Annonce
Politik

Ny spidskandidat for Vestfronten

Anders Jørgensen går ind for grøn energi, men den skal med sin placering påvirke færrest muligt, mener han. Derfor er havvindmølleparker vejen frem. Foto: Ingrid Riis

- I Vestfronten mener vi, at vi kan bidrage positivt til fremtiden på Lolland, siger borgmesterkandidat.

NAKSKOV Det var i november, at tidligere byrådsmedlem Torben Hansen meldte ud, at han sammen med Søren Busch og flere andre er klar med en ikke-partipolitisk liste, Vestfronten, til det kommende byrådsvalg.

Dengang var Cathrine Egelund Håkonsson og Camilla Lehmann listens frontfigurer, men de har begge - begrundet i personlige forhold - måttet trække sig, men er stadig aktive i projektet. Beslutningen betyder, at Anders Bo Jørgensen er listens nye borgmesterkandidat.

Og det har han ikke fået ondt i maven over:

- Nej, det tager jeg stille og roligt, forsikrer Anders, der med sine 27 år er den yngste på listen, der nu kun består af yderligere to kandidater, Torben Hansen og Susanna Antoniussen.

Søllested har dannet rammen om hans opvækst som lykkeligt skilsmissebarn, som han selv udtrykker det, og Anders, der ikke bruger sit mellemnavn Bo, bor nu i Nakskov med sin kæreste og lille søn på seks måneder. Så i bedste storpolitiker-stil vil han også være i stand til under valgkampen at kysse en baby, hvis det skulle blive aktuelt, indskyder Anders med et smil.

Ofte sker det i øvrigt, at andre kommer til at kalde ham Andreas Bo som komikeren.

- Men jeg har heldigvis mere hår, lyder det kækt fra den 27-årige.

De seneste syv år har han arbejdet i Stenoskolens sfo og som støttepædagog i skolen, og i fritiden dyrker Anders en del sport, hvor han med glæde tager bilen til Søllested, hvor han både spiller fodbold og squash.

- Jeg har spillet i fodboldklubben i 23 år og kom som 16-årig på førsteholdet. Vi er en tæt gruppe, der har et helt specielt sammenhold, og vi er i øvrigt mange, der kan følges i bil fra Nakskov. Jeg elsker at komme til Søllested og køre gennem Hovedgaden og også at besøge pubben en gang imellem, fortæller Anders - og ordet pubben er naturligvis korrekt udtalt med u, ikke å, som man gør det, når man er barnefødt i Søllested.

- Siden jeg var ganske ung, har jeg interesseret mig for de beslutninger, som bliver taget for vores fælles samfund. Politik har altid skabt en nysgerrighed og interesse i mig, som har ført til flere og flere spørgsmål. Derfor var jeg som barn på Søllested Skole også hurtig til at melde mig, når der skulle dannes elevråd. Der følte jeg, med ungdommens uovervindelighed, at jeg kunne være med, hvor beslutningerne skulle træffes.

- Den tanke har jeg haft med mig lige siden, og nysgerrigheden på samfundet er kun blevet større og større. Da muligheden for at danne vores egen liste, Vestfronten, bød sig, behøvede jeg derfor ikke meget betænkningstid. Det er vigtigt, at der i byrådet er repræsenteret et bredt udsnit af befolkningen. Derfor håber jeg, at min forholdsvis unge alder kan medvirke til, at flere unge føler sig repræsenteret i vores kommune.

På hjemmefronten skal pinsen bruges på at lave ny indkørsel. Foto: Ingrid Riis

Ny terrasse og indkørsel

For tre år siden købte Anders sammen med sin kæreste, Maja Pærremand Hansen, der er socialpædagog ved Center for Handicap, hus i Nakskov, og på den store dobbeltgrund har han sammen med venner lige anlagt en ny terrasse på cirka 150 kvadratmeter.

- Ja, den er større end huset, indskyder Maja, mens hun snupper lille Oliver fra barnevognen.

Næste private projekt er en ny indkørsel, hvilket bunken med jord og småsten foran det gule etplanshus i mursten også vidner om.

- Mit og Vestfrontens helt store politiske mål er, at borgerens behov og selvstændighed skal tilbage i fokus. Vores projekt er ikke en kamp mod Maribo eller Rødby, som nogen tror. Men vi vil skabe en bedre balance i kommunen, hvor folk føler, at Nakskov er nedprioriteret.

- Vestfronten er en kamp for hele Lolland, men det er i Nakskov, vi har vores ophav, og Nakskov er Lollands hovedstad - og Søllested er Lollands navle, tilføjer byrådskandidaten, og suppleret med et drilsk smil og ironisk distance lyder det:

- Hvis jeg bliver valgt ind, vil jeg måske arbejde for, at Søllested får en kunststofbane.

Vestfrontens helt klare forslag er dog, at ældreområdet skal styrkes med 30 stillinger:

- På den måde kan den primære arbejdsopgave for vores dygtige personale igen blive pleje af borgeren frem for bureaukrati og tvivlsomme vaskeordninger. Derudover er det vores holdning, at der skal udarbejdes en kan/skal liste over kommunens opgaver, så vi kan tjekke, om vi får brugt pengene rigtigt, og borgerne kommer tilbage i fokus.

- For vi arbejder ud fra devisen: Kommunen er til for borgeren, ikke omvendt.

Annonce

Rokke båden lidt

Vestfronten går i øvrigt ind for frit skolevalg uden skoledistrikter i kommunen, og en sammenlægning af Stormarkskolen og Byskolen til én skole for indskoling og mellemtrin og den anden for udskolingen vil aldrig få Vestfrontens stemmer.

- Det frie skolevalg er utrolig vigtigt for mig personligt, da jeg mener, at det er en hjørnesten i et frit samfund. Jeg synes også, at det er helt forkert, hvis eleverne i 0. til 9. klasse ikke skal gå sammen, og desuden vil en sådan beslutning sende endnu flere børn i privatskole, kan jeg høre på forældrene i mit daglige virke - selv om jeg selvfølgelig er glad for, at nogen vil derover, da jeg selv er ansat på Stenoskolen, indskyder Anders.

- I kommunen skal man lytte meget nøje efter og skabe de rammer for skolerne, som forældre og børn bedst kan se sig selv i, og vi skal stole på, at forældrene ved, hvad der er bedst for deres børn.

- I Vestfronten mener vi, at vi kan bidrage positivt til fremtiden på Lolland. Da vi ikke er en del af noget større partipolitisk spil på den nationale scene, kan vi uforbeholdent foreslå og beslutte på en måde, som tilgodeser borgerne på Lolland.

- Og jeg ser frem mod en spændende tid og ikke mindst et spændende valg, hvor vi forhåbentlig kan rokke båden lidt.

Det gode ved Lolland lige nu er alt det superinteressante, der sker med Nakskov 2030 og Femern Bælt med masser af arbejdspladser, mener Vestfrontens spidskandidat, der ikke kan pege på noget dårligt:

- Jeg har svært ved at snakke dårligt om Lolland. Jeg har aldrig været væk. Jo, jeg har været på ferie og spillet fodbold på Falster, men jeg er ægte lollik og elsker, at der er højt til loftet her, billige huse, og at vi generelt har det godt.

En plads i byrådet vil formentlig koste mellem 800 og 1.000 stemmer alt efter, hvor mange der stemmer på valgdagen 16. november, hvor mellemnavnet Bo også vil figurere ved Anders Jørgensens navn på stemmesedlen.

Annonce
Annonce
Lolland

TO SOGNE LÆGGES SAMMEN EFTER PRÆSTESTRID

Annonce
Kultur

STJERNE-DIRIGENT OG BIGBAND INDTAGER BY

Annonce
Forsiden netop nu
Guldborgsund

TO BOLIGBLOKKE SKAL RIVES NED

Rejsegilde

NY STADIONHAL BLIVER DYRERE END VENTET

Gaslækager

ENERGISTYRELSEN: OVER HALVDELEN AF GASSEN ER UDE AF RØRLEDNINGER

Energikrise

FJERNVARMEKUNDER KAN ÅNDE LETTET OP

Gaslækager

RUSLAND VIL HAVE SAG OM GASLÆKAGER TAGET OP I FN'S SIKKERHEDSRÅD

Energikrise

JULESTJERNERNE LYSER KUN I FÅ TIMER

Gaslækager

MYNDIGHEDER INDKALDER TIL BRIEFING OM GASLÆKAGER ONSDAG - FØLG LIVEBLOG

Lolland

SNART KAN DU KOMME I INFRARØD SAUNA

Royalt

PRINS JOACHIMS BØRN MISTER PRINSESSE- OG PRINSETITLER

112

UNG BUTIKSTYV STAK AF, FØR POLITIET NÅEDE FREM

112

FORMODET FALSK BANKMAND ANHOLDT

Lolland

TRYKKET STEMNING: LILLE PLEJEHJEM TRUET AF LUKNING

Indland

SOL OG VIND SKAL HJÆLPES PÅ VEJ MED MIDLERTIDIGE ELMASTER

Annonce
Håndbold

NFH FORLÆNGER MED CHEFTRÆNEREN

112

STOPPET MED 1.700 KILO I OVERLÆS AF GRØNTSAGER

Guldborgsund

LOKAL MINKAVLER VIL IKKE HAVE DYR I BURENE IGEN

Lolland

SKEPTISK BYRÅD GODKENDTE PARTNERSKABSAFTALE

Guldborgsund

ÆLDRE SAGEN SØGER FLERE SKOLEVENNER

Erhverv

DANSKE NETBUTIKKER MANGLER MÆRKNING AF FARLIGE VARER

112

MAND FUNDET DØD I HAVNEBASSIN

Gasledning til LF

SELSKAB KLAPPER I OM GASLEDNINGEN

Annonce
Annonce