Annonce
Sport

Nykøbing FC fastholder DBU-talentstatus de næste to år

Milas Schwensen scorede sit første mål for NFC's 1. divisionsmandskab i lørdags, da han lavede sejrsmålet i 2-1-sejren over Hvidovre. Han er et produkt af klubbens vellykkede talentarbejde. Foto: Anders Knudsen 
De eftertragtede stjerner for fodboldklubbernes talentarbejde er netop blevet uddelt.

NYKØBING: Der var glæde i Nykøbing FC, da det fredag eftermiddag stod klart, at man fastholder to stjerner i DBU's licenssystem for talentarbejdet. Det betyder, at man også de kommende to sæsoner er sikret plads i de landsdækkende U/19- og U/17-divisioner, der rangerer som de næstbedste ungdomsrækker i Danmark.

Det er et udvalg under DBU, der sørger for indrangeringen, og det er et meget omfattende arbejde, der ligger til grund for licenstildelingen. Der er helt klare retningslinjer for, hvad klubberne skal imødekomme for at få tildelt licensen, der blandt andet handler om, hvor mange ressourcer der bruges økonomisk, men også på en række andre områder såsom antallet af DBU-uddannede trænere, samt det øvrige set up omkring talentafdelingen.

Hjørnesten i strategien

-I Nykøbing FC er talentudviklingen alfa og omega, hvorfor det er utroligt glædeligt, at vi også fremover kan tilbyde ungdomsfodbold på næsthøjeste niveau i Danmark. Det er en hjørnesten i vores strategi, at vi for at kunne bringe topfodbolden tilbage til Lolland-Falster hele tiden udvikler os på talentudviklingen, siger talentchef Frederik Scheuermann.

Klubben blev også ved den seneste indrangering tildelt to stjerner ud af fem mulige, men ud fra de parametre, der måles på, er Nykøbing FC steget med 2,18 i score. Det var dog ikke nok til en halv stjerne mere, som også er en mulighed.

Det viser dog, ifølge Frederik Scheuermann, er man er på helt rette vej og bestemt ikke ligger på den lade side.

- Alle hold udvikler sig eksplosivt i disse år. Det er enormt positivt, og vi er rigtig glade for, at vi kan sige, at vi er med i den udvikling, siger han, inden at han fortsætter:

Det er enormt positivt, og vi er rigtig glade for, at vi kan sige, at vi er med i den udvikling

NFC-talentchef Frederik Scheuermann

- Lige nu er vi rigtig glade for vores nye licens, men vi kommer ikke til at hvile på laurbærrene, bare fordi licensen nu er gjort to-årig. Vi fortsætter med at holde fokus og i virkeligheden fortsætte med nogle af de mange gode ting, som vi allerede har sat i søen.

- Vi er meget positive omkring fremtiden samt talentudviklingen på Lolland-Falster og Sydsjælland, slutter Frederik Scheuermann og slår samtidig fast, at talenterne med tiden finder vej til klubbens førstehold i 1. division.

Annonce

Talenter får spilletid

Så sent som i lørdags scorede Milas Schwensen, der har været igennem hele NFC-talentprogrammet, det afgørende mål i førsteholdets 2-1 sejr over Hvidovre.

Uden velvillig hjælp fra en række sponsorer var det umuligt at fastholde det høje niveau på talentarbejdet i Nykøbing FC, og klubben sender da også en særlig tak til Advokatfirmaet Bang/Brorsen & Fogtdal, Ejendomsmæglerfirmaet John Ole Hansen, Danske Bank, Go2Fitness og De Grønne Busser.

Der er klubber der bruger væsentlig flere økonomiske midler på talentarbejdet end Nykøbing FC, og det er ikke overraskende Superligaklubberne med FC Nordsjælland, FC København og FC Midtjylland i spidsen, der scorer højest i vurderingerne med hver fem stjerner. Brøndby kommer lige efter med 4,5 stjerne. På den samlede liste over indrangeringen er Nykøbing FC nummer 28.


Annonce
Annonce
Lokal nyt

Folketidende Podcast: De lokale hjælper ukrainerne, fordi de slet ikke kan lade være

Annonce
Guldborgsund

Indbrud i biler fra kommunen

Annonce
Forsiden netop nu
Guldborgsund

Hel by skal have nye gadelamper

Erhverv

Øernes Revision overtager Revisionscentralen

Guldborgsund

Kommunale byggeprojekter udskydes: Vi følger prisudviklingen tæt

Lolland

Lollandske sportsforeninger oplever fortsat medlemsflugt

Lolland

Netværk føler sig sat udenfor døren

Guldborgsund

Boligselskab udskyder renoveringer for op mod 300 millioner kroner

112

Dyrt kikkertsigte stjålet

Femern

Inflationen kan presse Femern-projektet

Lolland

Kedelig stemning i landsby efter præstestrid

Maribo

Flormelistågen sænkede sig over byen

Sport

Lokal bokser afvæbnede mand med kniv

Guldborgsund

Ansatte oplevede trusler og vold: Nu har sygehus vundet pris for bedste psykiske arbejdsmiljø

112

Bølge af indbrud i biler fortsætter

Annonce
Indland

Lægeformand: 1500 ekstra kolleger vil løse mangel i yderområder

Guldborgsund

Sagde ja til at afløse Lisbet Dahl: Pernille Schrøder fik fem dage til at lære en hel revy

Indland

Sundhedsaftale sikrer op til 25 nærhospitaler og mere almen praksis

Lolland

Beboer afværgede brand

Lolland

Kongelig sommerballet på havnekaj

Vejret

Efter to sommerdage trækker køligere luft ind over landet

Lolland

Så sin bil forlade indkørslen

Guldborgsund

20 år med hospitalsklovnen Karla: Hun gør en stor forskel

Annonce
Annonce