Annonce
Lolland

Mat men optimistisk stemning

Maribo Handel glæder sig blandt andet over, at den grimme Irma/Fakta-bygning snart forsvinder og gør plads til flere boliger og mere detailhandel, der kan bringe endnu mere liv og købekraft ind i byen. Maribo er en by i forandring, men med blik for at bevare byens kulturhistoriske kvaliteter, siger handelsformand Birger Christensen. Foto: Claus Hansen

Maribo Handel ser optimistisk på et 2022, der byder på nye butikslokaler, nye arrangementer i gaderne og nye landevindinger på internettet.

MARIBO Coronaen hærger stadig landet, og i Maribo kan butikkerne også mærke en vis afmatning. Julehandlen i december var ikke blandt de bedste, og januar-udsalget er også set med større stormløb på byens butiksdøre.

Alligevel er der stor optimisme at spore hos formanden for Maribo Handel, Birger Christensen.

- Stemningen er måske lidt mat lige nu, som den er hos alle andre ... men den er så absolut ikke opgivende. Når jeg snakker med butikkerne, siger nogen, at det kunne da være bedre ... men det går. Andre har armene oppe over hovedet og siger, at salget aldrig har været bedre, fortæller han.

Han glæder sig over, at butikkerne i Maribo stort set har holdt skindet på næsen. Sådan var billedet ikke for 10 år siden, hvor der var en tendens til tomme butiksruder. Men nu er optimismen altså vendt tilbage, og vinduerne er atter fyldt med varer.

- Vi har gennem de sidste seks år haft stort set uændrede medlemstal. Selvfølgelig er der røget nogen, men så er der også kommet nye til. Det synes jeg er meget godt gået, siger Birger Christensen.

Han er også godt tilfreds med den nyligt overståede områdefornyelse.

- Det er blevet rigtig pænt, og vi kan se, det bliver brugt. Vi føler også, at vi er blevet hørt i processen. Men vi har jo altid noget mere, vi godt kunne tænke os, smiler han.

Flere nybyggerier er på vej i "hullerne" i byens tandrække med løfter om både nye butikslokaler og nye boliger, så der er godt gang i udviklingen. Og det får handelsformanden til at drømme stort.

- Jeg kunne godt drømme om, at der bliver bygget et par større butikslokaler. Vi har fået henvendelser fra flere store kæder, blandt andet Normal, som ikke har kunnet finde lokaler, der var store nok i Maribo. Det ærgrer mig sådan noget, så det står højt på min ønskeliste.

Birger fortæller, at selv om butikkerne i Maribo måske stadig ligger, hvor de ligger, så sker der store forandringer inde bag facaderne i disse år.

- Vi er begyndt at indse, at vi bliver nødt til at bruge det der internet mere aktivt i vores handel, så vi i fremtiden måske får butikker, som mere viser varen, og så kan man købe varen i butikkens netbutik, siger Birger Christensen.

Fremtiden byder derfor også, som i Nakskov, på et sats på Facebook og internethandel.

- Vi mangler blot at få lært vores medlemmer at bruge det. Vi har lavet en stor kursusplan, og indkaldelserne sendes ud om kort tid, fortæller formanden.

Men det er ikke kun online, der er gang i den. I år vil Maribo Handel diske op med en række nye, større og forbedrede arrangementer i byens gader - især med fokus på familierne. Så handelsformanden bevarer optimismen. Han tror på en magisk sommer med masser af købeglade turister, store mundbindsfri smil og gode handler i byens butikker.

Det afgørende for Vestergade bliver, hvad der sker med Svaneparken og Richard Beck-bygningen. Bliver der kun boliger, er der risiko for, at handelsgaden "knækker over". Foto: Claus Hansen
Glæden er også stor over, at der bygges nyt på brandtomten i Østergade. Foto: Claus Hansen
Annonce
Annonce
Sport

Elma lavede 21 mål i rekordsejr

Annonce
Guldborgsund

Godt vejr betyder flere gæster

Annonce
Forsiden netop nu
Lolland

Ældreminister fik gode råd fra frontpersonale

112

Ubudne gæster kom med vin og kage

Erhverv

Poul Nyrup besøgte lærlinge på Femern-byggeplads

Lolland

Opholdssted rykker ind i nedlagt skole

Guldborgsund

Klimaaktivister foran sukkerfabrikken: Det er ikke raketvidenskab, det her

Lolland

Landsbyordninger truet af lukning

Lolland

Maribo Varmeværk skifter formand i utide

Guldborgsund

Endnu en Scandlines-færge får rotorsejl

112

Politiet tilkaldt: Bevæbnet kvinde gik rundt på vej

Lokal nyt

DMI: Op til 25 grader på Lolland-Falster torsdag

112

93 klip i kørekort

Guldborgsund

Byrådsmøder sendes live på Facebook

Lolland

Er der en læge til stede? Nej, formentlig ikke

Annonce
Lolland

Masser af indbrud i biler

Lolland

Pussy Power i Reventlowparken

112

Tilbageholdt af kvinde: Knallertkører havde promille på 1,92

Lolland

Mange kæmper alene og taber kampen mod vægten

112

Mand truede med kniv

112

Politiets Dølle-rapport: Graffiti, kokain, billet-tyveri og ukvemsord

Lolland

Fart og en duft af dyre dråber

Sport

BK Thor-bryder besvimede ved NM

Annonce
Annonce