Annonce
Naturoplevelser

Naturens Dag på Corselitze

Naturvejleder Johnny Madsen er i gang hele dagen og om aftenen med. Om dagen bliver der mulighed for at låne redskaber til at fange småkryb. Foto: Privat
Hvert år den anden søndag i september holder Skovbrugsmagasinet åbent hus. Dagen, der i år er den 11. september, er samtidig Naturens Dag, og det fejres med en række arrangementer for børn og voksne.

CORSELITZE: Der flyver sommerfugle på alle tider af døgnet. Se og mærk dem og hør om deres liv. Entomolog Bjarne Skule vil allerede natten før indfange nataktive insekter ved kunstigt lys, og straks tidligt på dagen vil der være masser af insekter at se på. Det starter klokken 10, men kom tidligt. Om dagen tiltrækker vi insekter ved hjælp af duftstoffer som rødvin og sukker.

Den traditionelle svampetur i skovene på Corselitze gentages. Turen ledes af svampeekspert Rita Forup, og starter klokken 11. Der plejer at være mange svampe. Der er også smagsprøver.

Kommunens naturvejleder Johnny Madsen er i gang hele dagen og om aftenen med. Om dagen bliver der mulighed for at låne redskaber til at fange småkryb, og at få dem artsbestemt. Om aftenen klokken 20 er der flagermustur med Johnny Madsen, turen gennemføres ikke i regnvejr.

Annonce

Psykolog Johanne Cecilie Andersen og kommunikationsdesigner Mireille Sevel præsenterer et nyt koncept Mind My World. Der bliver tre sessioner á en halv time, som er gratis og starter klokken 10.30, 12.30 og 14.30.

Entomolog Bjarne Skule fortæller om sommerfugle. Og børnene kan komme helt tæt på dem. Foto fra sidste år

Der er hestevognskørsel hele dagen. Turen afregnes med kusken.

Amanda Lysell Petersen underholder om eftermiddagen med sang og musik.

Konsulent Thomas Tram Pedersen fra firmaet PlanScape fortæller om det nye projekt for Skovbrugsmagasinet. Det foregår klokken 11.30 og 13.30 i Skovbrugsmagasinet.

Trædrejer Ole Hovmand viser sine veldrejede produkter, der både skal føles og ses. Han er ekspert i drejning af skåle i forskellige træsorter, som kan købes.

Iskælderen, der er bygget i 1779, har næppe været i brug i 200 år. Vi har kølet krægesaft i den dybe kælder til både børn og voksne.

Den bedste kalk til kalkning både inde og ude er kulekalk, der har lagret i mindst to år. Kulekalk er læsket kalk, som har lagret i en lufttæt kule. Sådanne kalkkuler findes i et lille hus, der er ved at blive restaureret.

Der er gratis adgang til Skovbrugsmagasinet og de gamle karlekamre fra klokken 10 -16. Flagermusturen starter fra Skovbrugsmagasinet kl. 20 og gennemføres ikke i regnvejr.


Annonce
Annonce
Gasledning

200 LODSEJERE BERØRES AF GASLEDNINGEN

Annonce
Sammenhold

GNISTEN OG SAMMENHOLDET LEVER STADIG

Annonce
Forsiden netop nu
Guldborgsund

- VI BLEV JO KASTET HOVEDKULDS UD I BESTYRELSESARBEJDET

Guldborgsund

HOS BRIAN BLOMSTRER DRØMMEN

Lolland

Milliondyr brand fortsætter endnu

Sport

TEAM SYDHAVSØERNE SKUFFER HJEMME

Guldborgsund

SANGKRAFTCENTER ÅBNER

Lolland

NAKSKOV FJORDDAGE SKAL NYTÆNKES

112

STORT TYVERI FRA KÆLDER

112

UNGE MÆND DØMT FOR STRIBEVIS AF FORBRYDELSER

Guldborgsund

FÆNGSEL LAVER MAD UD AF HUSET

Kunst

VIGTIG UDSTILLING AF DEN LILLE STORE BILLEDHUGGER

112

BACON- OG PEPPERONI-TYV PÅ SPIL

Familie

NYT NETVÆRK FOR FAMILIER MANGLER EN MEGET VIGTIG ESSENS

112

33-ÅRIG DØMT FOR BEDRAGERI PÅ FACEBOOK

Annonce
Lolland

- DET ER ALVORLIGT

Kunst

KVINDELIG KUNSTNER MED HESTEKRÆFTER

112

PÅVIRKET KANLLERTKØRER PÅ NATLIG BRO-TUR

Fællesskab

STOR INTERESSE FOR SENIORBOFÆLLESSKAB

112

BRÆNDESTABEL VIL BRÆNDE HELE NATTEN

112

STORT TRÆPILLE-TYVERI FRA VILLA

Corona-virus

STIGENDE SMITTETAL

Lolland

ALPAKAER STAK AF

Annonce
Annonce