Annonce
Lokal nyt

Næsten 2.000 smittede lokalt

Over 20.000 gange den seneste uge er der blevet lavet en PCR-test på de lokale testcentre. Antallet af kviktest, som udføres af Falck, er ukendt. Foto: Jan Knudsen

Over 20.000 PCR-test er der den seneste uge blevet taget på de lokale testcentre.

LOLLAND-FALSTER Fra søndag kan man igen komme en tur i biografen, i teateret, på museum og til sportsarrangementer med op til 1.500 siddende deltagere, idet en del coronarestriktioner bortfalder.

Tallet for antallet af smittede er dog stadig meget højt. Men det er vurderet, at omikron-varianten af corona nok smitter meget, men ikke giver helt så alvorlig sygdom som delta-varianten, der var dominerende tidligere i den snart to år lange pandemi. Samtidlig dæmmer den høje tilslutning til vaccination op for et stort udbrud af alvorlig sygdom i forbindelse med smitten med corona.

Lokalt viser Statens Serum Instituts opgørelse fra fredag eftermiddag, at 1.994 borgere i Lolland og Guldborgsund kommuner de seneste syv dage via en PCR-test er konstateret smittet med corona.

I Lolland Kommune er antallet af smittede steget lidt i forhold til for en uge siden, hvor der var 705 smittede indenfor de seneste syv dage. Fredagens tal viste, at der den seneste uge er konstateret 749 smittede.

I Guldborgsund Kommune er der tale om en noget kraftigere stigning, idet der for en uge siden var 984 smittede over syv dage. De nyeste tal fredag viser, at 1.245 personer den seneste uge er konstateret smittet.

Godt 20.000 PCR-test er der den seneste uge blevet foretaget på borgere fra Lolland og Guldborgsund kommuner. I Guldborgsund er det godt 10 procent af de PCR-testede, som har vist sig at være smittet. I Lolland Kommune har 8,6 procent af de 8.706 testede den seneste uge fået besked på, at de er smittet med corona.

Kviktest (podning i næsen), som Falck udfører, optræder ikke i statistikkerne fra Statens Serum Institut. Hverken antallet af de samlede test eller antallet af positive test. Heller ikke de mange kviktest, som foretages i kommunalt regi blandt andet på folkeskoler, vil optræde i statistikkerne.

Når man er konstateret positiv ved hjælp af en kviktest, skal man efterfølgende have foretaget en PCR-test (podning i halsen). Og først når en PCR-test er positiv, bliver man registreret som smittet.

Næsten 80 procent af de borgere på Lolland-Falster, som har fået tilbuddet om vaccination, er nu færdigvacineret. Den høje tilslutning til vaccinationen generelt på landsplan betyder også, at der i den kommende tid skrues ned for kapaciteten på vaccinationscentrene.

Annonce
Annonce
Femern

KÆMPESTEN PÅ OMKRING 60 TONS FUNDET VED UDGRAVNINGEN TIL FEMERNTUNNEL

Annonce
112

FULD SEJLER ANHOLDT - SEJLEDE IND FORAN ANDRE

Annonce
Forsiden netop nu
Lokal nyt

REFA MSK PÅ ANKLAGEBÆNKEN

112

HUND DØD EFTER OVERFALD

Nordlys

DET SMUKKESTE NORDLYS OVER SYDHAVSØERNE

Lolland

KOSTER 4,2 MILLIONER KRONER AT FLYTTE TO FORENINGER

Vejr

ENDELIG EN GOD OMGANG REGN

Guldborgsund

- DET HAR FAKTISK VÆRET OVERVÆLDENDE

Guldborgsund

BYLAUG FIK OPBAKNING TIL AT RÆKKE UD TIL GRØNNE INVESTORER

Guldborgsund

PIPHANSENS DYR SKAL HAVE NYE HJEM

Guldborgsund

LUKNING AF GÅGADE UDFORDRER TAXIER MED GANGBESVÆREDE KUNDER

112

BUSPASSAGER MED ULOVLIG KNIV

sport

EFTER VERBAL KRIG: MARK O. MADSEN HAR FÅET MODSTANDER OG DATO

Lolland

MARIBO DUFTER AF MIDDELHAVET: - DET GIVER LIGE BYEN ET PIFT

Politik

FORETRÆKKER VALG INDEN NYT FOLKETINGSÅR

Annonce
Erhverv

LOLLANDS BANK FORNUFTIGT GENNEM FØRSTE HALVÅR

Lolland

KOMMUNE IMPORTERER ARBEJDSKRAFT TIL ÆLDREPLEJEN

Politik

INGEN KANDIDATER SYD FOR NÆSTVED

Sport

UBESEJRET BOKSER OG DEBUTANT MELDES KLAR

Lolland

BEBOERE DROPPER KAMPEN FOR AT FÅ PRÆST TILBAGE

112

STJÅLET BIL STANDSET - TRE SIGTET FOR TYVERI

Guldborgsund

DEBAT OM 48 METER HØJ MAST: - FOR MEGET FOKUS PÅ DET NEGATIVE

Guldborgsund

HEDEBØLGE KAN SLUTTE MED TORDEN OG SKYBRUD

Annonce
Annonce