Annonce
Guldborgsund

PIPHANSENS DYR SKAL HAVE NYE HJEM

Paryktamarinen er en silkeabe og en af de meget få arter, som har et sprog sammensat af pip, kvidren og lange toner i forskellige lejer, lidt ligesom mennesker. Her Henrik Hansen inde hos Alma og Liam, og der er allerede fundet et nyt hjem til de to silkeaber. Foto: Jan Knusen
- Det er nok vokset mig lidt over hovedet i den seneste tid, lyder det ærligt fra Henrik Hansen, som lukker for sit dyreparadis og er begyndt at finde nye hjem til flere hundrede dyr.

SAKSKØBING: De er kommet helt fra Jylland og København de senere år. Hele vejen til Lindevej i Sakskøbing og Piphansen. Rygterne om et lille fugle- og smådyrsunivers med en særdeles engageret turguide er for længst nået vidt omkring. Men 1. september lukkes der ned for den lokale turistattraktion og for de gratis oplevelser omkring de mange dyr på Lindevej.

- Jeg har åbnet haven op nu i seks år, og det har været helt fantastisk at opleve alle de familier, nogen gange 4-5 om dagen, som har kigget forbi for at få en unik oplevelse tæt på dyr. Men jeg må erkende, at helbredet ikke helt er, hvad det har været, og jeg kan godt mærke, at det efterhånden tærer voldsomt på kræfterne med de mange rundvisninger. Det er jo noget, jeg gør i min fritid, og det er nok vokset mig lidt over hovedet i den seneste tid, lyder det ærligt fra Henrik Hansen, der af de fleste nok bare kendes som Piphansen.

Et paradis gennem alle seks år

Går man ind i indkørslen på Lindevej hos familien Hansen, skal man forbi et stort skilt med teksten "Pip Hansens Paradis".

Og det er lidt af et paradis, der møder gæsten omme i baghaven. Det har det alle seks år været, og gennem årene er der blot stødt flere og flere bure til med flere og flere dyr, som kan opleves helt tæt på af ikke mindst de mange børnefamilier og seniorer på bustur.

Også denne tirsdag er der besøg i haven, men midt mellem de mange gæsteaftaler har Henrik Hansen også lige tid til at uddybe den beslutning, han netop har offentliggjort på Facebook - nemlig den permanente lukning af det, der udover at være et lille paradis med smådyr også er et plejehjem for småfugle.

Piphansen er bare vokset og vokset og er nu nået dertil, at jeg ikke kan magte det selv mere.

Henrik Hansen alias Piphansen

- Piphansen er bare vokset og vokset og er nu nået dertil, at jeg ikke kan magte det selv mere. Dyrene skal have det godt, og jeg må erkende, at med min sygdom er det nu, jeg skal stoppe, mens legen er god, skriver Henrik Hansen selv på Facebook.

Det afstedkom lynhurtigt lang over 100 kommentarer i løbet af ganske få timer.

Annonce

Det er nødvendigt med et stop

Der er med andre ord rigtig mange, som er kede af, at Henrik Hansen ikke længere kan magte de mange haveture med skiftende gæster. Der er nok også nogen, som stadig håber på, at han kan skære lidt ned på rundvisningerne og fortsætte på et lidt lavere blus. Men det kommer ikke til at ske.

- Jeg har tænkt over, om jeg ikke bare kunne begrænse rundvisningerne. Men jeg må bare erkende, at det er nødvendigt med et permanent stop. Jeg kan mærke, hovedet er begyndt at stresse, og jeg er jo stadig førtidspensionist. Jeg kan mærke, det føles rigtigt at stoppe helt, selv om det selvfølgelig er hårdt at skulle gøre det. Men alle dem, der har bestilt tid indtil den 1. september, har stadig deres tid, understreger Piphansen.

Annonce

Mange lokale donationer

Gennem årene har Henrik Hansen fået mindre donationer til foder. Der har været sponsorer som eksempelvis SuperBrugsen i Sakskøbing, som har leveret frugt og grønt. Også XL-Byg har doneret maling til de mange bure, og som man senest kunne læse om i Folketidende har der også været eksempelvis en privat indsamling igangsat af Casper Schneidereit, som endte med at donere foder for mere end 7.000 kroner til Henrik Hansen.

Også lokale Rex Køleinventar har eksempelvis sponsoreret en varmepumpe til brug i burene. På den måde har det været muligt for Henrik Hansen at holde sine egne udgifter lidt nede, men han lægger ikke skjul på, at det ikke er blevet nemmere at holde smådyrsuniverset kørende med de stigende foderpriser i den seneste tid. Også det store arbejde med fodring, indkøb, rengøring og en stigende mængde aftaler om rundvisninger har gjort, at det alt i alt nu er nødvendigt for Piphansen at trække stikket.

Og i forhold til de mere end 500 dyr er der allerede indgået en hel del aftaler om nye hjem til dem. Eksempelvis skal både aber og træegern til en zoologisk have, mens eksempelvis de omkring 25 marsvin skal have et nyt hjem hos en familie på en gård, hvor marsvinene alle kan fortsætte med at gå i samlet flok.

- Mine dyr skal have det godt, og det får de også fremover, understreger Henrik Hansen.

Annonce
Annonce
Lolland

DELTE MENINGER OM LOLLANDSK LÆGESKIFTE

Annonce
Alkohol

ÅRETS ALKOHOLKAMPAGNE: DERFOR SKAL DU BLÆSE DEM ET STYKKE

Annonce
Forsiden netop nu
112

NARKOBILIST DØMT - SLIPPER FOR YDERLIGERE FÆNGSEL

Lolland

FORENING PLAGET AF SERIEHÆRVÆRK

Guldborgsund

INTERNAT HAR BRUG FOR FLERE KATTEPLEJEFAMILIER

Lolland

BEDSTEMØDRE VIL HJÆLPE NÅR VERDEN GÅR I STÅ

Guldborgsund

DER RYGER MERE OVERSKUDSMAD I KURVEN END TIDLIGERE

Lolland

- JEG ER EN LILLE MAND, OG JEG VINDER IKKE

Sport

TEAM SYDHAVSØERNE GIK NED I AARHUS

Sport

NYKØBING FC I GIGANTISK KOLLAPS

Lolland

- DET SKAL ABSOLUT BEVARES

Lolland

MINDER STOD I KØ TIL SKOLEJUBILÆUM

Lolland

SKØNT MED POP OP-BIBLIOTEK I BYMIDTEN

Lolland

KJØGES KEDEL VAR BLOT GENERALPRØVEN

Sport

GEPARDEN VENDER HJEM TIL RØDBY: TILBAGE, HVOR DET BEGYNDTE

Annonce
Anders And

MIDTJYLLAND SLOG LOLLAND-FALSTER I ANDERS AND-DYST

Skolelukning

BORGERFORENING KRITISERER FEJL OG MANGLER I SPAREFORSLAG

Lolland

CITY ROCK GENÅBNER SOM DINER OG VÆRTSHUS

Guldborgsund

KONKURS TRUER SPORTSCENTER: UDVALGSFORMAND TAGER FAT MED DET SAMME

Lolland

FLERE BENYTTER SIG AF SPROGSKOLE

112

KØRTE 113 KM/T I 60 KM-ZONE

Energikrise

SAKSKØBING SPORTSCENTER ER AKUT LUKNINGSTRUET

Guldborgsund

BRYDNING I VERDENSKLASSE

Annonce
Annonce