Annonce
Lolland

NY REKORD FOR TILLADELSER TIL FLEKSBOLIGER

Der er et politisk ønske om at få bedre føling med de tilladelser, der gives til fleksboliger i Maribo og Nakskovs centre. Foto: Jan Knudsen
Politikere vil stramme op på muligheden i Nakskov og Maribo.

LOLLAND: Ordningen med at få registreret helårsboliger som fleksboliger satte ny rekord i Lolland Kommune i 2021 med 166 tilladelser til fleksboliger.

Året før blev der givet 95 tilladelser og indtil 15. august her i 2022 er der givet 80 tilladelser. Der er stadig overvejende flest fleksboliger i landzonerne på Lolland, hvor der samtidig er et højt antal tomme boliger.

Indtil midten af august 2022 er 51 af de 83 fleksbolig-tilladelser meddelt til ejendomme i landzone. I 2021 lå 107 af i alt 166 fleksbolig-tilladelser i landzone.

Annonce

Politikerne i økonomi- og erhvervsudvalget besluttede på deres junimøde, at kommunens administration skal udarbejde et administrationsgrundlag for klima-, teknik- og miljøudvalgets behandling af fleksboligsager i Maribo og Nakskov.

Stræder i Nakskov undtaget

Det sker ud fra et politisk ønske om at få bedre føling med de tilladelser, der gives til fleksboliger i Maribo og Nakskovs centre.

Administrationen har nu fremlagt en model, hvor der strammes op om muligheden for at få fleksbolig i centerområdene i Maribo og Nakskov.

Stræderne i Nakskov, Kongenstofte, Bibrostræde, Tolderensstræde og Farverensstræde er dog undtaget. Det er begrundet i  Nakskov 2030-strategien, hvor der er et ønske om omdannelse af byhuse til ferielejligheder.

I centerområderne vil det dog stadig være muligt at ansøge om fleksboligtilladelse, men det skal godkendes af klima-, teknik- og miljøudvalget på et af de månedlige møder, mens fleksboligordningen vil fortsætte uændret i resten af kommunen.

Annonce

Hvad er midtbyen?

På et kort over de to byer har administrationen givet sit bud på, hvad der er centerområde i de to byer. Hvad, der er midtbyen, gav dog anledning til en lang drøftelse på seneste møde i klima-, teknik og miljøudvalget, oplyser udvalgets formand, Tine Vinther Clausen (V).

- Vi mener, at midtbyen er større og har derfor sendt oplægget tilbage i "maskinrummet," og til vores næste møde kommer administrationen med en nyt kortforslag over Maribo og Nakskovs centerområde, oplyser hun.

I det, der i første omgang er foreslået som centerområde, er der i dag 4 fleksboliger i Maribo og 66 tomme boliger, svarende til 14,1 procent af boligmassen. I Nakskov er der tilsvarende 10 fleksboliger og 220 tomme boliger, svarende til 19,7 procent af boligmassen.


Hvad er en fleksbolig?

  • En fleksbolig er en helårsbolig uden bopælspligt. Du kan bruge en fleksbolig hele året rundt som sommerhus, fritidsbolig eller et ekstra hjem. Du vælger selv.
  • Når en helårsbolig er registreret som fleksbolig, er der ingen bopælspligt, og der er derfor ingen lovmæssig begrænsning på, hvor meget du må anvende huset i løbet af året. Du kan også flytte permanent ind i huset og bruge det som helårsbolig, hvis du skulle få lyst til det.
  • Fra 2013 til 2021 er der givet 664 tilladelser i Lolland Kommune.
Lolland Kommune
Annonce
Erhverv

SKOLE RAMT AF MILLION-UNDERSKUD: FARVEL TIL 14 MEDARBEJDERE

Annonce
Annonce
112

KNALLERTKØRER FORSVANDT EFTER SAMMENSTØD

Lolland

STARTER VINDMØLLESAG OM IGEN

Indland

MIUSIKEREN HUGO HELMIG ER DØD, 24 ÅR

Lolland

LOKAL REVY HENTER BADEHOTELLET-SKUESPILLER

112

TO MÆND SIGTET FOR SERIE AF BUTIKSTYVERIER

Lolland

SPAREDE ALT FOR MANGE PENGE

Lolland

HOLGER SCHOUS KRAV FÅR OPBAKNING FRA FREDERIKSBERG

Vejr

DMI VARSLER KEDELIG WEEKEND MED SKYDÆKKE OG GLATTE VEJE

Varmestrid

FRIFINDELSE AF MARIBO VARMEVÆRK ANKET

Lokal nyt

STADIG ET UDSAT BOLIGOMRÅDE

Lokal nyt

NYE PENSIONSREGLER FRA NÆSTE ÅR: DET BETYDER DET FOR DIG

Lokal nyt

SKADEDYR LUKKER BUTIK PÅ STOR TANKSTATION

Lokal nyt

SÅDAN TØRRER DU TØJ TIL VINTER

Guldborgsund

MALERI PÅ VEJ UD AF LANDET - NU VIL FUGLSANG HAVE PUBLIKUMS HJÆLP TIL AT KØBE DET

Guldborgsund

VÆR PÅ VAGT: SPILMISBRUG KAN STARTE TIDLIGT

Lolland

MØD MANDEN DER SKABTE EN HELT NY VALUTA

Annonce
112

SIGTET FOR FIELD'S-SKYDERI BLIVER FRIVILLIGT BAG TREMMER

112

RØG FRA PILLEFYR SATTE BRANDFOLK I ARBEJDE

Indland

CORONA HAR FÅET FLERE AF SAMFUNDETS SVAGESTE TIL AT MISTRIVES

Lokal nyt

SKIFTER DE ANDEBY UD MED LOLLAND-FALSTER?

Musik

Julekoncert på Fuglsang

Lokal nyt

HØJESTERET: EKSBANKDIREKTØR SKAL BETALE 231 MILLIONER

Sport

NYKØBING FC OPHÆVER MED NIKOLAJ BONDE

Annonce
Annonce