Annonce
Lolland

Nakskovs og Vestlollands turistdronning trækker sig tilbage

- Jeg mener, at vi har landets smukkeste turistbureau, og det vil være en stor fejl at flytte det, siger Lise Simon her foran sit hjertebarn på Axeltorv. Arkivfoto: Jan Knudsen
I næsten 40 år har Lise Simon været i front for at fremme turismen på Vestlolland. Dels som turistchef i Nakskov, dels som forkvinde i Vestlollands Turistforening. Nu trækker hun stikket - i hvert fald for den del af hendes liv, der har med turisme at gøre.

NAKSKOV: Turist-sekretær!

Sådan lød titlen på ønskejobbet, Lise Simon landede få dage før sin 49-års fødselsdag.

Det var i 1993. Siden blev stillingsbetegnelsen opgraderet til turistchef, og både som sekretær og chef for den vestlollandske turisme har Lise Simon ageret med godt humør, flittighed som en bi og en smittende entusiasme, som i årenes løb har engageret måske ikke det halve men så det kvarte af Nakskovs og Vestlollands frivillige til at yde en ekstra indsats for at gøre egnen spændende for både turister og fastboende.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det var lidt af et kup, at jeg kom indenfor i turistbranchen. Jobbet handlede jo primært om at snakke, og det er jeg altså virkelig god til, siger Lise Simon.

Og jo, den gæve frue har i sin rygsæk en anekdote, en fortælling eller en erfaring til enhver lejlighed. Det kan til tider virke overvældende. Men heldigvis har hun samtidig et blik for det enkelte menneske, hun møder. Så ud over at være en eminent fortæller kan Lise Simon lytte empatisk og få sine samtalepartnere til at føle sig både set og hørt - og aldrig fordømt.

Lokalpatriot med udsyn

Lise Simon, som fylder 80 år til næste år, har tilbragt nærmest hele sit liv i Nakskov.

Sådan en baggrund kunne let resultere i lukket lokalpatriotisme med afvisning af andre synspunkter end dem, der gælder lige her i egen baghave.

Men sådan er det ikke i det simonske tilfælde. Ganske vist er kærligheden til hjemegnen - og især hjembyen - det vigtigste og den hovedstol, som hele hendes indsats omkring turisme hviler på. Men hertil kommer en nysgerrig appetit på resten af verden, som på mange måder har befrugtet Lise Simons indsats.

Nakskov Fjorddage, en af Lise Simons største succes'er, er således inspireret af Odense Fjorddage - muligvis med et konkurrencepræget ønske om at blive større end det fynske forbillede. Og så vidt denne skribent er informeret, er det faktisk lykkedes!

Artiklen fortsætter efter annoncen

Frau Lise

Med sit brede smil, sin smittende latter og sit korte strithår, som i mange år lyste hennafarvet op, har Lise Simon været et indslag i Nakskov bybillede, som ikke var til at overse.

Altid på farten og med så markant en fremtoning har det heller ikke kunnet undgås at få modstandere at slås mod. Dog er flertallet venner og bekendte og ikke mindst beundrere af den enorme energi, som Lise Simon formår at mønstre nærmest hver eneste dag.

Også uden for Vestlolland er Frau Simon en kendt personlighed - ikke mindst i Nakskovs venskabsby - tyske Alfeldt, hvor hun under utallige besøg færdes hjemmevant og har masser af venner og bekendte.

-Lise fik Alsfelds sølvnål, da hun var nede til byens 800-års jubilæum tidligere i år - med tog på krykker og med godt humør. Og når hun sætter sig på fortovscafeen på Alsfelds Marktplatz, går det som en løbeild gennem byen: "Lise ist da! Lise ist da!" Og så holder hun "audiens", fortæller Mogens Warrer, tidlige journalist på Folketidende.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Flittig-Lise

I 2013 stoppede Lise Simon som turistchef i Nakskov. Siden har hun været formand for Vestlollands Turistforening.

I dag, efter næsten 40 år i den lokal turistbranche - hun trådte ind som medlem af Vestlollands Turistforening midt i 1980'erne - har Lise Simon valgt at afslutte sin aktive deltagelse i den lokale turistverden.

Ok, hun bliver siddende som menigt medlem i Vestlollands Turistforening - men bortset fra det...

Ja, bortset fra hvad?

Lise Simon oplyser, at hun stadig er aktiv i bestyrelsen i Nakskovs Skibs- og Søfartsmuseum, er med i Nakskov Handel & Erhvervs aktivitetsudvalg, er med i styregruppen bag Nakskov Kulturdag og desuden medlem af bestyrelsen i Nakskov Håndboldklub og i Lollandsfonden og desuden aktiv i Nakskov Nytårskoncerter...blandt andet.

Sådan lyder det fra fruen, som også er gudmor til en færge - nemlig Færgen Lolland, som komfortabelt sejler i pendulfart mellem Lolland og Langeland.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Stærk familie i baggrunden

- Uden min familie havde alt dette ikke kunnet lade sig gøre, har Lise Simon udtalt i tidligere interviews i Folketidende.

Indtil for nylig var det Lises elskede mand, Kjeld Simon Jørgensen, som stod for alt det huslige. Det har sygdom nu sat en stopper for.

Til gengæld er parrets to døtre, Tine og Lene, hyppige gæster i barndomshjemmet på Bregnevej, hvor de sammen med ægtemændene hjælper til, så hverdagen stadig fungerer for forældrene.

Familien består desuden af de to voksne og elskede børnebørn, Hannah og Frida, mens et lille nyt "barnebarn", den 10-måneder gamle  labradorhvalp Mogens,  lige for tiden optager sindet mere end alverdens konflikter og tanker om, at nu er tiden som Nakskovs turistdronning slut.



  • - Jeg mener, at vi har landets smukkeste turistbureau, og det vil være en stor fejl at flytte det, siger Lise Simon her foran sit hjertebarn på Axeltorv. Arkivfoto: Jan Knudsen
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Bredahl efter sejrsmål i overtiden: - En kæmpe forløsning

Nakskov

Familieforretning fylder 50 år: - Snakketøjet har jeg efter min far

Sport

Bruun Jørgensen: - Det blev en underlig oplevelse

Indland

Rekordmange ikke-vestlige indvandrere er i arbejde

Lokal nyt

Nicolai skal gå 2500 kilometer baglæns - af helt særlig grund

Sport

NFC vinder efter vanvidsafslutning og sikrer sig top 6

112

14-årig dreng meldt savnet

Sport

Team Sydhavsøerne tog værdiløs sejr i Aarhus

Guldborgsund

Endelig: Nu starter kæmpe projekt til 30 millioner kroner

Indland

Skatteminister vil ændre regler efter sag om forkerte boligskatter

Sport

NFC klar til påskekamp: Højmark står til startplads mod sin tidligere klub

Sport

Team Sydhavsøerne kan runde flest indtjente point i 11 sæsoner

Guldborgsund

Vild rekord ved museumsåbning

Sport

Cheftræner efter slutspilssejr: - Det var en mental svær opgave

Indland

Det Sydfynske Øhav kommer på anerkendt Unesco-liste

Annonce
Annonce
Dølle

Landskendt komiker optræder på Dølle

Guldborgsund

Konkursramt tøjbutik er forvandlet til helsecafé

112

Tidligere drabsdømt tilstår drab på medpatient i Skejby

112

Politiet med klar opfordring: Aftal det på forhånd

112

Bil i brand på motorvejen

112

Hundredvis blitzet - en kørte 147 km/t

Sport

Skifteret giver NFC-konkurrents ejer frist til at komme med redningsplan