest. Kritikerne påpeger, at med et tilvalg kommer fravalg, og peger på Nakskov Open Air, der afvikles dagen før. Kritikken går også på, at kommunen indirekte støtter TSØ og Christianssæde, der arrangerer Whitsun.

Festen kommer til at koste 700.000 kroner, hvis 1.000 medarbejdere deltager. De skal selv betale mad og drikke, så i alt er det et ganske pænt beløb, der tilflyder Whitsun-festivalen via den kommunale sommerfest, lyder kritikken.

Sagen var på økonomi- og erhvervsudvalgets dagsorden i torsdags. Her indstillede direktionen til udvalgets godkendelse, at der blev arbejdet videre med sommerfest på Whitsun, og at økonomien blev godkendt.

- Det var et enigt økonomi- og erhvervsudvalg, der bakkede op om, at vi skal have den her sommerfest, sagde borgmester Holger Schou Rasmussen (S) efter mødet.

Men i mødereferatet, der er udkommet efter avisens deadline, står, at udvalget valgte at "tage sagen til efterretning", og således har det valgt ikke at godkende som indstillet.

Det er der lidt forskellige forklaringer på, da Folketidende kontakter gruppeformændene, der sidder i økonomi- og erhvervsudvalget.

- Der var da kritiske røster, men et enigt udvalg bakkede op om ideen, fortæller viceborgmester Henrik Jacobsen (K).

Kommunaldirektørens bord

Han fortæller, at alle i udvalget var enige i, at medarbejderne i kommunen skal have en festlig belønning for deres store indsats i en svær corona-tid.

- Vi havde diskussionen om, hvorvidt vi skulle have holdt det i en hal ligesom sidst. Men vi blev enige om, at det her var medarbejdernes ønske, og at det var et så godt arrangement, at det ville vi gerne, forklarer viceborgmesteren, der lægger vægt på, at pengene kommer fra en pulje til medarbejderpleje, og som sådan slet ikke skal godkendes af politikerne.

Vibeke Grave (S) bekræfter, at udvalget valgte blot at "tage til efterretning", fordi pengene til festen allerede er budgetsat til medarbejderpleje. Beslutningen om, hvordan pengene skal forvaltes, ligger derfor hos kommunaldirektør Thomas Knudsen.

- Vi havde en drøftelse i udvalget omkring festens form. Men jeg husker det, som at alle gik med på oplægget fra direktionen og medarbejderne. Jeg lagde selv meget vægt på, at hovedMED (medarbejdernes organisation, red.) har nikket og sagt, at det her er den fest, de gerne ville have, fortæller hun.

Grave fortæller, at hun slet ikke var opmærksom på, at der er en anden lokal festival i samme weekend, og at TSØ er medarrangør af Whitsun.

- Alt det fremgår ikke af sagsfremstillingen. Der blev ved mødet nævnt en anden festival. Man kan så diskutere, om man kan blande en personalefest og en festival sammen. Jeg så ikke umiddelbart problemer i det ved mødet. Men jeg er da enig i, at det ikke er hensigtsmæssigt, hvis den ene aktivitet tager noget fra den anden ... Men det her må være op til Thomas Knudsen, siger hun.

Også Lars Christiansen (SF) sender ansvaret videre til kommunaldirektøren.

- Jeg havde da også mine tvivl, og jeg spurgte på mødet, om ikke det kunne ses, som om kommunen støttede nogen frem for nogen andre. Men sagen blev forsvaret oppefra, og det er som sådan deres beslutning. Hvis det er det, HovedMED vil have, så er det jo det. Jeg fik slet ikke mulighed for at stemme for eller imod, siger han.

Læs også artiklen "- Formålet er ikke at give støtte" i onsdagens Folketidende

  • Sidste sommer præsenterede holdet her tankerne om en ny musikfestival på Christianssæde Slot. Whitsun-festivalen arrangeres af TSØ og Christianssæde, men har blandt andet også opbakning fra Business LF, Visit Lolland-Falster, Lolland-Falster Lovestorm og 2010 Vin&Velsmag. Nu er festivalen kommet i stormvejr på grund af en kommunal sommerfest. Foto: Jan Knudsen
Annonce
Lolland

De begik en brøler midt i Peders sorg: - Det er ikke i orden

Lolland

Overraskende drejning i babydrabssagen: Er bange for faderen

Annonce
Annonce
112

Direktør efter dødsulykke: - Det er frygteligt

Guldborgsund

Knallertkører dræbt i ulykke: Nu har retten talt

Guldborgsund

- Det er en prøveballon, mener Dølle-formand

Indland

Dansk Erhverv: Vi genopbygger Børsen uanset hvad

112

Dødsulykke i Nakskov: 32-årig klemt mellem to gravemaskiner

Dølle

Snart går det løs: Hjælp os med dine vildeste Dølle-minder!

Lolland-Falster

Efter kæmpe-brand: Nu hænger den i en tynd tråd

Guldborgsund

Milliondyr havne-plan: Programlederen forlader sin stilling

Indland

Se videoen: Ikonisk bygning i København er i flammer

Indland

Kæmpe uro i Venstre på Langeland: Fire ud af fem medlemmer skrider

Guldborgsund

Rosa fra Lolland så Børsen-spiret falde: - Det er helt vanvittigt

Udland

Knivstikkeri i kirke i Sydney betragtes som terror

Lokal nyt

Over 100 fartdjævle blitzet: Særligt én kørte alt, alt for stærkt i Nakskov

Femern

Danmarkshistorie: Har udgravet 15 millioner kubikmeter jord, sten og sand

Lolland

Slog lokofører flere gange i ansigtet og ragede på kvinde

112

Kørte 135 km/t i 80-zone

Annonce
Annonce
Guldborgsund

Casper kæmper for nedrivningstruet vandtårn

Renovation

Gem dem til genbrug: Kan hjælpe børn og unge

Politik

Polen vil samarbejde med Danmark om styrket forsvarsindustri

Indland

87 procent stemte ja til offentlig overenskomst

Guldborgsund

Dølle-beslutning vakte ramaskrig: - Føj for s....

Vejr

En uge med blandet vejr: Forårsvarmen holder sig væk

Lolland

Kurt standsede bilen og skyndte sig ud: - Hernede går vi meget op i storken