Annonce
Guldborgsund

NU KAN DU DRIKKE TE I DANMARKS ÆLDSTE RESTAURANT

Alka-Lea Margerison (til højre) bager selv scones og kager til tesalonen, hendes datter Natascha hjælper til. Foto: Claus Hansen
Et lille stykke Storbritannien åbner i Nykøbing, når Alka-Lea Margerison 1. december åbner Higgledy Piggledy's Vintage Tea Room i Czarens Hus.

NYKØBING: Czarens Hus har længe stået tomt. I flere år har Museum Lolland-Falster ledt efter en ny forpagter af restauranten i de gamle lokaler. Den eftersøgning er slut nu, der er fundet en ny forpagter af Czarens Hus.

1. december åbner Alka-Lea Margerison Higgledy Piggledy's Vintage Tea Room. Det bliver en gammeldags engelsk tesalon skabt efter klassiske britiske traditioner.

Her kommer alt, hvad hjertet kan begære af te, scones og engelsk bagværk fremstillet efter klassiske traditioner, som går helt tilbage til victoriatidens England for 150 år siden.

Annonce
Direktøren for Museum Lolland-Falster, Ulla Schaltz, får skænket te af Alka-Lea Margerisons datter, Natascha. Foto: Claus Hansen

Også serveringen er så britisk, som den kan blive. Alka-Lea Margerison står selv i køkkenet og fremstiller de scones og kager, som skal serveres.

Hun er født i Zimbabwe og har boet i mere end 20 år i England. Hun kender sine rødder og ved, hvad der kendetegner en god kop britisk te.

For briterne handler det nemlig om mere end bare en kop te, forklarer Alka-Lea Margerison. Det er også historie og traditioner.

- For mig betyder historien og traditionerne meget, og der er mange traditioner forbundet med at drikke te i England. Det kommer gæsterne til at mærke, og her passer de historiske rammer i Czarens Hus perfekt, siger Alka-Lea Margerison, som arbejder på at blive bedre til dansk, så hun snart kan betjene kunderne på sproget.

Royal afternoon

Til et klassisk engelsk tebord hører blandt andet gammeldags scones, som er en uadskillelig følgesvend til en kop te.

Der er sausage rolls, som består af pølser indbagt i butterdej, samt forskellige former for gammeldags engelsk bagværk, som gæsterne kan nyde til teen og de engelske aviser, de kan sidde og læse i imens.

Alka-Lea Margerison tilfører også tebordet et moderne pift i form af Royal afternoon sparkling tea med mousserende vin, ligesom det er muligt at få sig en britisk øl eller en kop kaffe, hvis man mere er til det.

Gæsterne kan også købe et udvalg af te og andre engelske produkter i det lille udsalg, som Alka-Lea Margerison etablerer i Higgledy Piggledy's Vintage Tea Room.


Det er en original ide med fokus på høj kvalitet, så det har været en fornøjelse at hjælpe Alka-Lea med at etablere en ny lokal virksomhed. Og så ovenikøbet en virksomhed, der skaber nyt liv i bymiljøet.

Thomas Rasmussen, Business LF
Alka-Lea Margerison er sammen med sin datter, Natascha, klar til at indtage de gamle lokaler i Czarens Hus. Foto: Claus Hansen
Annonce

BLF har hjulpet

Hos Business Lolland-Falster har man hjulpet Alka-Lea Margerison siden idefasen og i øvrigt også peget på Czarens Hus som det helt rette sted for hendes virksomhed.

- Det er en original ide med fokus på høj kvalitet, så det har været en fornøjelse at hjælpe Alka-Lea med at etablere en ny lokal virksomhed. Og så ovenikøbet en virksomhed, der skaber nyt liv i bymiljøet, fortæller forretningschef Thomas Rasmussen.

Hos Museum Lolland-Falster, som ejer Czarens Hus, er direktør Ulla Schaltz glad for at have fundet en ny forpagter til stedet. Hun ser frem til et samarbejde, som bliver til stor gavn for museet.

- Det er helt i tråd med ånden i Czarens Hus, at vi nu igen har et spisested i bygningen og tilmed en klassisk engelsk tesalon, som sætter historie og traditioner i højsædet, og at vi på den måde får en museumscafé til de gæster, som besøger Museum Obscurum, siger Ulla Schaltz.

Direktøren for Museum Lolland-Falster, Ulla Schaltz, er glad for, at der endelig er fundet en forpagter til museets restaurant Czarens Hus. Foto: Lolland-Falster
Alka-Lea Margerison (til højre) med datter Natascha. Foto: Claus Hansen


En engelsk tesalon har selvfølgelig britiske aviser, man kan læse, mens man drikker sin te. Foto: Claus Hansen
Annonce
Lolland

MASSER AF JULELYS OVER LOLLAND

Annonce
Annonce
112

ÆGTEPAR OPSØGT OG FORSØGT AFPRESSET I DERES EGET HJEM

Guldborgsund

BLINK, BLINK, SLUK: STRØMSVIGT VED JULETRÆS-TÆNDING

Lolland

LUFTFORURENING? KOMMUNE KUNNE IKKE LUGTE NOGET

Lolland

BYRÅDSMEDLEM SKIFTER PARTI OG GIVER S ABSOLUT FLERTAL

Vejr

OVERGANGEN TIL DECEMBER BYDER IKKE PÅ RIGTIGT VINTERLIGT VEJR

Lolland

- JEG PRØVEDE AT RÅBE OP, MEN JEG BLEV KASTET RUNDT

Guldborgsund

HER KAN DU SNART HENTE SUSHI

Håndbold

USKARPE NFH TABTE TIL ODENSE

Juletid

DET ER STADIG MULIGT AT SKAFFE JULEANDEN

Guldborgsund

KRIG OG KLIMAKRISE ER EN DEL AF PRISBELØNNET LOLLIKS HVERDAG

Lolland

JULEHJÆLP: REKORD-DONATION TIL REKORDMANGE ANSØGERE

Guldborgsund

PRIVATSKOLE GODKENDT AF MINISTERIUM

Guldborgsund

AMBITIØS UDVIKLINGSPLAN ER KLAR FOR FÆRGEHAVN

Indland

OLIEPRISEN DYKKER IGEN - BENZINPRIS LIGGER OMKRING NYTÅRSNIVEAU

Erhverv

BUTIKKER FIK OVERRASKENDE TRAVLR PÅ BLACK FRIDAY

Lolland

LOKAL FORFATTER BEGÅR LOLLANDSK FORBRYDERALBUM

Annonce
Guldborgsund

UNDERBUKSER OG SUND SKEPSIS KAN BESKYTTE MOD IT-SVINDEL

Lolland

HVEM SKAL VÆRE ÅRETS Ø 2023?

Lolland

HVORDAN SER FREMTIDENS SKOLE UD?

Lolland

- UDVIKLINGEN SKAL KUNNE LØFTE NAKSKOV SOM ET STED AT BO OG BESØGE

Guldborgsund

FORENING HAR AMBITIONER FOR SÆRLIG MOTORSPORT

Guldborgsund

KOMMUNE GIVER LOV TIL NYT VANDVÆRK

Lolland

SHUBBER GAV KONCERT I 91-ÅRIGE ELSES STUE

Annonce
Annonce