Annonce
Kultur

PAKHUS ERODERER

Bønnelyches Pakhus er klar til at åbne op for en omgang Erosion i næste uge med fernisering om lørdagen. Arkivfoto
Stor udstilling med tilhørende åbningsgåtur, foredrag, litterær salon og Artist Talks.

NYSTED: Nysteds stolte, gamle pakhus er ikke ved at falde sammen. Men lørdag 9. juli fylder Kunstnersammenslutningen Det blå Tårn for tredje gang bygningen med kunst. Og denne gang er overskriften "Erosion".

- Erosion fjerner noget fra ét sted for at aflejre det et andet. Vi ser resultaterne overalt, men ikke selve processen. Den foregår utrolig langsomt over meget lang tid. Jeg har søgt at finde et tema i temaet, og det er blevet, at noget flytter sig. Det, der stikker ud, fortæres langsomt af naturen for at ende et sted, hvor nyt kan spire frem, forklarer maler Henrik Skorá.

De to foregående udstillinger havde titlerne "Inferno" i 2019 og "Højvande" i 2021, så med "Erosion" tager de medvirkende kunstnere fat på det tredje af de fire elementer: ild, vand, jord og luft.

Annonce

Nye værker til temaet

Alle udstillere har skabt nye værker specielt til denne udstillings tema. Anne Gyrite Schütt har eksempelvis tegnet efter nogle helt særlige granitsten, der er slidt helt trekantede af vinden fra Vesterhavet Og maler Erik Langkjær finder skønhed i menneskekroppens forgængelighed:

- Forfaldets æstetik er på en måde mit omdrejningspunkt, men over for Erosion står livsdriften Eros. I nogle af mine billeder repræsenteres Eros af yngre kvindekroppe. Den næsten dekonstruktive tilgang i flere af disse værker antyder, at erosionen lurer. Og at Eros og Erosion betinger hinanden, lyder det fra Erik Langkjær forud for næste uges udstilling.

Annonce

Gåtur fra Øster Ulslev til Nysted

Den ferniseres lørdag 9. juli klokken 13 med åbningstale af forfatter Helle Bertram, der som optakt inviterer publikum med gode ben til at gå med hende fra Øster Ulslev til Nysted.

- Så kan vi erodere en lille smule undervejs, som hun selv siger om den 8,5 kilometer lange tur.

Vil man tage turen med, er det blot at møde op ved købmandsgården i Øster Ulslev klokken 10. Ud over selve udstillingen med de i alt 15 kunstneres værker er der planlagt et tæt pakket program i perioden.

Lørdag 16. juli er der således foredrag ved arkæolog og museumsinspektør ved Museum Lolland-Falster Bjørnar Måge, som vil fortælle om de fund, man har gjort under udgravningerne til den nye Femern-forbindelse. Fundene repræsenterer 11.000 års spor af menneskers liv og aktiviteter i området - og bliver nu heldigvis bevaret for eftertiden.

Annonce

Litterær salon

Helle Bertram er vært ved en Litterær Salon søndag 10. juli, og endelig er der programsat fire såkaldte Artist Talks, hvor Stig Weye, Anne Gyrite Schütt, Jesper Art Hyllemose og Henrik Skorá fortæller om deres arbejde med værkerne til årets tema.

Der bliver masser af kunstneriske genrer og udtryk at gå på opdagelse i på de tre etager i Nysteds gamle pakhus, og det skal med, at Erosion er støttet af Billedkunstrådet i Guldborgsund Kommune. Udstillingen løber frem til 7. august og har åbent onsdag-søndag fra 11 til 16.

Det blå Tårn

Sammenslutningen Det blå Tårn er i stiftet i 2018 og består af 18 professionelt arbejdende kunstnere fra det meste af Danmark. Men med en stærk tilknytning til Lolland og Falster hvor halvdelen af medlemmerne bor. Medlemmerne tæller både malere, billedhuggere, grafikere, tekstil-, lyd- og ordkunstnere. Så der bliver masser af kunstneriske genrer og udtryk at gå på opdagelse i på de tre etager i Bønnelyches Pakhus.

Annonce
Annonce
Lolland

HOLE-IN-ONE: AMATØR-GOFLER RULLER FRA MATCH I NY BIL

Annonce
Guldborgsund

SANGKURSUS I DAGINSTITUTIONER ER POPULÆRT - NU VIL ANDRE OGSÅ VÆRE MED

Annonce
Forsiden netop nu
Guldborgsund

HAJKUTTERFESTIVAL MED KRABBER

Lolland

FUTFUT: ÅLEN FORTÆLLER RØVERHISTORIER FRA LIVET LANGE TOGREJSE

Guldborgsund

Økonomiudvalg sender vindmølleplaner ved Marielyst tilbage til forvaltningen

112

BRAND I HALMPRESSER SPREDTE SIG TIL MARK

Guldborgsund

GALLERI SYD GENÅBNEDE EFTER TIDLIGERE EJERS DØD

Guldborgsund

MIDDELALDEREN KOM TIL NYSTED MED MJØD OG MANDFOLK

112

261 TAGET I FARTKONTROLLER

Skolestart

TRODS REKORDHØJT ANTAL: ALLE ANSØGERE FÅR SKOLESTARTSHJÆLP

112

OPSKRÆMT VIDNE ALARMEREDE POLITIET: SÅ MAND GÅ RUNDT MED GEVÆR

Femern

FEMERN-BYGGERI MED I NYT NATIONAL GEOGRAPHIC-PROGRAM

Guldborgsund

350 STILLEDE TIL START: CYKLER FOR MILLIONER RULLEDE FALSTER RUNDT

Femø Jazz Festival

PUNKTUM FOR I ÅR - DATOEN ER SAT FOR NÆSTE ÅRS FEMØ JAZZ

Lokal nyt

SKOLEELEVERNE KAN FORVENTE TØRSKOET OG SOLRIG SKOLESTART

Annonce
Guldborgsund

EJER AF UDPINT BYGNING: - PÅ SIGT KUNNE VI GODT FINDE PÅ AT RENOVERE DET

Lolland

FJORDDAGE MED DET VILDESTE PROGRAM NOGENSINDE

Guldborgsund

FÆLLESKØKKENET DRØMMER OM AT HJÆLPE LOKALE PRODUCENTER VIDERE

Lolland

BORGMESTERVIKAR MED KONTOR I BAGHAVEN

Sport

ANFØRER DUMMEDE SIG I NFC-NEDERLAG

Guldborgsund

TIDLIGERE HOSPITAL SAT TIL SALG

Guldborgsund

SEJLERFORMAND: KOMMUNEN VIRKER TIL AT HAVE IS I MAVEN

Lolland

SKAL SKABE LIV OG GLÆDE FOR ENSOMME KRÆFTRAMTE

Annonce
Annonce