Annonce
Ugeavisen Lolland

Nu skal det koste at gå på toilettet

Lugten er desværre ikke til at indfange i billedet, men hyggeligt er det ikke at træde ind på et toilet som dette ved Krøyers Gård. Måske kan betalingskrav hæve niveauet. Foto: Daniel Brøns
Lolland Kommune er blevet så træt af hærværk og griseri på offentlige toiletter, at der nu skal brugerregistrering og betaling på ved toiletbesøg. Opdateringen begynder i Nakskov

NAKSKOV: Er jeg på et offentligt toilet i Egypten – eller er dette virkelig et offentligt dansk toilet? Sådan ville mange nok tænke, hvis de i tirsdags lagde vejen forbi toilettet ved Krøyers Gård i Nakskov. Stanken var nærmest ulidelig på begge toiletter og i det dunkle lys kunne man skimte toiletpapir og møgbeskidte toilet-tønder, inden de fleste nok ville vælge at trække sig tilbage og finde en busk eller en café i stedet.

Måske er situationen særlig slem lige for tiden, fordi toiletterne ved Axeltorv er under renovering efter hærværk for tre uger siden. Et hærværk, der nu har medført, at toiletterne ved Axeltorv får Lollands første betalingstoilet med krav om fem kroners træk på kreditkortet, fortæller Kjeld Jensen, der er leder af Park og Vej i Lolland Kommune.

- Vi hører fra andre kommuner, at det har en gavnlig effekt, når folk skal bruge kreditkortet for at komme, siger afdelingslederen, der dermed håber, at kommunen derved kan finde en vej til at begrænse hærværket på toiletterne.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vores tanke er at begynde på Axeltorv – også med bedre skiltning – og så løbende udvide ordningen efterhånden som vi høster erfaringer med det, siger han.

Samtidig med betalingsløsningen løser Lolland Kommune måske også et andet problem: At toiletterne er aflåst i lange perioder af døgnet.

- Viser det sig, at hærværket aftager, så kan vi måske holde åbnet mange flere timer og derved yde en bedre service, siger han og oplyser, at der på Lolland findes offentlige toiletter i mange byer. Også Maribo, Holeby og Rødby har kommunale offentlige toiletter. Desuden er strande og søbad typisk udstyret med kommunale toiletter. Og alle steder skal det overvejes at indføre den nye teknologi.

Spørgsmål såsom, hvad børn uden kreditkort gør ved toiletterne – og om fem kroner per person er for meget for en hel familie, der er på tur i byen, vil Kjeld Jensen lade politikerne om at vurdere.

- Men sikkert er det, at langt de fleste hellere vil have et rent toilet og betale for det, end de vil leve med en konstant risiko for, at der intet toilet er, siger han og oplyser, at toilettet på Axeltorv formentlig bliver færdig-renoveret i denne uge.

- Det er vigtigere at få det åbnet med det samme, end at få betalings-løsningen på, så det kan være at betalingsløsningen kommer til at vente nogle dage, hvis det er det eneste, der mangler, siger han.

  • Lugten er desværre ikke til at indfange i billedet, men hyggeligt er det ikke at træde ind på et toilet som dette ved Krøyers Gård. Måske kan betalingskrav hæve niveauet. Foto: Daniel Brøns
Annonce
Annonce
Annonce
112

Hunde redder kvinde fra kraftig brand

112

Efter voldsomt overfald: Politiet kommer med nyt om 15-årig drengs tilstand

Guldborgsund

- Når sådan et chok rammer, har vi brug for at samles

Vejret

Weekenden bliver kold men byder på flere solstunder

112

15-årig overfaldet: Fire personer anholdt

Dølle

Snart går det løs: Hjælp os med dine vildeste Dølle-minder!

Sport

2.400 billetter solgt: Storkamp nærmer sig udsolgt

112

Stoppet med slagvåben og pistoler i bilen

Lolland

Politiet måtte give fortabt: Nu er påskemysteriet opklaret

Guldborgsund

Unikt projekt: Sygehuspatienter kan nu modtage behandling i eget hjem

Indland

Ydermure er styrtet sammen i den udbrændte del af Børsen

112

En person kørt på sygehuset efter sammenstød i trafikken

Lolland

Kommune fik kritik for ventetid: Handleplan skal rette op

Guldborgsund

Jyder tabte i Højesteret: Guldborgsund Kommune vinder strid om millioner

Lokal nyt

Kæmpe-lukning får konsekvenser: Fyringer rammer også lokalt

Sport

Lokal bokser bliver hovednavn ved professionelt stævne

Annonce
Annonce
112

National politienhed ransager på Falster: Sag af særlig grov karakter

Lokal nyt

Efter slagteri-lukning: Frygter at lokale svineavlere stopper

Indland

Afspærringer omkring Børsen opretholdes indtil mandag morgen

Sport

Maribo-dreng skifter til dansk traditionsklub

Lolland

Rundt på gulvet over stor donation

112

Blev opdaget: Solgte narko på byens torv midt om dagen

Lolland

Fingrene væk! Turister vader ind og smadrer marken