Annonce
Guldborgsund

POLITIKER I MODVIND: - VI VIL IKKE FINDE OS I AT DU ØDELÆGGER DET!

Udvalgsformand Bob Richard Nielsen (DF) stillede mandag eftermiddag op til en times debat med brugerne af Aktivitetscenter Lindehaven. Foto: Claus Hansen
Bob Richard Nielsen (DF) vil ikke stoppe den politiske beslutning om ældres aktiviteter. Men en arbejdsgruppe kan få dialog med politikerne efter beslutningen om at flytte aktivitetsmedarbejder. Spild af tid, mener Guldborgsund Ældreråd.

SUNDBY: Det var modvind fra flere vindretninger, formanden for Guldborgsund Kommunes ældre- og omsorgsudvalg mødte op til på Aktivitetscenter Lindehaven mandag eftermiddag.

Dansk Folkeparti-politikeren Bob Richard Nielsen blev beskudt af adskillige brugere og Guldborgsund Ældreråd, da han mødte op for at forsvare og forklare den politiske beslutning, han står i spidsen for onsdag.

Her er lagt op til, at de ansatte medarbejdere i aktivitetscenteret skal erstattes med frivillige, fordi de ansatte i stedet skal bruges på kommunens plejecentre, hvor de svageste ældre skal tilgodeses.

Annonce

På plejecentrene er der mest brug for medarbejderne, gentog Bob Richard Nielsen igen og igen.

Bobs far cykler og klipper hæk

- Jeg går ind for, at de svageste skal have mest gavn af de ressourcer, kommunen har. Det betyder ikke, at der går noget fra jer, argumenterede politikeren.

- Det er ikke en spare-øvelse, for vi bruger lige så mange penge på aktiviteter næste år, som vi gør i år, argumenterede Bob Richard Nielsen og brugte sin egen 80-årige far som eksempel på en ældre, der ikke har brug for støtte fra ansatte i kommunen.

- Min far er ældre, men han kan cykle 130 kilometer uden strøm og klipper min hæk, fortalte Bob Richard Nielsen til et fremmøde på 40-50 ældre i Lindehavens cafeteria.

Min far er ældre, men han kan cykle 130 kilometer uden strøm og klipper min hæk.

Bob Richard Nielsen, Dansk Folkeparti

Her var både rollatorer, kørestole og en meget lille forståelse for, hvorfor ressourcerne i form af kommunale medarbejdere skal flyttes herfra.

- Vi har et velfungerende center, der giver os det sociale liv, vi har brug for. Vi vil ikke finde os i, at du ødelægger det! lød den kontante melding fra en af de ældre brugere, der blev bakket op af forsamlingen.

- Tag pengene fra andre kommunale kasser end de ældre, lød opfordringen også.

Bent Jørgensen, der er næstformand i Guldborgsund Ældreråd, vil have den politiske proces stoppet. Foto: Claus Hansen
Annonce

Rent fup

Også næstformand for Guldborgsund Ældreråd Bent Jørgensen, der selv har haft den ældrepolitiske udvalgsformandspost for år tilbage, tog ordet og kritiserede Bob Richard Nielsen og resten af udvalget for den politiske proces.

- Der står i den politiske konstitueringsaftale, at "kommunen skal have en åben tilgang til dialog og inddragelse af borgerne". Er I blevet hørt i denne sag, spurgte Bent Jørgensen ud i forsamlingen, der svarede med et højlydt "Nej".

- Derfor er det rent fup, I har skrevet her. I kan simpelthen ikke være det bekendt, Bob, lød dommen fra Bent Jørgensen, der høstede klapsalver.

Derfor er det rent fup, I har skrevet her. I kan simpelthen ikke være det bekendt, Bob.

Bent Jørgensen, Guldborgsund Ældreråd
Annonce

Efterlyser dialogen

Han foreslog, at der bliver nedsat en arbejdsgruppe, der i dialog med brugerne skal se på aktiviteterne i Lindehaven - og i Væggerløse og Gedser.

- Lyt til de mennesker, der faktisk ved, hvad det drejer sig om. Jeg efterlyser dialogen. Og udsæt så den politiske beslutning, indtil en arbejdsgruppe har undersøgt, hvad det drejer sig om. Man får det bedste resultat i dialog med borgerne, lød opfordringen fra Bent Jørgensen, som samtidig erklærede sig enig i, at kommunens svageste borgere skal have den bedste adgang til aktiviteter på plejecentrene.

Det er anden gang på en uge, at brugerne af Lindehavens aktivitetscenter er samlet for at protestere mod planerne om at erstatte medarbejderne med frivillige i fremtiden. Foto: Claus Hansen

Forslaget om en arbejdsgruppe, greb Bob Richard Nielsen med det samme.

- Det er en rigtig god idé, og det er fantastisk, hvis en gruppe her fra Lindehaven, der har lyst og kræfter til at gå ind i et konstruktivt samarbejde med os politikerne om at udvikle det her. Det er en oplagt og super god idé. Jeg stiller meget gerne op til gruppens møder i det omfang, I har brug for, at jeg deltager, lovede Bob Richard Nielsen.

Annonce

Ingen udsættelse

Hvad han til gengæld ikke ville love, var at udsætte den politiske sag.

- Der er ikke rykket ved det politiske ønske, jeg har om at allokere ressourcer fra aktivitetsområdet til de allersvageste borgere. Den beslutning er jeg ikke parat til at skyde, selv om der vil være nogen , der er utilfredse eller mangler forståelse, siger Bob Richard Nielsen og påpeger, at Lindehaven i gennem tiden har været bedre stillet med medarbejderressourcer end tilsvarende andre steder i kommunen.

- Hvis de skal have det gode her, skal de også have det i Stubbekøbing og Nysted. Ellers er det forskelsbehandling, mener Bob Richard Nielsen, der efter cirka en times debat med de ældre i Sundby tog hjem.

Annonce

Spild af tid

Bent Jørgensen har ikke meget til overs for, at den politiske proces fortsætter ved udvalgsmødet onsdag.

- Hvis den arbejdsgruppe skal nedsættes samtidig med, at politikerne beslutter , hvad der skal ske, er det spild af tid, fastslår Bent Jørgensen.

Hvis den arbejdsgruppe skal nedsættes samtidig med at politikerne beslutter, hvad der skal ske, er det spild af tid.

Bent Jørgensen, Guldborgsund Ældreråd

Det mener Bob Richard Nielsen nu ikke.

- Arbejdsgruppen kan få indflydelse på, hvordan det her bliver en succes. Hvordan skal tidshorisonten løbe, hvordan og hvor meget skal frivilligkoordinatorerne bruges. Og hvis det viser sig, at vi falder ned mellem to stole, vil jeg ikke afvise, at der kan komme en ny politisk beslutning.

Hvis du allerede nu åbner for, at beslutningen kan ændres, hvorfor så ikke vente?

- Fordi der skal være mulighed for, at andre steder i kommunen i givet fald får samme goder. Det er ikke fordi, jeg er blevet kommunist hen over natten, men hvis man skal have et guld-tilbud i Sundby, skal man ikke nøjes med sølv eller bronze andre steder i kommunen.

Det er ikke fordi, jeg er blevet kommunist hen over natten.

Bob Richard Nielsen, Dansk Folkeparti

Den politiske sag

Ældre- og omsorgsudvalget i Guldborgsund Kommune har drøftet omlægningen af ældre borgeres aktivitetsmuligheder på et møde i maj. 

Administrationen har skitseret flere modeller, hvoraf politikerne har peget på den, der prioriterer medarbejdertimerne til aktiviteter til de svageste ældre på plejecentrene og hjemmeboende, svage ældre, der kan visiteres til aktiviteterne på hjemmene.

Deraf følger, at de mindre svage ældre skal undvære medarbejderne i kommunens åbne aktivitetscentre, der i stedet skal drives med frivillige kræfter støttet af foreløbig to kommunalt ansatte frivillig-koordinatorer.

I øjeblikket er sagen i høring, og når udvalget mødes igen 22. juni, skal den endelige beslutning tages.

Aktivitetscentret Lindehaven

Aktivitetscentret Lindehaven ligger på Linde Allé i Sundby L. og er et af Guldborgsund Kommunes åbne tilbud til ældre, hjemmeboende borgere. Her skal man ikke visiteres for at komme.

Centret indgår i beskrivelsen af en af kommunens kerneopgaver: ”At styrke borgerens mulighed for at mestre egen tilværelse og i samarbejde med borgerne sikre, at alle kan indgå i relevante fællesskaber”.

Målet er ifølge Guldborgsund Kommune blandt andet at styrke de ældres sundhed og forebygge ensomhed.

I april besøgte gennemsnitligt 155 borgere om ugen Aktivitetscentret Lindehaven. Tallet er antal besøg, som godt kan være den samme borger flere gange i løbet af ugen.

Annonce
Annonce
Engestofte

BRØDNØRD I NYT POP OP-BAGERI

Annonce
Guldborgsund

UTILFREDSE LEJERE HAR SAVNET EN ELEVATOR I FIRE MÅNEDER

Annonce
Forsiden netop nu
Gymnasier

OVERVEJER FUSION AF GYMNASIER

Corona

PLEJEPERSONALE BLIVER IGEN OPFORDRET TIL CORONATEST

Erhverv

ÅRETS LÆREPLADSPRIS GIK TIL MSE

landsstævne

LOKALE VALGTE NOGET DE ALDRIG HAVDE PRØVET FØR: BIATHLON

Marielyst

STØVER DEN STORE SAKS AF

landsstævne

RØDBYS BADMINTON HERRER VANDT ALLE DERES KAMPE

Festival

FEJREDE FØDSELSDAG PÅ VILDE VULKANER

Sport

NY TURNERINGSSTRUKTUR BEKRÆFTET

Femern

TRODSER ARBEJDSRETTEN: 500 BYGNINGSARBEJDERE FORTSÆTTER STREJKE

Skolebyggeri

- JEG VIL GERNE VÆRE SKOLEDRENG IGEN, HVIS JEG FIK LOV TIL AT GÅ HER

Guldborgsund

KOMMUNE ADVARER BORGERE OM SPAMMAIL I OMLØB

Lolland

TOUR DE FRANCE GIVER UDSOLGTE AFGANGE PÅ LOKAL FÆRGERUTE

Minksagen

REGERINGEN VIL GENNEMGÅ KRITIK AF EMBEDSMÆND

Annonce
Tour de France

STORSKÆRMS-ARRANGEMENT FLYTTES INDENDØRS

Landsstævne

GLÆDER SIG TIL AT SLUTTE MED ET BRAG

Bikemeet

- JA, DET ER VARMT. VI HAR JO EN KVART KO OM NAKKEN!

112

PRØVELØSLADT MAND FÆNGSLET FOR VOLD

Jogsøgning

NU ER DET FORBUDT AT SPØRGE TIL ALDER UNDER JOBSØGNING

Lokal nyt

DMI VARSLER AFTENREGN OVER TOUR DE FRANCE-RYTTERNE

112

23 TAGET I FARTKONTROL

Lokal nyt

SPRUDLENDE ÅBNING MED ILD, TROMMER OG EN MASSE BEVÆGELSE

Annonce
Annonce