Annonce
Guldborgsund

Nu skal mændene have en markise at sidde under

Pædagog på Sønderskovhjemmet Kim Eriksen (til venstre) modtog checken onsdag aften fra zoneformand for Lions-klubberne i Guldborgsund, Lolland og Vordingborg kommuner, Jens A. Nielsen. Foto: Henrik Petersen

Beboerne på Sønderskovhjemmet kan nu via to donationer fra Lions få en overdækning af en fælles terrasse.

FLINTINGE Et stor ønske hos de mænd, som bor på Sønderskovhjemmet ved Flintinge, kan nu gå i opfyldelse: En markise over terrassen. Den kan blive en realitet efter to donationer fra Lions.

Tirsdag modtog Sønderskovhjemmet 10.000 kroner fra Lions i Nysted. Onsdag faldt en donation på 26.400 kroner fra de samlede 15 Lions klubber i Lolland, Guldborgsund og Vordingborg kommuner .

Jens A. Nielsen, som er såkaldt zoneformand for Lions-klubberne i de tre kommuner, fortæller, at man allerede sidste år havde besluttet, at årets store donation skulle gå til Sønderskovhjemmet.

Stor overraskelse

- Onsdag aften havde vi inviteret pædagog Kim Eriksen fra Sønderskovhjemmet til at holde et foredrag ved et fælles arrangement for de 15 klubber i vores lokale i Langebæk. Vi havde ikke på forhånd fortalt andet end, at vi ønskede et foredrag om stedet. Han fortalte så gribende om hjemmet og om mændene, at der var helt stille, og vi blev alle rørt. Bagefter var det dejligt at kunne give Kim Eriksen den store overraskelse at overrække ham donationen.

- Vi har fulgt hjemmet i flere år og synes, stedet gør et fantastisk stykke socialt arbejde. På Sønderskovhjemmet har de samme mål som Lions - at hjælpe de svageste, siger Jens A. Nielsen.

På Sønderskovhjemmet er der da også stor glæde.

- Vores beboere har længe ønsket en form for overdækning på en terrasse, vi har udenfor et fællesrum, hvor vi også har spisesal, fortæller forstander Carsten Henningsen.

Sønderskovhjemmet er et midlertidigt hjem for hjemløse mænd med særlige sociale problemer i henhold til servicelovens §110 og §107.
Der kan søges optagelse på Sønderskovhjemmet enten ved personlig henvendelse eller ved henvendelse fra offentlig myndighed.

På Sønderskovhjemmet ønsker man et misbrugsfrit miljø. Det er derfor et krav for optagelse, at ansøgere er indstillet på en pause i deres misbrug,

Sønderskovhjemmet er stiftet som et hjem tilbage i 1918 af Bodil Neergaard fra Fuglsang. De værdier, som hjemmet byggede på fra begyndelsen, er stadig af stor betydning - herunder, at hjemmet bygger på et kristent grundlag, samt at målet er at skabe et miljø, hvor man i videst muligt omfang er et hjem, fremfor en institution.
Der er plads til godt 40 beboere på Sønderskovhjemmet.
Kilde: Sønderskovhjemmet

Annonce

Skal skærme for sol og regn

- Mange af mændene er rygere. De må gerne ryge på deres værelser, men ikke i de indendørs fællesarealer. Men de holder meget af at sidde ude på den store terrasse Og en markise kan både skygge for solen og skærme for en regnbyge, når de har lyst til at sidde udenfor.

Det var forstanderen selv, som tirsdag modtog donationen fra Lions i Nysted.

- Jeg havde godt på fornemmelsen, da jeg blev inviteret til Nysted, at de ville glæde os med en donation. Men jeg kendte ikke beløbets størrelse og blev glædeligt overrasket over de 10.000 kroner.

- Endnu mere overraskende var det, at vi så ovenikøbet modtog så stor en donation fra de samlede Lions-klubber onsdag aften i forbindelse med foredraget.

Vi har allerede kontaktet et firma for at få en pris på en markise af en god kvalitet. Så vi forventer, at markisen meget snart kan komme op at hænge, slutter forstanderen.

Annonce
Lolland

KENDTE IKKE TIL PLANER OM BOLIGER PÅ SKYDEBANE

Annonce
Annonce
Lolland

KENDTE IKKE TIL PLANER OM BOLIGER PÅ SKYDEBANE

Lolland

TRAFIKSTYRELSEN SKAL HOLDE LOKALTOG I ØRENE

Guldborgsund

OMSTRIDT BYGGERI: NU STOPPER TREDJE CHEF PÅ FJERDE ÅR

Lolland

AFTALE PÅ PLADS: VARMESTRIDEN PÅ PAUSE

Guldborgsund

- MEGET, MEGET TRIST

Guldborgsund

BRÆDDER: - KATASTROFAL KONKURS OG UACCEPTABEL POLITISK HÅNDTERING

Guldborgsund

BO-HUS HAR SAT ET MARKANT AFTRYK

Guldborgsund

FOLKETIDENDE VED BO-HUS: SÅDAN ER STEMNINGEN

Guldborgsund

BO-HUS KONKURS: KOMMUNEN HAR MANGLET DOKUMENTATION FOR STIGENDE UDGIFTER

Guldborgsund

3F-FORMAND: BO-HUS' MEDARBEJDERE ER ULYKKELIGE

Guldborgsund

BO-HUS KONKURS: PROJEKTER FOR OVER 400 MILLIONER I KLEMME

Guldborgsund

KURATOR I BO-HUS: KOMMUNEN FRAVÆLGER LOKALE ARBEJDSPLADSER

Guldborgsund

BO-HUS KONKURS - 100 MAND SENDT HJEM

Guldborgsund

STORSTRØMSBRO: FØRSTE BRODRAGER SKAL NU PÅ PLADS

Sport

FORLÆNGER MED FORMSTÆRK KEEPER

Lolland

AFTALE PÅ PLADS: VARMESTRIDEN PÅ PAUSE

Annonce
Guldborgsund

- MEGET, MEGET TRIST

Lolland

DE FLESTE SMÅBØRNSFORÆLDRE VÆLGER MADPAKKEN FRA

Guldborgsund

TILLADELSE TIL NYT VANDVÆRK ER I HUS

Vejret

VEJCHEF OM GLATTE VEJE: - PAS PÅ HINANDEN

Lolland

KLAGENÆVN: INDSIGELSER TIL KOMMUNEPLANEN BLEV MANGELFULDT GENGIVET

Corona-virus

GULDBORGSUND HAR REGIONAL CORONAREKORD

Lokal nyt

NY MÅLING: VIL DANSKERE UD AF FIFA?

Annonce
Annonce