Annonce
Lokal nyt

Minister vil have undersøgt om brolukning kan udskydes

Banedanmark skal nu vurdere om et planlagt arbejde på broen kan udskydes lidt. Foto: Anders Knudsen, arkivfoto

Transportministeren har bedt Banedanmark undersøge, om lukningen kan vente til efteråret. Sejlere og borgmester er glade.

NYKØBING Det blev ikke just modtaget med glæde hverken blandt de lokale sejlklubber eller på borgmesterkontoret, da Folketidende i sidste uge på baggrund af oplysninger fra Banedanmark kunne fortælle, at broklappen i Kong Frederik IXs Bro over Guldborgsund efter planen skal holdes lukket store dele af sommeren og efteråret.

Men nu er der måske hjælp at hente fra transportminister Benny Engelbrecht (S). Det vender vi tilbage til.

Helt konkret er det planen, at broklappen i perioden fra 9. til 31. august kun vil blive åbnet for lystsejlere og anden skibstrafik fire gange dagligt i weekenderne. Og fra 1. september og frem til midten af december vil broen være helt lukket for gennemsejlinger.

Årsagen er, at Banedanmark i forbindelse med det igangværende anlægsarbejde med jernbaneanlæg på den danske side af Femern Bælt samt installering af et nyt signalsystem til togtrafikken får brug for, at broklappen holdes lukket i en periode.

Men tidspunktet falder både sammen med en del af højsæsonen for lystsejlere samt den planlagte kapsejlads Guldborgsund Baltic Race, som med udgangspunkt fra Nykøbing sejles fra 26. til 28. august.

Derfor protesterede først sejlklubberne og siden borgmester John Brædder (G) på Guldborgsund Kommunes vegne over timingen og ønskede arbejdet udskudt til senere på året.

Og noget tyder på, at transportministeren har lyttet. I en skriftlig kommentar til situationen, skriver transportminister Benny Engelbrecht til Folketidende:

- Jeg har bedt Banedanmark om at undersøge, om det er muligt at tilpasse anlægsarbejdet til den planlagte kapsejlads, samt om at vurdere i hvilken udstrækning der er mulighed for at udskyde arbejdet på klapbroen, så det først igangsættes 1. oktober 2021, sådan som borgmesteren har foreslået.

Og den udmelding vækker glæde både hos sejlklubber og borgmester.

- Det er vi utroligt glade for at høre. Rigtig mange af vores sejlere anløber i løbet af august og september, og de vil jo ikke komme, hvis broklappen er lukket. Vi havde et møde med Banedanmark i går (tirsdag, red.), men det handlede mest om, hvordan vi kan få broen åbnet i forbindelse med kapsejladsen.

- Så nu vil vi afvente at høre mere, siger formand for Sejlforeningen Vikingen i Nykøbing, Carl Erik Juel Hansen på vegne af både sin egen klub og de øvrige klubber i netværket Sejlklubberne i Guldborgsund Kommune.

Han lader samtidig forstå, at det fortsat har høj prioritet for sejlklubberne at få flere broåbninger i august, end der i øjeblikket er lagt op til.

Borgmester John Brædder er også glad for transportministerens kommentar.

- Det er rigtigt glædeligt at høre. Nu afventer vi så, hvad Banedanmark gør, og formentlig indkalder de os og sejlerne til en dialog, så vi kan få løst problemet. Det vil jo være noget af et slag både for sejlklubberne og byen, hvis broklappen skal være lukket i en stor del af den kommende sæson, hvor både sejlklubberne og byen har brug for al den handel, vi kan få, siger John Brædder.

Transportministeren understreger dog i sin kommentar til Folketidende, at arbejdet på broen ikke kan udskydes alt for længe.

- Udrulningen af signalprogrammet og opgradering af jernbanen til brug for den kommende togtrafik via Femern Bælt-forbindelsen er vigtige skridt mod en eftertragtet og velfungerende jernbane, og derfor er det også et nødvendigt arbejde, der skal laves på Kong Frederik IX's Bro.

- Banedanmark skal arbejde på klapbroen i perioden efter skolernes sommerferie, og det er målet, at færrest mulige togpendlere bliver påvirket af arbejdet. Nu bliver det undersøgt, om der kan tages yderligere hensyn til lystsejlerne, og jeg håber, at det lykkes at finde en løsning, som alle kan leve med, skriver Benny Engelbrecht.

Annonce
Annonce
Politik

Efter omvalg: Ny spidskandidat valgt

Annonce
Strejke

500 STREJKENDE FÅR KLAR BESKED FRA FEMERN-FIRMA

Annonce
Forsiden netop nu
Lolland

ERHVERVSFORMAND HARM OVER NEJ TIL BANKKONTO

Guldborgsund

ULOVLIGT BYGGERI VÆKKER HARME

112

BUTIKSTYVE ANHOLDT - TRODSEDE INDREJSEFORBUD

Lolland

DODEKALIT-FORMAND OPFORDRER TIL SAMARBEJDE I STEDET FOR BENSPÆND

Sygehus

TOUR DE FRANCE KAN GIVE EKSTRA TRAVLHED PÅ SYGEHUSET

112

BIL OG BUS I UHELD - CHAUFFØR KØRT PÅ SYGEHUSET

Vejret

ONSDAG PÅ SYDHAVSØERNE: SOL, TØRT OG OP TIL 26 GRADER

Lokal nyt

LIVREDDERE ADVARER MOD LETSINDIGHED MED PADDLE BOARDS

112

NY LEGEPLADS OVERMALET MED SJOFLE UKVEMSORD

112

"BANKMAND" FRANARREDE 82-ÅRIG STØRRE BELØB

Guldborgsund

SIKKE ET SLAG! HOLE IN ONE TIL 160.000 KRONER

112

EKSPLOSIONSAGTIG BRAND I CAMPINGVOGN

Guldborgsund

84-ÅRIG UDSAT FOR TYVERI PÅ ÅBEN GADE VED HØJLYS DAG

Annonce
Biler

LÆNGERE VENTETID PÅ RESERVEDELE

112

GULD- OG SØLVSMYKKER STJÅLET VED INDBRUD

Guldborgsund

ÆLDRE MÅ VENTE PÅ, AT HJEMMEHJÆLPERE BLIVER SAT FRI

112

NARKOPÅVIRKET BILIST PARKEREDE PÅ MOTORVEJEN

Sport

NFC-TRÆNER VENTER NYE SPILLERE INDEN VINDUET LUKKER

Lokal nyt

LOKALE UDVIKLINGSPROJEKTER FÅR MILLIONSTØTTE

Femern

UTILFREDSE FEMERN-ARBEJDERE BLOKERER INDGANG OG FORTSÆTTER STREJKE

Guldborgsund

RINGEDE 112 FLERE GANGE: KVINDE SIGTET FOR MISBRUG AF FARESIGNAL

Annonce
Annonce