Annonce
Lolland

På spring til nye uddannelser

Politiet var en af de mulige uddannelser til de lollandske gymnasieelever. De kunne prøve den længdespringstest, der er en del af optagelseskravet til basisuddannelsen. Ved at begynde som politikadet kan de unge kaste sig ud i det uniformerede liv lige efter studentereksamen, og så senere tage uddannelsen til betjent. Foto: Claus Hansen

Gymnasieelever fik smagsprøver på livet efter studentereksamen.

MARIBO Øjnene er lukket, og hovedet hviler i det, der kan ligne en god middagslur. Måske er fremtiden heller ikke det, som du tænker mest på, når du blot er halvvejs gennem gymnasietiden. Alligevel bliver elever på Maribo Gymnasium tirsdag introduceret til forskellige måder at bruge fremtiden på.

- Alle gode ting får en ende, også jeres ophold på Maribo Gymnasium, som rektor Michael Levy Bruus siger til eleverne, inden scenen bliver overladt til de videregående uddannelser.

Eleverne møder i løbet af halvanden time repræsentanter fra politiet, RUC, Absalon og Zealand. Nok handler det meget om at taget springet til næste skridt i livet, men også om at turde tage chancer.

Professionshøjskolen Absalon har taget en række studerende med, hvor flere er lokale, og de kan fortælle om deres veje og omveje til studielivet.

Camilla Koch Wagner, der forlod Maribo Gymnasium i 2017, var slet ikke klar over, hvad hun ville efter at have fået hue på. Sabbatåret blev brugt i Fakta og blev til endnu et sabbatår, hvor hun blev elev i butikken. Siden hen nåede hun også at blive souschef, men hun ville gerne ud at arbejde med mennesker på en anden måde end den, man har i en butik. Derfor er hun nu i gang med pædagoguddannelsen.

For Emmelie Iven-Adeldam, som blev færdig på Maribo Gymnasium i 2019, var der aldrig tvivl om fremtidsplanerne. Hun skulle til storbyen og læse medicin. Men det studie kom hun ikke ind på, og hun begyndte at læse business i stedet for. Det holdt to måneder. En kæreste fik hende med til Næstved, hvor hun nu er ved at uddanne sig til fysioterapeut.

- Det er det bedste og mest fornuftige valg, som jeg nogensinde har taget, slår hun fast overfor eleverne på gymnasiet, som hendes lillesøster er iblandt.

Heller ikke Marlene Svensson havde en direkte vej til ergoterapeut-studiet.

- Jeg vidste ikke, hvad jeg ville, og begyndte at arbejde som postbud. Hvis nogle af jer er i tvivl, er mit bedste råd at blive postbud, for det giver godt at være alene med sig selv otte timer i døgnet.

Valget af uddannelse har hun bestemt ikke fortrudt, selv om det tog halvandet år, før hun vidste, at hun havde taget den rette beslutning.

Om gymnasiets nuværende elever tager det rigtige spring i første forsøg, kan kun de kommende år afsløre.

Professionshøjskolen Absalon stillede med flere tidligere elever fra Maribo Gymnasium, som kunne fortælle om deres vej til drømmeuddannelsen. Foto: Claus Hansen
Gymnasiet havde overvejet at aflyse studieinspirationsdagen, men elevernes fremtidsplaner kan ikke vente, og derfor gennemførte man arrangementet med mere afstand og mundbind. Foto: Claus Hansen
Annonce
Annonce
Femern

Nyt supermarked kan blive lokal købmands redning

Annonce
Guldborgsund

Stemmer man ja eller nej, hvis man er i tvivl?

Annonce
Forsiden netop nu
Sport

LIVE: Nykøbing FC - AC Horsens

Lolland

Tak for kaffe - varmeregningen stiger med 83 procent på plejehjem

Guldborgsund

Formand jubler over lave ledighedstal: Endelig er vi på landsgennemsnittet

Dølle

Dølle-drabet: Politiet efterlyser video-optagelser

Sport

Jessen foran kontraktudløb: - Jeg elsker at være i NFC

Guldborgsund

Børn slog alarm om naturbrand

Lokal nyt

Indsatsen nedjusteres, men det er stadig muligt at blive vaccineret mod covid-19

Lolland

Mindre brand ved sundhedscenter

Lolland

Tyverier fra utallige køretøjer

Sport

Lokal racerkører har taget spidsen i årets Super GT-serie

Guldborgsund

Hurtig indsats fra beboere hindrede brand i at sprede sig

Lolland

Dannebrogsfaner "uønsket" ved dronningebesøget

112

Unge drenge brød ind i fitnesscenter og begik hærværk

Annonce
Sport

Elma lavede 21 mål i rekordsejr

Guldborgsund

Godt vejr betyder flere gæster

Lolland

Ældreminister fik gode råd fra frontpersonale

112

Ubudne gæster kom med vin og kage

Erhverv

Poul Nyrup besøgte lærlinge på Femern-byggeplads

Lolland

Opholdssted rykker ind i nedlagt skole

Guldborgsund

Klimaaktivister foran sukkerfabrikken: Det er ikke raketvidenskab, det her

Lolland

Landsbyordninger truet af lukning

Annonce
Annonce