Annonce
Lolland

Ny retning for Købstadshotellet

Flere af de tomme butikslokaler i Østergade i Rødby er siden starten på projektet Købstadshotellet blevet fyldt op igen med blandt andet nye butikker. Foto: Claus Hansen/arkiv

Fire forskellige muligheder for, hvordan et fremtidigt købstadshotel kan blive organiseret.

RØDBY Repræsentanter for Sydlollands Borger- og Erhvervsforening, Foreningen til bevarelse og aktivering af Pakhuset - Dørtærsklen til Danmark samt virksomheden Landskaberne mødtes mandag med Lolland Kommune for at drøfte planerne for byfornyelsen i Rødby samt Købstadshotellet.

- Vi drøftede, hvordan vi kan kigge ind i Købstadshotellets organisering og få det i fremdrift. Med det in mente, at vi er super opmærksomme på, at der jo ikke er så mange ledige lokaler tilbage i hovedgaden, som dengang Købstadshotellet startede. Det er jo en positiv ting, fortæller Thomas Pedersen fra Sydlollands Borger- og Erhvervsforening og fortsætter:

- Købstadshotellet er udsprunget fra en idé om at fylde de tomme butikslokaler op, og nu er vi i en situation, hvor der stille og roligt er ved at blive fyldt op, og hvor flere af dem er ved at blive lejet ud til andre formål. Så det har ændret sig undervejs, og derfor har det været vigtigt for os og dem i Købstadshotellet at finde ud af, hvad gør vi så for at holde det i live.

På mødet kunne Landskaberne fremlægge fire forskellige muligheder for, hvordan et fremtidigt købstadshotel kunne blive organiseret.

- Det havde vi en drøftelse om, og vi er ikke nået til vejs ende, for hele ideen med at tage Landskaberne med indover er jo at få noget professionel hjælp til at finde ud af, hvordan får vi det i gang. Men vi lagde os fast på en retning, der nu skal drøftes i bestyrelserne, fortæller Thomas Pedersen.

Planen er at lave Købstadshotellet til en forening for sig selv med dedikerede og professionelle kræfter i bestyrelsen, der brænder for Købstadshotellet. Derudover skal der være repræsentanter for pakhuset og borger- og erhvervsforeningen i bestyrelsen i det omfang, det er muligt. Driften og det at eje ejendomme skal ligge under Købstadshotellet.

- Og det er jo en langsommelig proces, for det juridiske og selve strukturen er vi ikke gået i gang med endnu. Det vil Landskaberne nu hjælpe med. En ting er, at man på papiret kan blive enige om, hvordan det skal se ud - noget andet er, om det kan lade sig gøre rent juridisk og praktisk, at en forening starter Købstadshotellet op på den måde. Og kan man finde pengene til at starte ejendomme op, eller skal man ud at leje sig ind. Alle de ting skal man til at finde ud af nu, fortæller Thomas Pedersen.

Lolland Kommune har søgt penge fra en statslig pulje på 180 millioner kroner til renovering af bymidter med håbet om at kunne få tilført yderligere penge til Rødbys byfornyelse, der allerede har fem millioner til rådighed. Foto: Norrøn Arkitekter/arkiv
Bevaringsforeningen til pakhuset i Rødby fik for nylig 8,9 millioner kroner fra Den A.P. Møllerske Støttefond. Foto: Claus Hansen
Annonce
Annonce
Guldborgsund

84-ÅRIG UDSAT FOR TYVERI PÅ ÅBEN GADE VED HØJLYS DAG

Annonce
Biler

LÆNGERE VENTETID PÅ RESERVEDELE

Annonce
Forsiden netop nu
112

GULD- OG SØLVSMYKKER STJÅLET VED INDBRUD

Guldborgsund

ÆLDRE MÅ VENTE PÅ, AT HJEMMEHJÆLPERE BLIVER SAT FRI

112

NARKOPÅVIRKET BILIST PARKEREDE PÅ MOTORVEJEN

Sport

NFC-TRÆNER VENTER NYE SPILLERE INDEN VINDUET LUKKER

Lokal nyt

LOKALE UDVIKLINGSPROJEKTER FÅR MILLIONSTØTTE

Femern

UTILFREDSE FEMERN-ARBEJDERE BLOKERER INDGANG OG FORTSÆTTER STREJKE

Guldborgsund

RINGEDE 112 FLERE GANGE: KVINDE SIGTET FOR MISBRUG AF FARESIGNAL

112

TYV LAGDE SIN TELEFON TIL OPLADNING I BUTIK - ANHOLDT DA HAN KOM TILBAGE

Lokal nyt

STIGENDE FØDEVAREPRISER KOSTER FAMILIER 500 KRONER OM MÅNEDEN

112

ALT FOR STÆRKT PÅ MOTORVEJ

112

POLITI SÆTTER OVERVÅGNING OP

Motorsport

MIKKEL MAC BLEV ETTER

Saxkjøbing Avis

DEN ONDE MALER FIK EN MINDESTEN

Annonce
Hop i havet

HOPPEDE I HAVET FOR MILJØET

Veterantog

KULDEGYSNINGER PÅ DEN GODE MÅDE

Lolland

SÆLMA OG LUFFE FIK NAVN

Traktortræf

FLERE DELTAGERE OG TILSKUERE END FORVENET

112

TO EFTERSØGES I SAG OM KRÆNKELSE

Erhverv

NORDIC SUGAR ØGER OVERSKUDDET

Hylddalen

- VI HAR ARMENE OPPE, MEN PÅ EN LIDT SJOV MÅDE

Hylddalen

ROSA FORSØDEDE LØRDAGEN

Annonce
Annonce