Annonce
Erhverv

OVERBEVIST OM, AT MEDARBEJDERE FLYTTER MED TIL TREKRONER

Senior Manager for den lokale Holeby-afdeling af MAN Energy Solutions, Finn Fjeldhøj, oplever ikke, at medarbejderne endnu har søgt andre steder hen efter udmelding om, at virksomheden slukker for aktiviteterne i Holeby. Arkivfoto: Flemming Keith Karlsen
Fra 2027 lukker MAN Energy Solutions ned for aktiviteterne i Holeby. Selvom der ikke er nogle medarbejdere, der har søgt væk fra Holeby-virksomheden på grund af flytningen, er det dog noget, man har i tankerne, fortæller den lokale chef Finn Fjeldhøj.

HOLEBY: I april meldte MAN Energy Solutions ud, at virksomheden fra 2027 samler sine medarbejdere i et nyt hovedkvarter i Trekroner ved Roskilde.  Alle aktiviteter i Holeby, på Teglholmen og i Ishøj samt MANs lagre skal samles i det nye domicil "The Valley", som virksomheden bygger.

Udmeldingen om, at den lokale Holeby-afdeling flytter 150 kilometer nordpå, har dog ikke fået de 154 medarbejdere, der har deres hverdag i Holeby, til at løbe mod udgangene.

- Det er faktisk ikke overvældende. Det er noget, vi frygter, men ikke noget vi har set i større stil på nuværende tidspunkt. Det er jo nok fordi, at der stadig er fem år til, at vi rykker nogle steder. Jeg har kun kendskab til et enkelt tilfælde, fortæller Finn Fjeldhøj, der er den lokale chef for MAN Energy Solutions afdeling i Holeby.

Annonce

- Men om det så er noget, der kommer, når vi nærmer os 2027, eller noget, der kommer dryppende undervejs, er lidt spændende. Som arbejdsmarkedet er lige i øjeblikket, kan vi jo se, at der er rigtigt mange, der skifter job. Men det er ikke noget, vi har mærket på grund af vores udmelding om flytning, fortsætter han.

MAN Energy Solutions samler aktiviteterne i det nybyggede domicil The Valley ved Trekroner fra 2027. Grafik: MAN Energy Solutions

Jeg er overbevist om, at vi får medarbejdere til at tage med. Med mulighed for hjemmearbejdsdage og så videre er der nogen, der vil finde det attraktivt.

Finn Fjeldhøj, Senior Manager hos MAN Energy Solutions i Holeby

Ingen grund til panik

Hvis hovedparten af medarbejderne ikke ønsker at tage med nordpå, kan det betyde tab af ekspertise for virksomheden.

- Det vil være rimeligt katastrofalt for forretningen, hvis der er mange, der stopper samtidig. Så det skulle vi gerne forhindre. Men ét tilfælde indtil videre gør ikke nogen stor å, fortæller Finn Fjeldhøj, og fortsætter:

- Med en horisont på fem år og et jobmarked, hvor der er forholdsvist meget at vælge imellem, er der jo ikke nogen grund til at gå i panik.

Flertallet af de 154 medarbejdere i Holeby bor på Lolland-Falster. De, der er interesserede i det, vil i en overgangsperiode efter 2027 blive tilbudt en lempelig overførsel til den nye lokation.

- Der er flere ting, der kommer til at have indflydelse på beslutningen om at tage med eller ej. Jeg tror, at folk vil overveje, hvad er mulighederne og vilkårene for at tage med til Trekroner. Jeg er overbevist om, at vi får medarbejdere til at tage med. Med mulighed for hjemmearbejdsdage og så videre, er der nogen, der vil finde det attraktivt. Selvfølgelig er det nemmest for dem, der bor på Sjællands- eller i hvert fald Falstersiden fremfor Vestlolland. Og arbejdets attraktivhed, hvilket job er det man har, uddannelse, løn og alle de mange ting, er jo noget, der vil spille ind for den enkelte, fortæller Finn Fjeldhøj.

Annonce

Grøn omstilling

Flytningen til bydelen Trekroner sker, ifølge MAN Energy Solutions, for at sikre virksomhedens grønne omstilling. Hvor mange af de lokale medarbejdere, der rykker med nordpå, bliver derfor en af de ting, som den lokale chef vil holde øje med.

- Det bliver spændende at følge den udvikling, der kommer - også her efter sommerferien. Jeg kunne godt forestille mig, at timingen også spiller lidt ind. Men umiddelbart, som jeg hører det, er der ikke nogen af medarbejderne, der er gået i panik over flytningen til Trekroner. De overvejer deres egen situation og vilkårene for at tage med, siger Finn Fjeldhøj.

Annonce
Annonce
Guldborgsund

350 STILLEDE TIL START: CYKLER FOR MILLIONER RULLEDE FALSTER RUNDT

Annonce
Femø Jazz Festival

PUNKTUM FOR I ÅR - DATOEN ER SAT FOR NÆSTE ÅRS FEMØ JAZZ

Annonce
Forsiden netop nu
Lokal nyt

SKOLEELEVERNE KAN FORVENTE TØRSKOET OG SOLRIG SKOLESTART

Guldborgsund

EJER AF UDPINT BYGNING: - PÅ SIGT KUNNE VI GODT FINDE PÅ AT RENOVERE DET

Lolland

FJORDDAGE MED DET VILDESTE PROGRAM NOGENSINDE

Guldborgsund

FÆLLESKØKKENET DRØMMER OM AT HJÆLPE LOKALE PRODUCENTER VIDERE

Lolland

BORGMESTERVIKAR MED KONTOR I BAGHAVEN

Sport

ANFØRER DUMMEDE SIG I NFC-NEDERLAG

Guldborgsund

TIDLIGERE HOSPITAL SAT TIL SALG

Guldborgsund

SEJLERFORMAND: KOMMUNEN VIRKER TIL AT HAVE IS I MAVEN

Lolland

SKAL SKABE LIV OG GLÆDE FOR ENSOMME KRÆFTRAMTE

Lolland

FULDT HUS PÅ IDRÆTSEFTERSKOLE: HESTE OG 196 ELEVER ER KLAR

Guldborgsund

VIL KLIMASIKRE HAVNEFRONT MED RØDT PLANKEVÆRK

Lolland

SKOLERS STØRSTE ØNSKE: ET ÅR UDEN CORONA-RESTRIKTIONER

Sport

CLAUS JENSEN FRYGTER IKKE VEJLE

Annonce
Guldborgsund

CAFETERIA GENÅBNER SOM RESTAURANT

Guldborgsund

ÅBNE KIRKER ER POPULÆRE: TURISTERNE MYLDRER IND

Istid

DOMMEN ER AFSAGT: TAG TIL MARIELYST ELLER MARIBO FOR AT FÅ DEN BEDSTE IS

Guldborgsund

EFTER OTTE TIMER PÅ SKADESTUEN KØRTE MORTEN HJEM UDEN AT HAVE SET EN LÆGE

Skolestart

POLITIET HOLDER ØJE VED SKOLERNE: - PAS PÅ DE NYE I TRAFIKKEN

Guldborgsund

REGNVAND PLAGER SOMMERHUSEJER: NÅR VAND SKILLER VANDENE

Erhverv

OVERBEVIST OM, AT MEDARBEJDERE FLYTTER MED TIL TREKRONER

Guldborgsund

LOKAL FOLKETINGS-KANDIDAT: - VI STÅR 100 PROCENT FAST PÅ AT VÆLTE REGERINGEN

Annonce
Annonce