Annonce
Lolland

Massiv kritik af sommerfest

Sidste sommer præsenterede holdet her tankerne om en ny musikfestival på Christianssæde Slot. Whitsun-festivalen arrangeres af TSØ og Christianssæde, men har blandt andet også opbakning fra Business LF, Visit Lolland-Falster, Lolland-Falster Lovestorm og 2010 Vin&Velsmag. Nu er festivalen kommet i stormvejr på grund af en kommunal sommerfest. Foto: Jan Knudsen

Økonomi- og erhvervsudvalg sender ansvar for sommerfest videre til kommunaldirektøren.

LOLLAND Efter bragte artklen "Siger tak med Whitsun" om, at Lolland Kommune vil holde en stor fest for medarbejderne på den nye Whitsun Festival i Christianssæde Slotspark i pinsen, har beslutningen mødt krads kritik på de sociale medier og her i avisen.

Nogle skriver, at det er dårlig stil at bruge så mange penge på en fest, når kommunens økonomi er så stram. Andre påpeger, at der igen skal holdes sommerfest på Midtlolland (den sidste fest var i Maribo Hallerne, red.), og ikke i Nakskov.

Flertallet langer dog ud efter beslutningen om at støtte en kommerciel festival med en kommunalt betalt medarbejderfest. Kritikerne påpeger, at med et tilvalg kommer fravalg, og peger på Nakskov Open Air, der afvikles dagen før. Kritikken går også på, at kommunen indirekte støtter TSØ og Christianssæde, der arrangerer Whitsun.

Festen kommer til at koste 700.000 kroner, hvis 1.000 medarbejdere deltager. De skal selv betale mad og drikke, så i alt er det et ganske pænt beløb, der tilflyder Whitsun-festivalen via den kommunale sommerfest, lyder kritikken.

Sagen var på økonomi- og erhvervsudvalgets dagsorden i torsdags. Her indstillede direktionen til udvalgets godkendelse, at der blev arbejdet videre med sommerfest på Whitsun, og at økonomien blev godkendt.

- Det var et enigt økonomi- og erhvervsudvalg, der bakkede op om, at vi skal have den her sommerfest, sagde borgmester Holger Schou Rasmussen (S) efter mødet.

Men i mødereferatet, der er udkommet efter avisens deadline, står, at udvalget valgte at "tage sagen til efterretning", og således har det valgt ikke at godkende som indstillet.

Det er der lidt forskellige forklaringer på, da Folketidende kontakter gruppeformændene, der sidder i økonomi- og erhvervsudvalget.

- Der var da kritiske røster, men et enigt udvalg bakkede op om ideen, fortæller viceborgmester Henrik Jacobsen (K).

Kommunaldirektørens bord

Han fortæller, at alle i udvalget var enige i, at medarbejderne i kommunen skal have en festlig belønning for deres store indsats i en svær corona-tid.

- Vi havde diskussionen om, hvorvidt vi skulle have holdt det i en hal ligesom sidst. Men vi blev enige om, at det her var medarbejdernes ønske, og at det var et så godt arrangement, at det ville vi gerne, forklarer viceborgmesteren, der lægger vægt på, at pengene kommer fra en pulje til medarbejderpleje, og som sådan slet ikke skal godkendes af politikerne.

Vibeke Grave (S) bekræfter, at udvalget valgte blot at "tage til efterretning", fordi pengene til festen allerede er budgetsat til medarbejderpleje. Beslutningen om, hvordan pengene skal forvaltes, ligger derfor hos kommunaldirektør Thomas Knudsen.

- Vi havde en drøftelse i udvalget omkring festens form. Men jeg husker det, som at alle gik med på oplægget fra direktionen og medarbejderne. Jeg lagde selv meget vægt på, at hovedMED (medarbejdernes organisation, red.) har nikket og sagt, at det her er den fest, de gerne ville have, fortæller hun.

Grave fortæller, at hun slet ikke var opmærksom på, at der er en anden lokal festival i samme weekend, og at TSØ er medarrangør af Whitsun.

- Alt det fremgår ikke af sagsfremstillingen. Der blev ved mødet nævnt en anden festival. Man kan så diskutere, om man kan blande en personalefest og en festival sammen. Jeg så ikke umiddelbart problemer i det ved mødet. Men jeg er da enig i, at det ikke er hensigtsmæssigt, hvis den ene aktivitet tager noget fra den anden ... Men det her må være op til Thomas Knudsen, siger hun.

Også Lars Christiansen (SF) sender ansvaret videre til kommunaldirektøren.

- Jeg havde da også mine tvivl, og jeg spurgte på mødet, om ikke det kunne ses, som om kommunen støttede nogen frem for nogen andre. Men sagen blev forsvaret oppefra, og det er som sådan deres beslutning. Hvis det er det, HovedMED vil have, så er det jo det. Jeg fik slet ikke mulighed for at stemme for eller imod, siger han.

Læs også artiklen "- Formålet er ikke at give støtte" i onsdagens Folketidende

Annonce
Annonce
Lolland

TOUR DE FRANCE GIVER UDSOLGTE AFGANGE PÅ LOKAL FÆRGERUTE

Annonce
Minksagen

REGERINGEN VIL GENNEMGÅ KRITIK AF EMBEDSMÆND

Annonce
Forsiden netop nu
Tour de France

STORSKÆRMS ARRANGEMENT FLYTTES INDENDØRS

Landsstævne

GLÆDER SIG TIL AT SLUTTE MED ET BRAG

Bikemeet

- JA, DET ER VARMT. VI HAR JO EN KVART KO OM NAKKEN!

112

PRØVELØSLADT MAND FÆNGSLET FOR VOLD

Jogsøgning

NU ER DET FORBUDT AT SPØRGE TIL ALDER UNDER JOBSØGNING

Lokal nyt

DMI VARSLER AFTENREGN OVER TOUR DE FRANCE-RYTTERNE

112

23 TAGET I FARTKONTROL

Lokal nyt

SPRUDLENDE ÅBNING MED ILD, TROMMER OG EN MASSE BEVÆGELSE

Landsstævne

VÆRTSBYEN TOG GODT IMOD LANDSSTÆVNET

Se billederne

STORT MARKED RYKKER IND I MARIBO

112

35-ÅRIG SIGTET EFTER SAMMENSTØD MELLEM BIL OG BUS

Strejke

RETTEN HAR TALT: 500 FEMERN-ANSATTE SKAL TILBAGE PÅ JOB

Guldborgsund

KLOSTER FÅR NY FORSTANDER

Annonce
Politik

TIDLIGERE BYRÅDSMEDLEM HAR FÅET NOK: FÆRDIG MED DF

112

MAND FÆNGSLET FOR VOLDTÆGT AF NIÅRIG PIGE

Guldborgsund

ALLE VERDENS KROKODILLE-ARTER SAMLET PÅ FALSTER

Lolland

SKADEKLINIK LUKKET I TO MÅNEDER - UTILFREDS REGIONSFORMAND KRITISERER MANGLENDE INFO

Fodboldskole

- MAN FORTÆLLER DEM, AT DE SKAL KNALDE TIL DEN

Minksagen

MEDIE: STATSMINISTER VILDLEDTE GROFT OM MINK PÅ PRESSEMØDE

Lolland

HJEMMEVÆRNET PÅ ØVELSE

Lokal nyt

GOLF ER POPULÆRT PÅ LANDSSTÆVNET

Annonce
Annonce