Annonce
Pædagogisk Psykologisk Rådgivning

OTTE UD AF 28 ANSATTE FORLADER PPR

Lars Povlsen Jensen, direktør med ansvar for Børn, Unge og Familie, afviser, at de mange opsigelser i Pædagogisk Psykologisk Rådgivning er udtryk for problemer i PPR. I stedet handler det blandt andet om, at det generelt er svært for kommunerne at holde på psykologer, forklarer han. Arkivfoto: Jan Knudsen
Pædagogisk Psykologisk Rådgivning har svært ved at holde på medarbejderne - teamleder og leder er blandt dem, der har sagt op. Nu skal opgaverne prioriteres skarpt.

LOLLAND: En meget stor del af de ansatte i PPR - Pædagogisk Psykologisk Rådgivning - har sagt op. Hele otte medarbejdere ud af de 28 ansatte har opsagt deres stillinger, herunder halvdelen af PPR’s hold af psykologer.

Med virkning fra 1. september er der således kun fire ud af otte psykologer tilbage til at udføre det vigtige arbejde med at hjælpe børn og unge med særlige behov, deres forældre samt dagtilbud og skoler.

”Stillingerne er blevet slået op, men i skrivende stund vides det selvfølgelig ikke, hvor mange relevante ansøgninger PPR vil modtage til de vakante stillinger. Dette forhold vil selvfølgelig få indflydelse på PPR’s service fra denne faggruppe”, fastslår PPR’s leder, Vibeke Fold, i en orientering sendt til alle lederne på skole- og dagtilbudsområdet - en orientering, Folketidende har fået en kopi af.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Dette forhold vil selvfølgelig få indflydelse på PPR’s service fra denne faggruppe.

Vibeke Fold, leder af PPR

I orienteringen skriver hun videre, at PPR i samarbejde med ledelsen på skole-dagtilbuds-området vil planlægge og prioritere psykologarbejdet bedst muligt ”under behørig hensyntagen til psykologernes arbejdsmiljø”.

Skarp prioritering

”Vi er startet op med at danne os et overblik over arbejdsopgaver i forbindelse med kommende skolestartere. Der vil blive sendt besked ud til jer, så snart der er lavet en aftale om, hvordan situationen skal gribes an fremadrettet”, skriver Vibeke Fold videre.

Men det er altså ikke kun de fire psykologer, der har opsagt deres stillinger. Også en tale-høre-konsulent har sagt op, og det samme har en læringskonsulent. Førstnævnte stilling er genopslået, mens det endnu er uvist, om den anden bliver det.

Også PPR’s teamleder har sagt op og er fratrådt, men om stillingen skal genbesættes er ikke besluttet. Og endelig har Vibeke Fold selv opsagt sin stilling som leder af PPR og fratræder ved udgangen af september - den stilling vil blive slået op.

”Jeg håber, I som samarbejdspartnere har forståelse for behovet for skarp prioritering af kerneopgaver”, skriver hun.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Svære at fastholde

Lars Povlsen Jensen, der blandt andet er direktør for Børn, Unge og Familie i Lolland Kommune, afviser, at de mange opsigelser skulle være udtryk for utilfredshed med PPR, dårligt arbejdsmiljø eller andre problemer.

- Slet ikke. Vi har tværtimod en PPR, som er meget velfungerende og også velanset, så der er ikke noget ekstraordinært ved det, siger han og fortæller, at en af de otte stopper for at gå på pension.

De her højt specialiserede medarbejdere er vanskelige at fastholde.

Lars Povlsen Jensen, direktør for Børn, Unge og Familie i Lolland Kommune

Og så er der bare jævnligt udskiftninger.

- De her højt specialiserede medarbejdere er vanskelige at fastholde. De vil gerne til Lolland at arbejde, men når deres autorisation går igennem, og de kan nedsætte sig som privatpraktiserende, gør de det. Så jeg vil ikke sige, at vi altid har stillingsopslag på psykologer, men vi er vant til det. Vi har også dialog med andre kommuner, der oplever det samme, og at fastholde psykologerne på den lange bane vil kræve, at de flytter fra København, hvor de typisk er blevet uddannet, men de fleste har andre karriereplaner, siger han.

Lars Povlsen Jensen fortæller, at der deadline på jopopslagene for psykologstillingerne 28. august, og at der derfor er håb om, at de nyansatte kan begynde 1. oktober.

- Men 1. november er nok mere realistisk.

Pædagogisk Psykologisk Rådgivning (PPR)

  • Pædagogisk Psykologisk Rådgivning (PPR) er i Lolland Kommune en decentral enhed under Børn, Unge og Familiesektoren. PPR's arbejdsopgaver retter sig mod, at støtte børn og unge i alderen 0-18 år med særlige behov samt at støtte disse børns forældre, dagtilbud og skoler både i almenområdet og i specialtilbud.
  • Afdelingen rådgiver og vejleder skoler, dagtilbud og forældre med henblik på at sikre udvikling, læring og trivsel hos børn og unge.
  • Afdelingens arbejde består i at rådgive og vejlede de voksne omkring barnet/den unge med det formål at støtte barnet/den unge i sin udvikling.
  • PPR arbejder på at understøtte udviklingen af stærke børne- og læringsfællesskaber.
Lolland Kommune
Artiklen fortsætter efter annoncen

Har et stærkt PPR

På torsdag skal Børne- og Skoleudvalget behandle en længe ventet analyse af kommunens strategi for specialundervisning. Her er en af anbefalingerne, at PPR skal spille en endnu mere understøttende rolle.

Men kan PPR det, når mandskabssituationen er, som den er?

- Jeg vil nødig kommentere Epinions undersøgelse, i og med at det er en igangværende politisk sag, siger Lars Povlsen Jensen.

- Men jeg kan stå på mål for, at med den konstruktion, vi har i PPR lige nu, har vi et stærkt PPR, som kan løse de opgaver, der ligger nu, forsikrer han.

  • Lars Povlsen Jensen, direktør med ansvar for Børn, Unge og Familie, afviser, at de mange opsigelser i Pædagogisk Psykologisk Rådgivning er udtryk for problemer i PPR. I stedet handler det blandt andet om, at det generelt er svært for kommunerne at holde på psykologer, forklarer han. Arkivfoto: Jan Knudsen
Annonce
Lolland

Politiet måtte give fortabt: Nu er påskemysteriet opklaret

112

Stoppet med slagvåben og pistoler i bilen

Annonce
Annonce
Nykøbing

Den største nogensinde: Elektrisk stemning og bølge i Boxen

Nykøbing

Grillede 12 pattegrise før kæmpe-kamp

Falster

For få havde lyst: Nu flytter den til fængslet

Sport

Bizar afslutning koster dyrt: Nu er hammeren faldet

112

"Vi ved godt, at der engang imellem sker noget ved banegården"

Dølle

Snart går det løs: Hjælp os med dine vildeste Dølle-minder!

Guldborgsund

Et farvel til bananen?

Guldborgsund

For første gang: Nu kan du gå i dronningens fodspor

Guldborgsund

Henrik havde svært ved at stå stille, da han så tyren Bjarne

Guldborgsund

- Når sådan et chok rammer, har vi brug for at samles

Udland

Iran lukker landets største lufthavn efter melding om angreb

Sport

2.400 billetter solgt: Storkamp nærmer sig udsolgt

Lolland

Politiet måtte give fortabt: Nu er påskemysteriet opklaret

112

15-årig fremstillet i retten efter overfald: Her er afgørelsen

Vejret

Weekenden bliver kold men byder på flere solstunder

Indland

Ydermure er styrtet sammen i den udbrændte del af Børsen

Annonce
Annonce
112

Rystet far om redningskvinde: - Vi er hende meget taknemmelig

Guldborgsund

Unikt projekt: Sygehuspatienter kan nu modtage behandling i eget hjem

Sport

Lokal bokser bliver hovednavn ved professionelt stævne

112

En person kørt på sygehuset efter sammenstød i trafikken

112

Nye detaljer: Overfaldet to gange - ikke under 13 spark

Lolland

Kommune fik kritik for ventetid: Handleplan skal rette op

Lokal nyt

Kæmpe-lukning får konsekvenser: Fyringer rammer også lokalt