Annonce
Erhverv

OVERBEVIST OM, AT MEDARBEJDERE FLYTTER MED TIL TREKRONER

Senior Manager for den lokale Holeby-afdeling af MAN Energy Solutions, Finn Fjeldhøj, oplever ikke, at medarbejderne endnu har søgt andre steder hen efter udmelding om, at virksomheden slukker for aktiviteterne i Holeby. Arkivfoto: Flemming Keith Karlsen
Fra 2027 lukker MAN Energy Solutions ned for aktiviteterne i Holeby. Selvom der ikke er nogle medarbejdere, der har søgt væk fra Holeby-virksomheden på grund af flytningen, er det dog noget, man har i tankerne, fortæller den lokale chef Finn Fjeldhøj.

HOLEBY: I april meldte MAN Energy Solutions ud, at virksomheden fra 2027 samler sine medarbejdere i et nyt hovedkvarter i Trekroner ved Roskilde.  Alle aktiviteter i Holeby, på Teglholmen og i Ishøj samt MANs lagre skal samles i det nye domicil "The Valley", som virksomheden bygger.

Udmeldingen om, at den lokale Holeby-afdeling flytter 150 kilometer nordpå, har dog ikke fået de 154 medarbejdere, der har deres hverdag i Holeby, til at løbe mod udgangene.

- Det er faktisk ikke overvældende. Det er noget, vi frygter, men ikke noget vi har set i større stil på nuværende tidspunkt. Det er jo nok fordi, at der stadig er fem år til, at vi rykker nogle steder. Jeg har kun kendskab til et enkelt tilfælde, fortæller Finn Fjeldhøj, der er den lokale chef for MAN Energy Solutions afdeling i Holeby.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Men om det så er noget, der kommer, når vi nærmer os 2027, eller noget, der kommer dryppende undervejs, er lidt spændende. Som arbejdsmarkedet er lige i øjeblikket, kan vi jo se, at der er rigtigt mange, der skifter job. Men det er ikke noget, vi har mærket på grund af vores udmelding om flytning, fortsætter han.

MAN Energy Solutions samler aktiviteterne i det nybyggede domicil The Valley ved Trekroner fra 2027. Grafik: MAN Energy Solutions

Jeg er overbevist om, at vi får medarbejdere til at tage med. Med mulighed for hjemmearbejdsdage og så videre er der nogen, der vil finde det attraktivt.

Finn Fjeldhøj, Senior Manager hos MAN Energy Solutions i Holeby

Ingen grund til panik

Hvis hovedparten af medarbejderne ikke ønsker at tage med nordpå, kan det betyde tab af ekspertise for virksomheden.

- Det vil være rimeligt katastrofalt for forretningen, hvis der er mange, der stopper samtidig. Så det skulle vi gerne forhindre. Men ét tilfælde indtil videre gør ikke nogen stor å, fortæller Finn Fjeldhøj, og fortsætter:

- Med en horisont på fem år og et jobmarked, hvor der er forholdsvist meget at vælge imellem, er der jo ikke nogen grund til at gå i panik.

Flertallet af de 154 medarbejdere i Holeby bor på Lolland-Falster. De, der er interesserede i det, vil i en overgangsperiode efter 2027 blive tilbudt en lempelig overførsel til den nye lokation.

- Der er flere ting, der kommer til at have indflydelse på beslutningen om at tage med eller ej. Jeg tror, at folk vil overveje, hvad er mulighederne og vilkårene for at tage med til Trekroner. Jeg er overbevist om, at vi får medarbejdere til at tage med. Med mulighed for hjemmearbejdsdage og så videre, er der nogen, der vil finde det attraktivt. Selvfølgelig er det nemmest for dem, der bor på Sjællands- eller i hvert fald Falstersiden fremfor Vestlolland. Og arbejdets attraktivhed, hvilket job er det man har, uddannelse, løn og alle de mange ting, er jo noget, der vil spille ind for den enkelte, fortæller Finn Fjeldhøj.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Grøn omstilling

Flytningen til bydelen Trekroner sker, ifølge MAN Energy Solutions, for at sikre virksomhedens grønne omstilling. Hvor mange af de lokale medarbejdere, der rykker med nordpå, bliver derfor en af de ting, som den lokale chef vil holde øje med.

- Det bliver spændende at følge den udvikling, der kommer - også her efter sommerferien. Jeg kunne godt forestille mig, at timingen også spiller lidt ind. Men umiddelbart, som jeg hører det, er der ikke nogen af medarbejderne, der er gået i panik over flytningen til Trekroner. De overvejer deres egen situation og vilkårene for at tage med, siger Finn Fjeldhøj.

  • 15erh_finn fjeldhøj_1
    Senior Manager for den lokale Holeby-afdeling af MAN Energy Solutions, Finn Fjeldhøj, oplever ikke, at medarbejderne endnu har søgt andre steder hen efter udmelding om, at virksomheden slukker for aktiviteterne i Holeby. Arkivfoto: Flemming Keith Karlsen
  • ROD MANsnyedomicil
    MAN Energy Solutions samler aktiviteterne i det nybyggede domicil The Valley ved Trekroner fra 2027. Grafik: MAN Energy Solutions
Annonce
Erhverv

Sender regning for dyrere dankort videre til forbrugerne

Maribo

Gammel Aldi-butik solgt: Her er den nye ejer

Annonce
Annonce
Lokal nyt

Nicolai skal gå 2500 kilometer baglæns - af helt særlig grund

112

14-årig dreng meldt savnet

Sport

NFC vinder efter vanvidsafslutning og sikrer sig top 6

Indland

Rekordmange ikke-vestlige indvandrere er i arbejde

Guldborgsund

Vild rekord ved museumsåbning

Sport

Team Sydhavsøerne tog værdiløs sejr i Aarhus

Dølle

Landskendt komiker optræder på Dølle

Guldborgsund

Endelig: Nu starter kæmpe projekt til 30 millioner kroner

Sport

NFC klar til påskekamp: Højmark står til startplads mod sin tidligere klub

Indland

Skatteminister vil ændre regler efter sag om forkerte boligskatter

Sport

Team Sydhavsøerne kan runde flest indtjente point i 11 sæsoner

Sport

Cheftræner efter slutspilssejr: - Det var en mental svær opgave

112

Bil i brand på motorvejen

Guldborgsund

Konkursramt tøjbutik er forvandlet til helsecafé

Indland

Det Sydfynske Øhav kommer på anerkendt Unesco-liste

Annonce
Annonce
Sport

Triumf i Silkeborg - perfekt slutspilsstart for NFH

112

Politiet med klar opfordring: Aftal det på forhånd

112

Tidligere drabsdømt tilstår drab på medpatient i Skejby

112

Hundredvis blitzet - en kørte 147 km/t

Lolland

Askø-beboere fik besøg fra Christiansborg i færgesag: - Dejligt at nogen gider lytte til os

Sport

Skifteret giver NFC-konkurrents ejer frist til at komme med redningsplan

Lokal nyt

Venstre vil forlænge grænsekontrollem