Annonce
Lokal nyt

SKOVEJERE OPFORDRES TIL AT SIKRE MERE BRÆNDE

Arkivfoto: Per Houby
Den aktuelle situation med mangel på blandt andet brænde som varmekilde kan afhjælpes med en bæredygtig udtynding i danske skove, mener Danske Pejsebutikkers Brancheforening.

"Det er en kold tid, som vi lever i. Alle går rundt og fryser", sang Kim Larsen engang. Og frygten for, at det for alvor kan blive virkelighed for mange danskere i de kommende måneder, bliver mere og mere udtalt.

Det mærker man også hos de danske brændeovns- og pejseforhandlere, hvor efterspørgslen er steget markant de seneste uger, som Folketidende også tidligere beskrevet - og det får nu formanden for Danske Pejsebutikkers Brancheforening (DPB), Tommy Lundholm Kristensen, på banen.

Han glæder sig på den ene side over, at mange private via blandt andet Den Blå Avis og sociale medier er begyndt at sætte brænde fra deres egne skovstykker til salg, enten til levering eller afhentning med egen trailer.

Annonce

Men på den anden side kommer han også med en opfordring til alle danske skovejere om allerede nu at forberede sig på stor efterspørgsel - også de kommende vintre.

- Flere danske skovejere, offentlige og private, bør benytte lejligheden til nu at få tyndet bæredygtigt ud i deres måske uberørte skove og samtidig tjene en ekstra skilling, så der også kan være tørt brænde nok til de kommende vintre.

- Dermed gør skovejerne samtidig plads til nye træer og giver bedre grobund for eksisterende træer. Og så kommer vi alle varme gennem ikke bare denne men også de kommende vintre til ikke helt så skyhøje fyringspriser, fremhæver Tommy Lundholm Kristensen i en pressemeddelelse.

Han er dog endnu mere bekymret for, om forhandlere og butikker kan følge med den store efterspørgsel på brændeovne og installation af dem, som har rejst sig.

- Det er simpelthen nærmest umuligt at følge med, selvom vi arbejder næsten i døgndrift og tager alle weekender i brug. Og selvom jeg har tydeligt indtryk af, at vores medlemmer har gjort alt, hvad de kan, og mange som jeg selv har fået bestilt langt flere brændeovne hjem fra producenterne i år i forhold til tidligere år, er der efterhånden i mange tilfælde adskillige måneders ventetid, fortæller han i pressemeddelelsen.

Læs også: Kunder grådkvalte over mangel på bilbrændsel

Kommune påpeger: Ikke tilladt at fyre med affaldstræ

Annonce
Annonce
Gasledning

200 LODSEJERE BERØRES AF GASLEDNINGEN

Annonce
Sammenhold

GNISTEN OG SAMMENHOLDET LEVER STADIG

Annonce
Forsiden netop nu
Guldborgsund

- VI BLEV JO KASTET HOVEDKULDS UD I BESTYRELSESARBEJDET

Guldborgsund

HOS BRIAN BLOMSTRER DRØMMEN

Lolland

Milliondyr brand fortsætter endnu

Sport

TEAM SYDHAVSØERNE SKUFFER HJEMME

Guldborgsund

SANGKRAFTCENTER ÅBNER

Lolland

NAKSKOV FJORDDAGE SKAL NYTÆNKES

112

STORT TYVERI FRA KÆLDER

112

UNGE MÆND DØMT FOR STRIBEVIS AF FORBRYDELSER

Guldborgsund

FÆNGSEL LAVER MAD UD AF HUSET

Kunst

VIGTIG UDSTILLING AF DEN LILLE STORE BILLEDHUGGER

112

BACON- OG PEPPERONI-TYV PÅ SPIL

Familie

NYT NETVÆRK FOR FAMILIER MANGLER EN MEGET VIGTIG ESSENS

112

33-ÅRIG DØMT FOR BEDRAGERI PÅ FACEBOOK

Annonce
Lolland

- DET ER ALVORLIGT

Kunst

KVINDELIG KUNSTNER MED HESTEKRÆFTER

112

PÅVIRKET KANLLERTKØRER PÅ NATLIG BRO-TUR

Fællesskab

STOR INTERESSE FOR SENIORBOFÆLLESSKAB

112

BRÆNDESTABEL VIL BRÆNDE HELE NATTEN

112

STORT TRÆPILLE-TYVERI FRA VILLA

Corona-virus

STIGENDE SMITTETAL

Lolland

ALPAKAER STAK AF

Annonce
Annonce