Annonce
Ugeavisen Lolland

Nu endnu bedre til at redde liv

Erik Søndergaard (til højre), leder af Saxenhøj, holdt en velkomsttale ved indvielsen af de nye socialmedicinske pladser. Også Bo Abildgaard (S), formand for social, sundhed og omsorgsudvalget, fik ordet og holdt en indvielsestale. Efterfølgende blev der serveret lidt spiseligt og drikkevarer ved indvielsen, hvor Erik Søndergaard roste socialmedicinsk afdelings "stabile og særdeles veluddannede" medarbejderstab på 14 ansatte og med ni ugentlige lægetimer ligeledes tilknyttet det nu udvidede tilbud. Foto: Anders Knudsen

Socialmedicinsk afdeling på Æblevang hos Saxenhøj er vokset fra 9 til 14 pladser og er størst af sin art.

SAKSKØBING Mange forespørgsler og ventetid på indskrivning fortæller sit tydelige sprog. Det er ganske enkelt, at der er hårdt brug for det tilbud, som den socialmedicinske afdeling på Saxenhøj nu kan yde endnu mere af - nemlig en afrusning for alkoholmisbrug i absolut topklasse.

- Jeg tør godt sige, at vi har et mål om at være de største og dygtigste i landet på det her felt, og jeg drømmer om en dag at kunne lave en mere præcis effektmåling af det, vi laver.

Sådan lød det fra Erik Søndergaard, leder af Saxenhøj, da der forleden var officiel indvielse af fem nye socialmedicinske pladser på Saxenhøj.

Det var der, fordi social, sundhed og omsorgsudvalget i Guldborgsund Kommune for cirka et år siden besluttede sig for at øge kapaciteten på socialmedicinsk afdeling på Saxenhøj, så endnu flere hjemløse og udsatte borgere i fremtiden kan få hjælp til at blive afruset for deres alkoholmisbrug.

Socialmedicinsk afdeling har nu eksisteret i godt seks år og bliver med udvidelsen den største af sin art på danske forsorgshjem. Det er her, at afrusningerne med inddragelse af læge og typisk over en tre ugers tid per borger skal finde sted. Foto: Anders Knudsen

Typisk tre uger

Udvidelsen blev mulig, da socialpsykiatriens døgnpladser i forbindelse med en større omlægning fraflyttede Æblevang og rykkede over i Lindevang.

- Opholdstiden er typisk tre uger og omfatter en medicinsk abstinensbehandling på baggrund af en plan, som vores læge udarbejder. Derudover er der en efterfølgende motivationsfase, hvor der blandt andet opbygges kontakt til hjemkommunens misbrugscenter, forklarede udvalgsformand Bo Abildgaard (S) i sin indvielsestale.

Socialmedicinsk afdeling på Saxenhøj har nu eksisteret i godt seks år og bliver med udvidelsen den største afdeling af sin art på danske forsorgshjem.

- Ambitionen er, at vi også skal være de bedste til at hjælpe borgerne, tilføjede Bo Abildgaard.

På Saxenhøj er der som nævnt nu 14 pladser i den socialmedicinske afdeling, hvor der er tilknyttet 14 ansatte, og hvor der eksempelvis også er ni ugentlige lægetimer med i tilbuddet.

- Vi har kørt i seks år med tilbuddet og nu udvidet det, og det er sket med baggrund i, at telefonerne bare ringer og ringer, indskød Erik Søndergaard, der også gjorde opmærksom på et potentielt målgruppefelt bestående af omkring 15.000 alkoholafhængige socialt udsatte i Danmark.

Behovet for at få en plads på socialmedicinsk afdeling på Forsorgshjemmet Saxenhøj har i en årrække været stigende. For at imødekomme denne efterspørgsel er tilbuddet på Æblevang nu blevet udvidet med fem pladser, så tilbuddet fremover kommer til at rumme i alt 14 pladser. Foto: Anders Knudsen
Annonce
Annonce
Sport

Andreas Holm lægger støvlerne på hylden

Annonce
Guldborgsund

Tre driftige forretningsfolk har skabt en minidestination

Annonce
Forsiden netop nu
Nordfalster

Ny uddeler er fundet til Super Brugsen

Guldborgsund

Færre på højskole i foråret

Guldborgsund

Lokale oddere har fået nye hængebroer

Lokal nyt

Priserne er høje: Det er gyldne rapstider

Sport

Nick Szwiec: Vi skal tillade os at drømme stort

Sport

Ung ukrainsk flygtning spiller i NFC: - Fodbold er mit liv

Guldborgsund

Lille ønske om mere ro bliver til kæmpe-naturpark

Guldborgsund

Kædeforretning genåbner stor butik: Nu er vi mere rustede til konkurrencen

Lokal nyt

Folketidende Podcast: De lokale hjælper ukrainerne, fordi de slet ikke kan lade være

Guldborgsund

Indbrud i biler fra kommunen

Guldborgsund

Hel by skal have nye gadelamper

Erhverv

Øernes Revision overtager Revisionscentralen

Guldborgsund

Kommunale byggeprojekter udskydes: Vi følger prisudviklingen tæt

Annonce
Lolland

Lollandske sportsforeninger oplever fortsat medlemsflugt

Lolland

Netværk føler sig sat udenfor døren

Guldborgsund

Boligselskab udskyder renoveringer for op mod 300 millioner kroner

112

Dyrt kikkertsigte stjålet

Femern

Inflationen kan presse Femern-projektet

Lolland

Kedelig stemning i landsby efter præstestrid

Maribo

Flormelistågen sænkede sig over byen

Sport

Lokal bokser afvæbnede mand med kniv

Annonce
Annonce