Annonce
Sport

Nerver spillede danskere et puds i vital sejr over Rusland

De danske fodboldkvinder fejrer Signe Bruuns scoring til 1-0 mod Rusland. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

De danske fodboldkvinder skulle overvinde et mentalt pres, da de tirsdag gjorde det af med Rusland.

Nogle af de store kanoner var ikke med, da Danmarks kvindelandshold i fodbold tirsdag aften spillede sin hidtil vigtigste kamp i VM-kvalifikationen.

Det lagde et ekstra pres og et ekstra lag af nervøsitet ned over de tilbageværende spillere, som dog til sidst fik brudt en stærk russisk defensiv ned og vandt 3-1.

- Der var lidt nerver på grund af kampens betydning, men vi så nogle fantastiske præstationer, siger landstræner Lars Søndergaard.

Han hylder blandt andet Mille Gejl for at score det, der ifølge landstræneren er et af de bedste mål, der er scoret på både herre- og kvindelandsholdet. Den 22-årige offensivspiller krøllede kuglen helt op i hjørnet til 3-0.

Danmark vadede igennem sine første fem kvalifikationskampe, som blev vundet stort. Rusland havde gjort det samme - uden at lukke mål ind.

Derfor var det utrolig vigtigt at få en sejr over russerne. Det er nemlig kun gruppevinderen, der indløser direkte billet til VM i Australien og New Zealand i 2023. Andenpladsen skal i playoff.

Signe Bruun, der scorede i tirsdagens sejr, erkender, at det var en mental prøvelse mod russerne, som længe stod godt imod det danske pres.

- Vi vidste, at det her ikke ville blive cruise control som i nogle af de andre kampe, så derfor var der en lille smule nervøsitet.

- Samtidig vidste vi, at vi var favoritter, og også derfor var der en smule pres på. Så vi skulle finde en balance i forhold til at være modige og tålmodige, og det løste vi rigtig godt, siger Signe Bruun.

Danmark er nu tre point foran Rusland øverst i tabellen. Derfor bliver gruppen formentlig afgjort, når de to nationer mødes i Rusland i kvalifikationens sidste kamp i september næste år.

- Vi står sindssygt godt, og den her sejr giver en ro i forhold til udekampen. Men vi skal også vinde de andre kampe i foråret - ellers er det hele lige meget, siger Signe Bruun.

Det hold, der er indbyrdes bedst, ender øverst i gruppen, og i den dyst har Danmark nu en 3-1-føring at give af i forhold til russerne.

- Det er svært at se os tabe med tre mål i Rusland, siger Lars Søndergaard.

Landstræneren roser desuden Signe Bruun, der har været flyvende i VM-kvalifikationen, hvor hun har scoret 12 gange og er topscorer.

- Det kommer ikke bag på os. Hun er en goal getter. Nu har hun vist, at hun kan gøre det i de store kampe og ikke kun mod lette modstandere, siger han.

Han kalder 23-årige Signe Bruun for standhaftig. Hun har nemlig stået meget modstand igennem i sin seniorkarriere indtil nu.

Hun har således haft en korsbåndsskade, ligesom hun i sin tid hos Paris Saint-Germain og Lyon, hvor hun er nu, ikke altid har været førstevalg.

- Jeg har været langt nede og været meget presset, men jeg lovede mig selv, at jeg skulle komme stærkere tilbage efter min skade.

- Det er lykkedes, og det er jeg stolt over. Nu skal jeg bare fortsætte i det spor, siger Signe Bruun, som i efteråret har scoret seks kasser for Lyon i den franske liga.

Annonce
Annonce
112

INDBRUD HOS AFTENSKOLE: COMPUTERE OG PENGEKASSE STJÅLET

Annonce
Femern

KÆMPESTEN PÅ OMKRING 60 TONS FUNDET VED UDGRAVNINGEN TIL FEMERNTUNNEL

Annonce
Forsiden netop nu
112

FULD SEJLER ANHOLDT - SEJLEDE IND FORAN ANDRE

Lokal nyt

REFA MSK PÅ ANKLAGEBÆNKEN

112

HUND DØD EFTER OVERFALD

Nordlys

DET SMUKKESTE NORDLYS OVER SYDHAVSØERNE

Lolland

KOSTER 4,2 MILLIONER KRONER AT FLYTTE TO FORENINGER

Vejr

ENDELIG EN GOD OMGANG REGN

Guldborgsund

- DET HAR FAKTISK VÆRET OVERVÆLDENDE

Guldborgsund

BYLAUG FIK OPBAKNING TIL AT RÆKKE UD TIL GRØNNE INVESTORER

Guldborgsund

PIPHANSENS DYR SKAL HAVE NYE HJEM

Guldborgsund

LUKNING AF GÅGADE UDFORDRER TAXIER MED GANGBESVÆREDE KUNDER

112

BUSPASSAGER MED ULOVLIG KNIV

sport

EFTER VERBAL KRIG: MARK O. MADSEN HAR FÅET MODSTANDER OG DATO

Lolland

MARIBO DUFTER AF MIDDELHAVET: - DET GIVER LIGE BYEN ET PIFT

Annonce
Politik

FORETRÆKKER VALG INDEN NYT FOLKETINGSÅR

Erhverv

LOLLANDS BANK FORNUFTIGT GENNEM FØRSTE HALVÅR

Lolland

KOMMUNE IMPORTERER ARBEJDSKRAFT TIL ÆLDREPLEJEN

Politik

INGEN KANDIDATER SYD FOR NÆSTVED

Sport

UBESEJRET BOKSER OG DEBUTANT MELDES KLAR

Lolland

BEBOERE DROPPER KAMPEN FOR AT FÅ PRÆST TILBAGE

112

STJÅLET BIL STANDSET - TRE SIGTET FOR TYVERI

Guldborgsund

DEBAT OM 48 METER HØJ MAST: - FOR MEGET FOKUS PÅ DET NEGATIVE

Annonce
Annonce