Annonce
Guldborgsund

Nyt palæprojekt søger opbakning

Her mellem de røde afmærkningspæle kommer der forhåbentlig til at opstå en sidebygning til tårnet i baggrunden, og så vil det samtidig give plads til undervisning, koncerter, foredrag og meget andet godt i det, der, udover at blive en tro kopi af sidebygningen til Det Gule Palæ, også bliver til et multihus ifølge planerne. Men først skal der findes både frivillig og økonomisk opbakning til at fortsætte historien om det, der i de senere år har udviklet sig til noget af en turistmagnet hos Gedser Remise. Foto: Jan Knudsen

Efter flere afslag fra fonde søges lokale sponsorer.

GEDSER Et multihus, Det Gule Palæ og et coronatræt projekt. Det er dele af samme fortælling, som formanden for Olsen Banden Fanklub DK, Rune Holm Clausen, gerne uddyber på en kold tur til Gedser Remise.

Mellem skinner og lokomotiver finder også formand for Bevaringsforeningen Gedser Remise, Finn Rasmussen, vej denne søndag og går med på turen op i det tårn, han selv har lagt så mange timer i at renovere.

Formand for Olsen Banden Fanklub DK, Rune Holm Clausen (til venstre) arbejder for at skaffe midler, så Finn Rasmussen og Gedser Remise-folkene kan gå i gang med fundament og skinner inden næste etape med at opføre selve sidebygningen til Det Gule Palæ. Foto: Jan Knudsen

Blev måske lidt for kække

Det var som bekendt for de fleste lokale læsere Olsen-Banden fans og jernbane-entusiaster, der med økonomisk støtte fra fonde og sponsorer reddede kommandoposten "Det Gule Palæ", som er kendt fra filmen "Olsen Banden på sporet". Tårnet blev i 2016 flyttet fra København til jernbanemuseet i Gedser og efter renovering indviet i 2017.

- Det var en kæmpe succes, og vi fik held med mange ansøgninger til fonde. Vi blev måske lidt for kække, da vi tænkte, at vi søger A.P. Møller Fonden igen og denne gang om det fulde beløb på 3,5 millioner kroner til vores projekt med sidebygningen til tårnet fra Det Gule Palæ, indleder Rune Holm Clausen.

Men denne gang blev det til et nej fra den fond, som ellers støttede godt op om projektet, der førte til indvielsen af tårnet til Det Gule Palæ tilbage i 2017. Og flere "nej'er" fulgte til det, som er mere end en tro kopi af den gamle sidebygning.

- Tanken er at skabe et multihus med café. Og hvis man tager klapbordene væk, er det også hensigten at kunne rumme 120-160 mennesker i multihuset, som vil kunne bruges til alt fra koncert til foredrag, undervisning og meget andet, tilføjer formanden, der meget gerne vil i gang med at lave fundamentet til sidebygningen.

Det gælder - også selvom ildsjælene endnu ikke er i mål med økonomien til hele bygningen.

- Vi leder efter én eller flere lokale entreprenører, som kan hjælpe og gerne via et sponsorat. Måske projektet kunne deles op på flere entreprenører, så én kom og gravede fundamentsrenden, et betonfirma donerede betonen, der skulle hældes i, og et murerfirma lavede kantblokkene, håber Rune Holm Clausen.

Formanden håber også på at kunne sænke etableringsudgifterne væsentligt, hvilket vil gøre det nemmere for fonde at donere resten af beløbet. Ikke mindst hvis de kan se et fundament og færdige spor.

Her viser Finn Rasmussen et par af de nye flotte porte hos Gedser Remise frem. Foto: Jan Knudsen
Annonce
Annonce
Lolland

Rumænske Eduard elsker at spille fodbold i Maribo

Annonce
Lokal nyt

Indret haven til leg og øg biodiversiteten

Annonce
Forsiden netop nu
Lolland

Sandby Kirke får foræret en skov

Guldborgsund

De arbejder tæt sammen om patienterne: Nu skal samarbejdet også ind i studierne

Lolland

Udvalg vil have mere ud af støtten til store events

Lokal nyt

Jobpatruljen søger frivillige

Guldborgsund

Danmarks ældste cykelløb trak stadig mange deltagere

Guldborgsund

Plan om lejligheder i Midtpunktet på vej ud

Maribo

Sælger ud af lokalhistorien

Lolland

Den sidste trosse er smidt i land. EU's fiskekvoter har umuliggjort deres erhverv

Guldborgsund

Flemming Krøll forlader revyskole

112

Stjal jordstampere fra biler

Lolland

Hårde ord i lang debat om specialskoler

Lolland

S-politiker er ikke inhabil - foreløbig

Lolland

Dansk militært mesterskab i frit fald holdes lokalt

Annonce
Lolland

Debatterede forsvarsforbehold til kommende folkeafstemning

Guldborgsund

Et hårdt comeback efter corona

112

Lastbil tabte kul over længere strækning

Erhverv

Frimann Biler overtager forhandling af to bilmærker

Lolland

Turistkreds vil hædre to kvinder - lynhurtigt fundet via radio

Lokal nyt

Forventer øget smitte med corona senere på året

112

Spottede mand med gevær på banegård

Lokal nyt

Politikere vil have undersøgt mystisk dødsfald hos havørn til bunds

Annonce
Annonce