Annonce
Femern

Nu begynder arbejdet på portalen til Europa

Division Manager på Lolland, Henrik Påske Rasmussen fra FLC, og projektleder Christian Kaas Oldenburg fra Femern Bælt A/S præsenterede torsdag det kæmpe område, hvor arbejdet på at konstruere porten til Europa nu går i gang. Foto: Jan Knudsen
Torsdag markerede Femern Bælt A/S og FLC, at arbejdet på den portal, både biler og tog skal igennem for at komme ned i tunnelen, begynder.

RØDBYHAVN: Hvis George Lukas skulle lave flere stjernekrigsfilm, ville han kunne finde fremtidsscenarier nok til flere planeter, hvis han tog til Femern Bælt-byggeriet på Sydlolland.

Torsdag samlede FLC (Femern Link Contractors) sine medarbejdere på kanten af et af disse vilde områder for at markere en milepæl af de større i projektet.

Her i dette gigantiske ørkenlandskab med en stor kraterlignende dal begynder arbejdet nu med at skabe den portal, både biler og tog skal køre ned i, når de kører fra Lollands fastland og ned i tunnelen.

Annonce
Medarbejderne hos FLC kan nu gå i gang med at bygge. Når tunnelen står færdig, kan de med stolthed sige, at den portal, der byder bilerne inden for i den 18 kilometer lange tunnel, har de været med til at bygge. Foto: Jan Knudsen

Ørkenlandskabet blev overdraget til FLC onsdag, og allerede torsdag var der lavet køreveje op over det gamle dige.

Når man når toppen af diget, dukker et vidtstrakt ørkenlandskab op, hvor portalens runding kan anes i sandet langt ude i den store ørkendal.

Langt ude skimtes Østersøen, hvor tunnelelementerne skal sænkes ned.

Hårdt arbejde

Alle FLC's medarbejdere var torsdag inviteret til fest med pølsevogn og livemusik, mens lærken slog triller hen over hovederne på dem alle i solskinnet.

Han flytter sig altså ikke for Europas største byggeplads.

Der var fest på parkeringspladsen ved FLC's nye hovedkontor torsdag. Men det hårde arbejde er allerede gået i gang fra dag et. Foto: Jan Knudsen

- Det her er et øjeblik, jeg har ventet længe på. Vi markerer to store milepæle i dag her i vores projekt. En milepæl er vores nye kontor her, som vil være vores hovedkontor i de næste år, projektet vil vare, sagde division manager for Lolland hos FLC, Henrik Påske Rasmussen, i sin tale til medarbejderne.

Jeg håber, at den dag, tunnelen åbner, vil vi alle have gode minder om vores tid og vores arbejde her - og en tunnel, som vi alle kan være stolte af.

Henrik Påske Rasmussen, division manager Lolland, FLC

- Derudover markerer vi, at vi nu endelig kan begynde vores arbejde. Det bliver hårdt arbejde, og der skal nok komme problemer undervejs, storm- og regnfulde dage. Solen vil ikke altid skinne, som den gør i dag. Men jeg håber, at den dag, tunnelen åbner, vil vi alle have gode minder om vores tid og vores arbejde her - og en tunnel, som vi alle kan være stolte af, fortsatte han.

Læs også artiklen "Portalen skal være færdig som det første" fra fredagens Folketidende

Annonce

Nu kommer der vægge og tag på

Projektleder hos Femern A/S, Christian Kaas Oldenburg, glædede sig også over, at arbejdet med at bygge tunnelportalen på den danske side nu går i gang.

- Jeg ser frem til at arbejde sammen med jer i de næste år. Det, I bygger i TPR-kontrakten (Tunnel, Portal & Ramps, red.), er det, alle vil se, når de kommer til Femern-tunnelen, sagde han.

- Byggeriet af tunnelportalen vil snart være et af de tydeligste tegn på, at Femern Bælt-projektet skrider hurtigt frem. Det svarer lidt til, at der kommer vægge og tag på et hus. Der er mange års arbejde forude ... men inden længe vil man kunne se facaden til verdens længste sænketunnel, lovede han.

Musikskolens kor gav den gas i røde hjelme og sikkerhedsveste for at fejre, at Femern Bælt-projektet har rundet en ny milepæl. Foto: Jan Knudsen

Og så fik lærken selskab af Lolland Musikskole, der, iført de obligatoriske hjelme og sikkerhedsveste, gav milepælen en munter og musisk fejring.

06 LOL FEM start på tunnelportal 6 FBC markerer, at byggeriet af tunnelportalen nu begynder
Annonce
Annonce
Lolland

Pussy Power i Reventlowparken

Annonce
112

Tilbageholdt af kvinde: Knallertkører havde promille på 1,92

Annonce
Forsiden netop nu
Lolland

Mange kæmper alene og taber kampen mod vægten

112

Mand truede med kniv

112

Politiets Dølle-rapport: Graffiti, kokain, billet-tyveri og ukvemsord

Lolland

Fart og en duft af dyre dråber

Sport

BK Thor-bryder besvimede ved NM

112

Bil udbrændte i natlig brand

Dølle

29-årig fængslet for Dølle-drab - nægter sig skyldig

Femern

Dansk firma får Femern-ordre til tocifret millionbeløb

Dølle

Dølle-ulykke: Fodgænger er fortsat i kritisk tilstand

Lolland

Kørestolsbrugere dømt ude - svømmetur fra badebro kommer ikke til at ske

112

Brand i tandklinik i nat - lejligheder evakueret

Guldborgsund

Bjørnekloen er dukket op igen langs lokal å

Lokal nyt

Årets første officielle sommerdag kan komme på torsdag

Annonce
Guldborgsund

Nej til gasledning - Vil sætte strøm til sukkerfabrik ved aktion

Guldborgsund

Flydende vin- og kaffebar er så godt som klar til åbning

Lolland

Tilbage i velkendte rammer som byens nye brugsuddeler

Dølle

Efterlyst drabsmistænkt er blevet anholdt

Guldborgsund

Madens Folkemøde inviterer til infomøde for frivillige

Sport

Pleidrup forlænger med NFC og bliver breddechef i klubben

Dølle

De små fik også danset på Dølle

Guldborgsund

Større kommunalt pop-up-miljø ved havn

Annonce
Annonce