Annonce
Ugeavisen Lolland

Nu skal det koste at gå på toilettet

Lugten er desværre ikke til at indfange i billedet, men hyggeligt er det ikke at træde ind på et toilet som dette ved Krøyers Gård. Måske kan betalingskrav hæve niveauet. Foto: Daniel Brøns
Lolland Kommune er blevet så træt af hærværk og griseri på offentlige toiletter, at der nu skal brugerregistrering og betaling på ved toiletbesøg. Opdateringen begynder i Nakskov

NAKSKOV: Er jeg på et offentligt toilet i Egypten – eller er dette virkelig et offentligt dansk toilet? Sådan ville mange nok tænke, hvis de i tirsdags lagde vejen forbi toilettet ved Krøyers Gård i Nakskov. Stanken var nærmest ulidelig på begge toiletter og i det dunkle lys kunne man skimte toiletpapir og møgbeskidte toilet-tønder, inden de fleste nok ville vælge at trække sig tilbage og finde en busk eller en café i stedet.

Måske er situationen særlig slem lige for tiden, fordi toiletterne ved Axeltorv er under renovering efter hærværk for tre uger siden. Et hærværk, der nu har medført, at toiletterne ved Axeltorv får Lollands første betalingstoilet med krav om fem kroners træk på kreditkortet, fortæller Kjeld Jensen, der er leder af Park og Vej i Lolland Kommune.

- Vi hører fra andre kommuner, at det har en gavnlig effekt, når folk skal bruge kreditkortet for at komme, siger afdelingslederen, der dermed håber, at kommunen derved kan finde en vej til at begrænse hærværket på toiletterne.

Annonce

- Vores tanke er at begynde på Axeltorv – også med bedre skiltning – og så løbende udvide ordningen efterhånden som vi høster erfaringer med det, siger han.

Samtidig med betalingsløsningen løser Lolland Kommune måske også et andet problem: At toiletterne er aflåst i lange perioder af døgnet.

- Viser det sig, at hærværket aftager, så kan vi måske holde åbnet mange flere timer og derved yde en bedre service, siger han og oplyser, at der på Lolland findes offentlige toiletter i mange byer. Også Maribo, Holeby og Rødby har kommunale offentlige toiletter. Desuden er strande og søbad typisk udstyret med kommunale toiletter. Og alle steder skal det overvejes at indføre den nye teknologi.

Spørgsmål såsom, hvad børn uden kreditkort gør ved toiletterne – og om fem kroner per person er for meget for en hel familie, der er på tur i byen, vil Kjeld Jensen lade politikerne om at vurdere.

- Men sikkert er det, at langt de fleste hellere vil have et rent toilet og betale for det, end de vil leve med en konstant risiko for, at der intet toilet er, siger han og oplyser, at toilettet på Axeltorv formentlig bliver færdig-renoveret i denne uge.

- Det er vigtigere at få det åbnet med det samme, end at få betalings-løsningen på, så det kan være at betalingsløsningen kommer til at vente nogle dage, hvis det er det eneste, der mangler, siger han.

Annonce
Annonce
112

OPSKRÆMT VIDNE ALARMEREDE POLITIET: SÅ MAND GÅ RUNDT MED GEVÆR

Annonce
Femern

FEMERN-BYGGERI MED I NYT NATIONAL GEOGRAPHIC-PROGRAM

Annonce
Forsiden netop nu
Guldborgsund

350 STILLEDE TIL START: CYKLER FOR MILLIONER RULLEDE FALSTER RUNDT

Femø Jazz Festival

PUNKTUM FOR I ÅR - DATOEN ER SAT FOR NÆSTE ÅRS FEMØ JAZZ

Lokal nyt

SKOLEELEVERNE KAN FORVENTE TØRSKOET OG SOLRIG SKOLESTART

Guldborgsund

EJER AF UDPINT BYGNING: - PÅ SIGT KUNNE VI GODT FINDE PÅ AT RENOVERE DET

Lolland

FJORDDAGE MED DET VILDESTE PROGRAM NOGENSINDE

Guldborgsund

FÆLLESKØKKENET DRØMMER OM AT HJÆLPE LOKALE PRODUCENTER VIDERE

Lolland

BORGMESTERVIKAR MED KONTOR I BAGHAVEN

Sport

ANFØRER DUMMEDE SIG I NFC-NEDERLAG

Guldborgsund

TIDLIGERE HOSPITAL SAT TIL SALG

Guldborgsund

SEJLERFORMAND: KOMMUNEN VIRKER TIL AT HAVE IS I MAVEN

Lolland

SKAL SKABE LIV OG GLÆDE FOR ENSOMME KRÆFTRAMTE

Lolland

FULDT HUS PÅ IDRÆTSEFTERSKOLE: HESTE OG 196 ELEVER ER KLAR

Guldborgsund

VIL KLIMASIKRE HAVNEFRONT MED RØDT PLANKEVÆRK

Annonce
Lolland

SKOLERS STØRSTE ØNSKE: ET ÅR UDEN CORONA-RESTRIKTIONER

Sport

CLAUS JENSEN FRYGTER IKKE VEJLE

Guldborgsund

CAFETERIA GENÅBNER SOM RESTAURANT

Guldborgsund

ÅBNE KIRKER ER POPULÆRE: TURISTERNE MYLDRER IND

Istid

DOMMEN ER AFSAGT: TAG TIL MARIELYST ELLER MARIBO FOR AT FÅ DEN BEDSTE IS

Guldborgsund

EFTER OTTE TIMER PÅ SKADESTUEN KØRTE MORTEN HJEM UDEN AT HAVE SET EN LÆGE

Skolestart

POLITIET HOLDER ØJE VED SKOLERNE: - PAS PÅ DE NYE I TRAFIKKEN

Guldborgsund

REGNVAND PLAGER SOMMERHUSEJER: NÅR VAND SKILLER VANDENE

Annonce
Annonce