Annonce
Ugeavisen Lolland

Nu rammes fjernvarmekunderne også af prisstigninger

Værket er i god stand, så det er altså prisen på brændsel, der presser priserne i vejret. Foto: Jan Knudsen
Selv om Maribo Varmeværk primært får sin energi fra træflis leveret af lokale skovejere, som ikke er steget så voldsomt som el og gas, så er værket alligevel nødt til at hæve sine takster. Også fordi der indkøbes en del træpiller som sekundær brændsel fra blandt andet Sverige - og de er steget en del mere.

MARIBO: Priserne på fjernvarme kan nu ikke længere holdes ned længere. Så nu varsler Maribo Varmeværk en stigning på cirka 36 procent. For et standardhus på 130 kvadratmeter med et forbrug på 18.1 megawatttimer vil prisen inklusive moms stige fra 10.537 kroner til 14.322 kroner årligt.

- Når man ser på den voldsomme prisstigning, som kunder, der opvarmer med el eller gas, får, så ser det ud til, at fjernvarmekunderne er de mest heldige i den kommende vinter, siger Erik Holsko, der er formand for Maribo Varmeværk, der naturligvis også bruger elektricitet til drift af de store anlæg og pumper.

- Derfor kan det mærkes, når stigningen på el og brændsel pludselig bliver så voldsom, siger han og tilføjer, at prisstigningen udelukkende handler om energipriserne, idet værkets drift og vedligehold i øvrigt koster mindre end budgetteret.

Annonce

Formanden oplyser, at varmeværket er i god form, og at værket er klar til at levere varme hen over vinteren, når fyringssæsonen er på sit højeste.

Et længerevarende retsopgør er lige nu i gang, idet Refa MSK og Lolland Kommune mener, at Maribo Varmeværk ikke har ret til at producere al sin varme selv - og derfor skal aftage det meste af varmen til Maribos fjernvarmekunder fra Refa MSK, der har Lolland Kommune som medejer.

- Vi vil dog gerne købe varme fra Refa MSK - gerne fra i morgen - men udgangspunktet må være, at forhandlingerne kan ske med en gensidig forståelse af hinandens synspunkter, og at det sker på et ligeværdigt grundlag, siger Erik Holsko, der råder over et værk, der har kapacitet til at levere varme nok til alle kunderne - og derfor ikke behøver varme udefra.

Trods konflikten foregår der i dag en del udveksling af varme mellem de to værker. I ugerne 23, 24 og 25 var Refa MSK lukket helt ned på grund af planlagt eftersyn, og så producerede Maribo Varmeværk varme til forbrugerne hos Sakskøbing Fjernvarmeselskab og Lolland Varme Øst.

Annonce
Annonce
Gasledning

200 LODSEJERE BERØRES AF GASLEDNINGEN

Annonce
Sammenhold

GNISTEN OG SAMMENHOLDET LEVER STADIG

Annonce
Forsiden netop nu
Guldborgsund

- VI BLEV JO KASTET HOVEDKULDS UD I BESTYRELSESARBEJDET

Guldborgsund

HOS BRIAN BLOMSTRER DRØMMEN

Lolland

Milliondyr brand fortsætter endnu

Sport

TEAM SYDHAVSØERNE SKUFFER HJEMME

Guldborgsund

SANGKRAFTCENTER ÅBNER

Lolland

NAKSKOV FJORDDAGE SKAL NYTÆNKES

112

STORT TYVERI FRA KÆLDER

112

UNGE MÆND DØMT FOR STRIBEVIS AF FORBRYDELSER

Guldborgsund

FÆNGSEL LAVER MAD UD AF HUSET

Kunst

VIGTIG UDSTILLING AF DEN LILLE STORE BILLEDHUGGER

112

BACON- OG PEPPERONI-TYV PÅ SPIL

Familie

NYT NETVÆRK FOR FAMILIER MANGLER EN MEGET VIGTIG ESSENS

112

33-ÅRIG DØMT FOR BEDRAGERI PÅ FACEBOOK

Annonce
Lolland

- DET ER ALVORLIGT

Kunst

KVINDELIG KUNSTNER MED HESTEKRÆFTER

112

PÅVIRKET KANLLERTKØRER PÅ NATLIG BRO-TUR

Fællesskab

STOR INTERESSE FOR SENIORBOFÆLLESSKAB

112

BRÆNDESTABEL VIL BRÆNDE HELE NATTEN

112

STORT TRÆPILLE-TYVERI FRA VILLA

Corona-virus

STIGENDE SMITTETAL

Lolland

ALPAKAER STAK AF

Annonce
Annonce