Annonce
Rejsegilde

NY STADIONHAL BLIVER DYRERE END VENTET

Borgmester Simon Hansen takkede ved rejsegildet de mange, der er involveret i byggeriet for et godt samarbejde og ser frem til, at hallen kan indvies. Foto: Ingrid Riis
Onsdag var der rejsegilde på den nye Nykøbing Falster Stadionhal, som er under opførelse. Det hele forløber planmæssigt, men det bliver mere end 30 millioner kroner dyrere end budgetteret.

NYKØBING: Byggeriet af den nye multihal ved siden af de nuværende Nykøbing F. Haller og Nykøbing F. Idrætspark forløber planmæssigt, og som Folketidende forleden kunne fortælle, er der nu kommet tag på hallen, og ydervæggene er så småt ved at blive rejst.

Onsdag eftermiddag var der så rejsegilde på byggeriet, og her glædede borgmester Simon Hansen (S) sig over byggeriet, som han mener nok skal komme til at danne grobund for fest og farver i fremtiden.

- Det er positivt for alle vores skolebørn, foreningsfolk og andre brugere, og det er også godt for NFH, at de snart kan få en ordentlig arena at spille ligahåndbold i. Der kommer også en flot foyer, produktionskøkken og omklædningsfaciliteter, fremhævede Simon Hansen blandt andet i sin tale for de fremmødte under taget i den nye hal.

Annonce

Han takkede også folkene fra entreprenørvirksomheden Gråkjær, GPP Arkitekter og Hamiconsult, som står for byggeriet, for et godt samarbejde om projektet, ligesom der også var en tak til kommunens egne folk, personalet i Guldborgsund Hallerne og de mange andre, som har været med inde over byggeriet i løbet af dets forskellige faser.

- Jeg glæder mig til, at vi kan indvie hallen og se den summe af liv, og til, at NFH bliver danske mestre, sagde borgmesteren med henvisning til byrådskollegaen John Brædder (L), der i sin egenskab af formand for NFH har tilkendegivet, at man går efter at blive dansk mester i kvindehåndbold igen indenfor få år.

Mere end 22 millioner kroner dyrere end ventet

Men selv om rejsegildet i sagens natur var en festlig begivenhed med pølser, sodavand og fadøl, har den stigende inflation også ramt byggeriet af den nye multihal.

Allerede i slutningen af juni kunne Folketidende fortælle, at byggeriet måske blev dyrere end budgetteret. Dengang blev sagen behandlet på et byrådsmøde som et lukket punkt, og det var derfor ikke muligt at få yderligere oplysninger på det tidspunkt.

Men i den nye budgetaftale for årene 2023 til 2026, som byrådet for nylig indgik, og som ventes endeligt godkendt på byrådsmødet i oktober, er der indskrevet et afsnit, hvoraf det fremgår, at byggeriet bliver mere end 22 millioner kroner dyrere end oprindeligt budgetteret.

Den oprindelige økonomiske ramme for projektet var på 80 millioner kroner.

"Forligsparterne er enige om at fastholde den planlagte høje kvalitet i Stadion-hallen (hal 4), således at Guldborgsund Kommune får en optimal løsning til gavn og glæde for borgerne, brugerne og de mange aktører, der fremover vil anvende de topmoderne faciliteter i landsdelens kommende arena, hvorfor der er tilført 22,775 millioner kroner og desuden tilføres afledt drift på 0,5 millioner kroner i 2023 og 1,1 millioner kroner i overslagsårene", står der i aftaleteksten.

Simon Hansen forklarer til Folketidende, at mere end halvdelen af beløbet skyldes stigende priser.

- Og så er der nogle ting, man bliver klogere på undervejs i processen, der skal til for at få så fleksibel en løsning som muligt, fortæller han.

Dertil kommer, at man allerede tidligere i forløbet besluttede at tilføre 10 millioner kroner, fortæller borgmesteren.

Dermed løber den samlede regning op i godt 112 millioner kroner.

Leder af Guldborgsund Hallerne, Mark Stig Andersen, glæder sig også til, at den nye hal står færdig. Det vil blandt andet betyde, at man fremover i langt højere grad kan tilgodese alles ønsker om haltider. Foto: Ingrid Riis
Annonce

Hal-leder glæder sig

Den nye hal får plads til 2.500 siddende tilskuere og 500 stående - og ikke mindst en lang række forskellige aktiviteter, og det glæder lederen af Guldborgsund Hallerne, Mark Stig Andersen, sig til.

- Jeg kan næsten ikke vente længere. Det er rigtig godt, at det ikke kun er en håndboldhal, men en multihal. Det betyder, at vi også kan have to baner på tværs af hallen, så der også bliver plads til basketball, volleyball og andre aktiviteter.

Jeg kan næsten ikke vente længere. Det er rigtig godt, at det ikke kun er en håndboldhal, men en multihal. Det betyder, at vi også kan have to baner på tværs af hallen, så der også bliver plads til basketball, volleyball og andre aktiviteter.

Mark Stig Andersen

I øjeblikket må vi hvert år aflyse aktiviteterne flere gange om året for vores øvrige brugere, og vi har også måttet afvise nogle af skolernes ønsker, men jeg håber, at vi kan nå ned tæt på nul aflysninger, når den nye hal er klar. Og så åbner det også mulighed for, at vi kan få andre arrangementer ind, end vi har i dag, siger han.

Den nye hal får plads til 2.500 siddende tilskuere og 500 stående, men tribunerne, de skal være på, bliver mobiltribuner, som kan skubbes ud langs ydervæggene, når de ikke er i brug.

Derved bliver der frigivet så meget gulvplads, at der kan ligge to håndboldbaner på tværs af hallen. Der bliver derfor lagt et almindeligt sportshalgulv på tværs, som man kender det fra mange andre haller med streger til en række idrætsgrene.

Når der så skal spilles ligahåndbold, bliver der rullet et andet gulv ud, hvor banen er tegnet op på langs af hallen, og samtidig trækkes mobiltribunerne ud, så der er plads til tilskuerne.

Den nye hal skal efter planen stå færdig til sommer.

Annonce
Indland

BORGERE KAN IKKE FÅ LOV AT BETALE GÆLD: OMUBUDSMAND GÅR IND I SAGEN

Annonce
Annonce
112

VÆRTSHUS SOLGTE ALKOHOL TIL MINDREÅRIGE

Lolland

NAKSKOV SIKRET REVY IGEN NÆSTE SOMMER

112

16-ÅRIG SPRITBILIST STANDSET

Guldborgsund

HÅBER AT SLIPPE AF MED MILLIONGÆLD

Lolland

KOMMUNE KLAGER OVER ARTIKEL I UGEAVIS

Lolland

SKOLE REJSTE PENGE TIL INFLATIONSRAMTE FORÆLDRE

112

BUS UNDERSØGT: INGEN VILLE KENDES VED KUFFERT

112

ÆGTEPAR OPSØGT OG FORSØGT AFPRESSET I DERES EGET HJEM

Guldborgsund

BLINK, BLINK, SLUK: STRØMSVIGT VED JULETRÆS-TÆNDING

Lolland

LUFTFORURENING? KOMMUNE KUNNE IKKE LUGTE NOGET

Lolland

BYRÅDSMEDLEM SKIFTER PARTI OG GIVER S ABSOLUT FLERTAL

Vejr

OVERGANGEN TIL DECEMBER BYDER IKKE PÅ RIGTIGT VINTERLIGT VEJR

Lolland

- JEG PRØVEDE AT RÅBE OP, MEN JEG BLEV KASTET RUNDT

Guldborgsund

- JEG VIL BARE HAVE MINE PROJEKTER TILBAGE

Indland

PATIENTERS VENTETID PÅ UDREDNING OG BEHANDLING STIGER I HELE LANDET

Indland

OLIEPRISEN DYKKER IGEN - BENZINPRIS LIGGER OMKRING NYTÅRSNIVEAU

Annonce
Lolland

MASSER AF JULELYS OVER LOLLAND

Guldborgsund

PÅ STOFFER MED VÅBEN I LASTBILEN

Erhverv

BUTIKKER FIK OVERRASKENDE TRAVLR PÅ BLACK FRIDAY

Guldborgsund

HER KAN DU SNART HENTE SUSHI

Håndbold

USKARPE NFH TABTE TIL ODENSE

Juletid

DET ER STADIG MULIGT AT SKAFFE JULEANDEN

Guldborgsund

KRIG OG KLIMAKRISE ER EN DEL AF PRISBELØNNET LOLLIKS HVERDAG

Annonce
Annonce