Annonce
Ugeavisen Lolland

Ny bedemand vil fejre livet

Foto: Daniel Brøns

Balloner, kulørte urner og glade sange kan udmærket være en del af en bisættelse, så nu vil en ny bedemand i Rødby sætte fokus på at fejre afdøde, frem for at sørge.

RØDBY Der er ikke meget at juble over i de her lidt tunge corona-tider, hvor den 35-årige bedemand Kennet Kjeldsen kan konstatere, at han fra 27. november til 20. december har været med til at arrangere 21 begravelser. Heldigvis langt de fleste ældre medborgere, som - med eller uden corona i blodet - var mætte af dage og havde oplevet det, som et menneske normalt kan ønske sig.

- Det var mest almindelige begravelser efter et naturligt, langt liv, der skulle markeres en afslutning på. Og selv om der så skal være plads til at sørge, så er døden også det tidspunkt, hvor man sammen skal glæde sig over det liv, som de har haft, siger bedemanden, der i dag både arbejder selvstændigt i sit firma "Begravelsestjenesten" og kører freelance for andre.

Men fra marts håber han at være klar til at åbne 200 kvadratmeters forretning lige ved det gamle Rådhus i Rødby, hvor der skal være udstilling til både dem, der vil have en traditionel begravelse - og til dem, der vil have én, der er lidt mere festlig.

Der er rigeligt med plads til kister, mødeområde og meget andet i lokalerne. Foto: Daniel Brøns

Balloner og kulør

For står det til Kennet Kjeldsen, så må der meget gerne være mere kulør og festlighed over begravelser.

- Det skal også være noget, som børnene kan være med til. Jeg tilbyder derfor typisk, at man kan sende balloner med hilsener mod himmelen, når kisten kører af sted - og så har jeg altid tusser med i bilen, så man kan skrive eller tegne på kisten, forklarer han og tilføjer, at han altid drøfter med kunden, om andet kan gøres for at markere de gode og glade ting, som afdøde har været kendt for.

Men det er dog langtfra altid, at familierne har lyst til at gøre noget særligt ud af begivenheden.

- Jeg kan da se, at ud af de seneste 21 begravelser, har 19 bestilt en hvid kiste, så det er en meget traditionsbundet branche, som jeg er en del af, siger han og fremviser et ellers vel-assorteret katalog over urner i kulørte farver og mønstre.

- Men de fleste vælger bare en helt almindelig hvid urne, siger han.

Annonce

Udstilling og sorggruppe

Derfor håber Kennet Kjeldsen, at han kan ændre tingene en lille smule med sit 200 kvadratmeter store forretning, hvor der mindst bliver plads til ti kister - og et utal af forskellige urner.

- Så får folk måske øjnene op for, hvor personlig en afsked med livet, de kan give den afdøde, siger han og fortæller, at de 200 kvadratmeter skal bruges til meget andet end traditionel forretning.

- Jeg er sammen med kirkerne i Rødby ved at undersøge muligheden for at oprette sorggrupper, som kan mødes her i forretningen. Og så har jeg tænkt mig at etablere en vågetjeneste for døende i samararbejde med frivillige, siger han.

Annonce

Rødby-dreng

Og han regner bestemt med, at han nu kan få forretningen til at vokse så meget, at istandsættelsen af lejemålet på de 200 kvadratmeter kan tjene sig hjem.

- Jeg er jo opvokset i Rødby, og det er en fordel, når man skal udvide lokalt. Og så er vi to om at dele investeringen, så jeg er ikke alene om det, forklarer han og tilføjer, at han allerede nu er ved at oplære en medhælper.

Og bliver de flere om opgaverne, så vil han helst fokusere på det, der handler om kundekontakten.

- Siden jeg for syv år siden gik ind i den her branche, har jeg holdt af at gøre hver eneste opgave til en positiv oplevelse for de efterladte. Det er skønt at opleve, at man kan gøre sådan en stor forskel for andre på så afgørende et tidspunkt i en families skæbne. Men allervigtigst er det for mig, at man ikke kun skal sørge - men også huske at fejre det liv, der har været. Det er der heldigvis flere og flere, der gerne vil være med til, siger han.

Annonce
Annonce
Fjernvarme

VARMESTRIDEN KOMMER IKKE I HØJESTERET

Annonce
Maribo

- INTET ER SIKKERT, NÅR DET GÆLDER PLANTER

Annonce
Forsiden netop nu
Tour de France

DA FOLKETIDENDE FOR ALVOR STEMPLEDE IND I VERDENS STØRSTE CYKELLØB

Erhverv

HØJE STÅLPRISER OG JAGT PÅ FINANSIERING UDSKYDER FLOATING POWER PLANTS TESTANLÆG

Landsstævne

MASSIV REGN STOPPEDE IKKE GYMNASTER

Folkemødet

FORENINGSLIVET KAN HJÆLPE UDSATTE PÅ LANDET

Livsstil

DET SKAL DU GØRE I HAVEN I JULI

Sport

REKORDMANGE PIGER PÅ FODBOLDSKOLE

Engestofte

BRØDNØRD I NYT POP OP-BAGERI

Guldborgsund

UTILFREDSE LEJERE HAR SAVNET EN ELEVATOR I FIRE MÅNEDER

Gymnasier

OVERVEJER FUSION AF GYMNASIER

Corona

PLEJEPERSONALE BLIVER IGEN OPFORDRET TIL CORONATEST

Erhverv

ÅRETS LÆREPLADSPRIS GIK TIL MSE

landsstævne

LOKALE VALGTE NOGET DE ALDRIG HAVDE PRØVET FØR: BIATHLON

Student 2022

STUDENTER FRA NYKØBING KATEDRALSKOLE

Annonce
Marielyst

STØVER DEN STORE SAKS AF

landsstævne

RØDBYS BADMINTON HERRER VANDT ALLE DERES KAMPE

Festival

FEJREDE FØDSELSDAG PÅ VILDE VULKANER

Sport

NY TURNERINGSSTRUKTUR BEKRÆFTET

Femern

TRODSER ARBEJDSRETTEN: 500 BYGNINGSARBEJDERE FORTSÆTTER STREJKE

Skolebyggeri

- JEG VIL GERNE VÆRE SKOLEDRENG IGEN, HVIS JEG FIK LOV TIL AT GÅ HER

Guldborgsund

KOMMUNE ADVARER BORGERE OM SPAMMAIL I OMLØB

Lolland

TOUR DE FRANCE GIVER UDSOLGTE AFGANGE PÅ LOKAL FÆRGERUTE

Annonce
Annonce