Annonce
112

Politiklage-myndighed overtager efterforskning efter skyderi

Foto: Jan Knudsen

OPDATERET 18.38: Politiet oplyser mandag aften, at man ikke har yderligere oplysninger i sagen om skyderiet i Dannemare. Den skudramte ringede selv til sin mor og fortalte, hvad der var sket.

Politiet var onsdag eftermiddag massivt til i Dannemare på Sydvestlolland, efter at en 25-årig mand tidligt på eftermiddagen blev ramt af skud i maven.

Det var politiet, der affyrede skuddet eller skuddene, og manden er efterfølgende bragt til behandling på Rigshospitalets Traumecenter, hvor han er under behandling.

Politiet oplyser mandag aften ikke nærmere om hans tilstand, men fortæller, at han er anholdt og fremstilles in absentia i grundlovsforhør i morgen torsdag ved Retten i Nykøbing. Det fremgår ikke, hvad manden er sigtet for.

Politiet vil gerne høre fra borgere, der har oplysninger i sagen.

Politiets pressevagt oplyser, at skyderiet skete omkring klokken 13.20. Der er ikke andre tilskadekomne.

Politiets pressevagt oplyser også, at den ramte mand truede politiet, som derefter afgav varselsskud, men da det ikke hjalp, følte man sig tvunget til at skyde direkte mod manden.

Skyderiet skal være sket i eller tæt ved et boligområde på Jørgen C. Pedersensvej i Dannemare, som administreres af Boligforeningen Lolland. Området var ved 15.30-tiden spærret af, og politiets pressevagt opfordrede beboerne i området til at følge politiets anvisninger på stedet.

Folketidendes reporter fortæller, at en beboer forgæves bad om lov til at komme ind for at hente sin bil. Hvor længe politiets undersøgelser skal fortsætte på stedet, vides endnu ikke.

Ekstra Bladet har talt med den skudramte mands mor. Hun fortæller, at hendes søn ringede til hende og med rolig stemme fortalte, at han var blevet skudt af politiet i Hundeparken.

Moren skyndte sig til stedet, hvor hun ifølge beretningen til Ekstra Bladet fandt sin søn stående op ad en hæk.

- Der var meget blod, der løb ud af ham. Jeg ville hen til ham, men der stod nogle betjente og råbte og skreg, at jeg ikke måtte komme derhen. Jeg råbte, at jeg var hans mor. Betjentene gav ham håndjern på, fortæller hun ifølge Ekstra Bladet.

Derefter blev sønnen bragt ind i en ambulance. Moren fortæller, at den 25-årige har en psykisk lidelse og tidligere har været indlagt, og at han ikke ønsker at tage medicin.

Hun fortæller også, at der op til episoden havde været en tilspidset situation, hvor sønnen havde besøg af sin kontaktperson fra kommunen. Efterfølgende gik han over i Hundeparken med en bue. Han har tidligere gået til bueskydning, oplyser hun til Ekstra Bladet.

Sidstnævnte oplysning harmonerer med en anden oplysning fra et vidne, som tidligere fortalte til Folketidendes reporter, at vedkommende havde set en mand med langt lyst hår gå rundt bevæbnet med en flitsbue og et patronbælte.

- Jeg ville ønske, at jeg var blevet kontaktet, for jeg kan tale ham til ro, siger moren til Ekstra Bladet.

Når politifolk afgiver skud i tjenesten, bliver Den Uafhængige Politiklagemyndighed (DUP) automatisk involveret i efterforskningen, og politiet oplyser da også i en kort pressemeddelelse mandag aften, at det er standardprocedure, at DUP overtager efterforskningen, når en politimand har afgivet skud, og at man derfor ikke har yderligere oplysninger i sagen nu.

Skyderiet skete tæt ved Dannemare Kirke, og Folketidendes reporter fortæller, at der er lagt en hvid klud ud et sted på Kirkevej, formentlig som midlertidig sikring af nogle spor.

En beboer, som ikke ønsker sit navn frem, fortæller til Folketidende, at han altid har boet i Dannemare og ikke mindes, at der har været skyderi i byen før.

Foto: Jan Knudsen
Foto: Jan Knudsen
Foto: Jan Knudsen
Foto: Jan Knudsen
Foto: Jan Knudsen
Foto: Jan Knudsen
Foto: Jan Knudsen
Foto: Jan Knudsen
Foto: Jan Knudsen
Foto: Jan Knudsen
Foto: Jan Knudsen, arkivfoto
Foto: Jan Knudsen
Foto: Jan Knudsen
Foto: Jan Knudsen
Annonce
Annonce
112

STJAL OPVASKEMASKINE

Annonce
Lolland

- JEG ER KLART BLEVET BEDRE TIL AT HOLDE FOKUS

Annonce
Forsiden netop nu
Guldborgsund

- STEMMEN ÆNDRER SIG, NÅR MAN BLIVER ÆLDRE

Lolland

FOLK STRØMMEDE TIL LILLE LANDSBY

112

RENDEGRAVER RAMTE BRO OVER MOTORVEJ

Guldborgsund

ET SKUD OPTIMISME TIL KULTURNAT

Lolland

- JEG ER BLEVET BUDT INDENFOR I HJEMMENE

Femern

POSITIVE NABOER PÅ VISIT HOS STOR MASTODONT

Udland

MENNESKEPYRAMIDER ER TILBAGE EFTER CORONA

112

STJAL ESPRESSOMASKINE

Uddannelse

NY AFTALE SKAL ØGE MULIGHEDER FOR UNGE UDEN UDDANNELSE

Guldborgsund

HUSKUNSTNERE HÅBER PÅ FORLÆNGELSE

Indland

KOFOD EFTER MØDE MED AMBASSADØR: RUSSISK ADFÆRD FORDØMMES STADIG

Guldborgsund

HETERONORMATIV GRIS OG SOLCELLER I TAGSTEN

Indland

DET STORE OPGØR MED FORTIDENS KEMISYNDER ER I GANG

Annonce
112

STJAL 300 LITER DIESEL

Udland

ALLE I RUSLANDS UNDERHUS STEMMER FOR ANNEKTERING

Guldborgsund

100 BIOGRAFÅR SKAL FEJRES

Udland

KIM KARDASHIAN FÅR BØDE FOR KRYPTO-REKLAME

112

TØMTE PULVERSLUKKER UNDER INDBRUD

Gaslækager

ØDELAGT NORD STREAM 2-RØRLEDNING LÆKKER FORTSAT GAS

112

SINDSSYG OG UDVIST IRAKER FÅR LOV TIL AT REJSE IND I DANMARK IGEN

Lolland

PLANER OM RESTAURANT PÅ SKOLE I HØRING

Annonce
Annonce