Annonce
Lokal nyt

Næsten 2.000 smittede lokalt

Over 20.000 gange den seneste uge er der blevet lavet en PCR-test på de lokale testcentre. Antallet af kviktest, som udføres af Falck, er ukendt. Foto: Jan Knudsen

Over 20.000 PCR-test er der den seneste uge blevet taget på de lokale testcentre.

LOLLAND-FALSTER Fra søndag kan man igen komme en tur i biografen, i teateret, på museum og til sportsarrangementer med op til 1.500 siddende deltagere, idet en del coronarestriktioner bortfalder.

Tallet for antallet af smittede er dog stadig meget højt. Men det er vurderet, at omikron-varianten af corona nok smitter meget, men ikke giver helt så alvorlig sygdom som delta-varianten, der var dominerende tidligere i den snart to år lange pandemi. Samtidlig dæmmer den høje tilslutning til vaccination op for et stort udbrud af alvorlig sygdom i forbindelse med smitten med corona.

Lokalt viser Statens Serum Instituts opgørelse fra fredag eftermiddag, at 1.994 borgere i Lolland og Guldborgsund kommuner de seneste syv dage via en PCR-test er konstateret smittet med corona.

I Lolland Kommune er antallet af smittede steget lidt i forhold til for en uge siden, hvor der var 705 smittede indenfor de seneste syv dage. Fredagens tal viste, at der den seneste uge er konstateret 749 smittede.

I Guldborgsund Kommune er der tale om en noget kraftigere stigning, idet der for en uge siden var 984 smittede over syv dage. De nyeste tal fredag viser, at 1.245 personer den seneste uge er konstateret smittet.

Godt 20.000 PCR-test er der den seneste uge blevet foretaget på borgere fra Lolland og Guldborgsund kommuner. I Guldborgsund er det godt 10 procent af de PCR-testede, som har vist sig at være smittet. I Lolland Kommune har 8,6 procent af de 8.706 testede den seneste uge fået besked på, at de er smittet med corona.

Kviktest (podning i næsen), som Falck udfører, optræder ikke i statistikkerne fra Statens Serum Institut. Hverken antallet af de samlede test eller antallet af positive test. Heller ikke de mange kviktest, som foretages i kommunalt regi blandt andet på folkeskoler, vil optræde i statistikkerne.

Når man er konstateret positiv ved hjælp af en kviktest, skal man efterfølgende have foretaget en PCR-test (podning i halsen). Og først når en PCR-test er positiv, bliver man registreret som smittet.

Næsten 80 procent af de borgere på Lolland-Falster, som har fået tilbuddet om vaccination, er nu færdigvacineret. Den høje tilslutning til vaccinationen generelt på landsplan betyder også, at der i den kommende tid skrues ned for kapaciteten på vaccinationscentrene.

Annonce
Annonce
Lolland

TO SOGNE LÆGGES SAMMEN EFTER PRÆSTESTRID

Annonce
Kultur

STJERNE-DIRIGENT OG BIGBAND INDTAGER BY

Annonce
Forsiden netop nu
Guldborgsund

TO BOLIGBLOKKE SKAL RIVES NED

Rejsegilde

NY STADIONHAL BLIVER DYRERE END VENTET

Gaslækager

ENERGISTYRELSEN: OVER HALVDELEN AF GASSEN ER UDE AF RØRLEDNINGER

Energikrise

FJERNVARMEKUNDER KAN ÅNDE LETTET OP

Gaslækager

RUSLAND VIL HAVE SAG OM GASLÆKAGER TAGET OP I FN'S SIKKERHEDSRÅD

Energikrise

JULESTJERNERNE LYSER KUN I FÅ TIMER

Gaslækager

MYNDIGHEDER INDKALDER TIL BRIEFING OM GASLÆKAGER ONSDAG - FØLG LIVEBLOG

Lolland

SNART KAN DU KOMME I INFRARØD SAUNA

Royalt

PRINS JOACHIMS BØRN MISTER PRINSESSE- OG PRINSETITLER

112

UNG BUTIKSTYV STAK AF, FØR POLITIET NÅEDE FREM

112

FORMODET FALSK BANKMAND ANHOLDT

Lolland

TRYKKET STEMNING: LILLE PLEJEHJEM TRUET AF LUKNING

Indland

SOL OG VIND SKAL HJÆLPES PÅ VEJ MED MIDLERTIDIGE ELMASTER

Annonce
Håndbold

NFH FORLÆNGER MED CHEFTRÆNEREN

112

STOPPET MED 1.700 KILO I OVERLÆS AF GRØNTSAGER

Guldborgsund

LOKAL MINKAVLER VIL IKKE HAVE DYR I BURENE IGEN

Lolland

SKEPTISK BYRÅD GODKENDTE PARTNERSKABSAFTALE

Guldborgsund

ÆLDRE SAGEN SØGER FLERE SKOLEVENNER

Erhverv

DANSKE NETBUTIKKER MANGLER MÆRKNING AF FARLIGE VARER

112

MAND FUNDET DØD I HAVNEBASSIN

Gasledning til LF

SELSKAB KLAPPER I OM GASLEDNINGEN

Annonce
Annonce