Annonce
Fodbold

NFC-FORMAND: - STADIG FULD TILLID TIL CLAUS JENSEN

Claus Jensen behøver, ifølge bestyrelsesformand Tage Nielsen, ikke frygte for sit trænerjob i Nykøbing FC. Arkivfoto: Ingrid Riis
Det er fyringssæson i de danske topklubber, der har ondt i resultaterne, men ikke hos Nykøbing FC.

NYKØBING: Claus Jensen sidder solidt i trænersædet i Nykøbing FC.

Det fastslår klubbens formand Tage Nielsen over for Folketidende.

Der er ellers godt gang i trænerkarrusellen rundt omkring i dansk fodbold. Især bliver den første turneringspause, hvor der i stedet spilles landsholdsfodbold her i slutningen af september, traditionelt et tidspunkt, hvor de klubber, der har fået en skidt sæsonstart smider deres træner på porten.

Annonce

Spørg bare i FC København og AaB, der begge har skiftet trænere inden for de sidste to uger på grund af en sløj sæsonstart.

Men de tanker går man ikke med i Nykøbing FC, selv om 1. divisionsmandskabet har fået en forfærdelig start på sæsonen, med kun to point i de første ti kampe, og altså således stadig spejder efter den første sejr i landets næstbedste række efter sommerferien.

- Vi er i krise pointmæssigt. Det kan vi ikke komme udenom. Men hverken truppen eller trænerstaben er i krise, understreger Tage Nielsen, der udmærket kender mekanismerne, når et fodboldhold ikke vinder over tid.

Ryster ikke på hånden

Så er træneren den første, der bliver skudt på.

- En træners plads er altid til diskussion uanset hvad, men hos os ligger det helt fast, at Claus Jensen er den rigtige mand til jobbet. Vi har stadig fuld tillid til, at Claus er manden, der kan føre den strategi ud i livet, som vi har lagt. Der ryster vi ikke på hånden, understreger Tage Nielsen og fortsætter:

- Når jeg ser Claus i øjnene, så lyser det ud af ham, at han har viljen og evnerne til at få vendt den her situation, og når jeg ser spillerne træne, så er jeg heller ikke et øjeblik i tvivl om, at de bakker deres træner 100 procent op, lyder det fra formanden, der fortsætter:

- I det øjeblik jeg skulle blive i tvivl om, at Claus Jensen er den rigtige træner, så kender alle mig godt nok til at vide, at så er jeg ikke bleg for at handle, understreger han.

Han afviser også teorien om, at Claus Jensen ikke kan fyres, eller selv bestemmer om han skal gå eller ej, da han er hovedaktionær i selskabet bag Nykøbing FC og dermed er den, der lægger flest penge i foretagenet, samtidig med at han ikke selv får en bøjet femøre for at træne førsteholdet.

- I trænerspørgsmålet har Claus Jensen absolut intet at skulle have sagt. Hvem, der skal være træner, afgør Axel Castenschiold (administrerende direktør, red.) og jeg i sidste ende, fastslår Tage Nielsen, der ligesom alle andre er skuffet over pointudbyttet i efteråret indtil videre.

- Selvfølgelig havde vi håbet på flere point, og som situationen har udviklet sig, gælder det om at undgå nedrykning. Men det er der stadig gode muligheder for. Der er stadig masser af point at spille om, og i et nedrykningsspil til foråret skal vi møde de andre bundhold to gange yderligere, så det kan sagtens lade sig gøre, påpeger han.

Annonce

Ligger ikke søvnløs

Truppen var langt fra på plads, da man indledte efterårssæsonen, og på sidste dag af transfervinduets åbning kom der tre spillere ind på lejeophold, der gør, at truppen - også med tilførelsen af kontraktløse Youssef Toutouh - ifølge Claus Jensen har den størrelse og kvalitet, som skal være til stede.

Syv kampe var der altså spillet, inden truppen endegyldigt var på plads, men Tage Nielsen mener ikke, at der har manglet rettidig omhu i den forbindelse.

- Det er nu engang sådan, fodbold er. Det ligger jeg ikke søvnløs over. Nu er truppen på plads, og vi har brugt landsholdspausen til at få spillet holdet endnu bedre sammen, siger NFC-formanden.

- Men vi ved, at det tager tid at få spillet nye og unge spillere ind på holdet. Sådan er det bare, og vi ved også, at det er det, der virker på den lange bane, samtidig med at kontinuitet altid viser sig at bære mest frugt.

- Den kontinuitet mistede vi i sommer, da vi af forskellige årsager sagde farvel til en del spillere, og det tager tid at opbygge den igen, men vi er på vej, og så hjælper det ikke midt i det hele at skifte træneren ud, er Tage Nielsen overbevist om.

Han håber at se frugterne af noget af det arbejde allerede på lørdag, når Superliga-nedrykkerne fra Sønderjyske gæster Lollands Bank Park.

Annonce
Indland

BORGERE KAN IKKE FÅ LOV AT BETALE GÆLD: OMUBUDSMAND GÅR IND I SAGEN

Annonce
Annonce
112

VÆRTSHUS SOLGTE ALKOHOL TIL MINDREÅRIGE

Lolland

NAKSKOV SIKRET REVY IGEN NÆSTE SOMMER

112

16-ÅRIG SPRITBILIST STANDSET

Guldborgsund

HÅBER AT SLIPPE AF MED MILLIONGÆLD

Lolland

KOMMUNE KLAGER OVER ARTIKEL I UGEAVIS

Lolland

SKOLE REJSTE PENGE TIL INFLATIONSRAMTE FORÆLDRE

112

BUS UNDERSØGT: INGEN VILLE KENDES VED KUFFERT

112

ÆGTEPAR OPSØGT OG FORSØGT AFPRESSET I DERES EGET HJEM

Guldborgsund

BLINK, BLINK, SLUK: STRØMSVIGT VED JULETRÆS-TÆNDING

Lolland

LUFTFORURENING? KOMMUNE KUNNE IKKE LUGTE NOGET

Lolland

BYRÅDSMEDLEM SKIFTER PARTI OG GIVER S ABSOLUT FLERTAL

Vejr

OVERGANGEN TIL DECEMBER BYDER IKKE PÅ RIGTIGT VINTERLIGT VEJR

Lolland

- JEG PRØVEDE AT RÅBE OP, MEN JEG BLEV KASTET RUNDT

Guldborgsund

- JEG VIL BARE HAVE MINE PROJEKTER TILBAGE

Indland

PATIENTERS VENTETID PÅ UDREDNING OG BEHANDLING STIGER I HELE LANDET

Indland

OLIEPRISEN DYKKER IGEN - BENZINPRIS LIGGER OMKRING NYTÅRSNIVEAU

Annonce
Lolland

MASSER AF JULELYS OVER LOLLAND

Guldborgsund

PÅ STOFFER MED VÅBEN I LASTBILEN

Erhverv

BUTIKKER FIK OVERRASKENDE TRAVLR PÅ BLACK FRIDAY

Guldborgsund

HER KAN DU SNART HENTE SUSHI

Håndbold

USKARPE NFH TABTE TIL ODENSE

Juletid

DET ER STADIG MULIGT AT SKAFFE JULEANDEN

Guldborgsund

KRIG OG KLIMAKRISE ER EN DEL AF PRISBELØNNET LOLLIKS HVERDAG

Annonce
Annonce