Annonce
Politik

Poul-Henriks sidste valgkamp

Journalist og forfatter er nogle af de fag, Poul-Henrik Pedersen har beskæftiget sig med foruden det lange politiske liv. Her var han i mange år i Socialdemokratiet, før han stiftede Nyt Nykøbing F., der i dag kaldes Guldborgsundlisten. Foto: Anders Knudsen, arkivfoto

Byrådets nestor opnåede ikke genvalg og forlader dermed byrådet efter 39 år - og genopstiller ikke i 2025.

GULDBORGSUND 39 år i byrådet i først Nykøbing F. Kommune og siden Guldborgsund Kommune - heraf 17 år som borgmester i førstnævnte - bliver facit i Poul-Henrik Pedersens aktive politiske liv.

Ved valget sidste tirsdag opnåede medstifteren af det, der i dag hedder Guldborgsundlisten, ikke genvalg, og han, der er 76 år, kommer ikke til at genopstille i 2025.

- 31. december slutter min politiske karriere efter 39 dejlige år. Jeg vil se tilbage på alle årene med taknemmelighed og glæde. Det har været berigende at få lov til at medvirke til udviklingen af den kommune, man holder så meget af, og som stadig har et stort uforløst potentiale, indledte han et opslag på Facebook, der blev lagt op lidt efter midnat natten til torsdag.

Det blev til 107 personlige stemmer for ham, der tidligere flere gange har fået flere tusinde stemmer, og mange skrev også kommentarer til opslaget.

"Tak er et fattigt ord", "tak for de 39 års tro tjeneste for borgerne på Lolland og Falster. Kæmpe respekt" og "tak for din utrættelige indsats for vores landsdel. God vind fremover", hedder det blandt andet, og Poul-Henrik Pedersen sender over for Folketidende stor tak til alle, han har arbejdet sammen med gennem årene.

Ikke skuffet

Skuffet er han ikke.

- Skuffelse er ikke noget, der eksisterer i politik. Det er betingelsen: Hvis man vil være med i politik, er der nogle vindere og nogle tabere. Det var det, og så finder jeg bare på noget andet at lave. Livet er fuld af spændende ting.

Den tidligere borgmester brugte valgaftenen som tilforordnet i Nykøbing F. Hallen. Derfor kom han først efter midnat til valgcafeen på rådhuset, hvor han og de øvrige kandidater fra listen sammen fik valgresultatet.

Kort derefter forlod han igen rådhuset, og fra 1. januar er hans tid i byrådet så forbi. Poul-Henrik Pedersen glæder sig over, at listens Laura Ljung og Louise Flørning kom ind.

- Jeg kan konstatere, at der er kommet to kanongode nye folk ind, og fornyelse er vigtig i alle partier, siger han, der fortsat vil være medlem af Guldborgsundlisten.

Han vil følge, hvordan kommunens kommende politiske ledelse klarer den.

- Tillykke til Simon Hansen (S, red.) med borgmesterposten. Nu vil jeg med interesse og spænding følge, hvilken politik Dansk Folkepartis Rene Christensen agter at fastlægge i Guldborgsund Kommunes byråd, siger han og citerer dermed sit opslag på Facebook.

Dette hint til, at René Christensen, der i konstitueringen bliver 1. viceborgmester, reelt bliver kommunens nye leder, har Folketidende forelagt Simon Hansen. Han ønsker ikke at kommentere det.

Annonce
Annonce
Nordfalster

Ny uddeler er fundet til Super Brugsen

Annonce
Guldborgsund

Færre på højskole i foråret

Annonce
Forsiden netop nu
Guldborgsund

Lokale oddere har fået nye hængebroer

Lokal nyt

Priserne er høje: Det er gyldne rapstider

Sport

Nick Szwiec: Vi skal tillade os at drømme stort

Sport

Ung ukrainsk flygtning spiller i NFC: - Fodbold er mit liv

Guldborgsund

Lille ønske om mere ro bliver til kæmpe-naturpark

Guldborgsund

Kædeforretning genåbner stor butik: Nu er vi mere rustede til konkurrencen

Lokal nyt

Folketidende Podcast: De lokale hjælper ukrainerne, fordi de slet ikke kan lade være

Guldborgsund

Indbrud i biler fra kommunen

Guldborgsund

Hel by skal have nye gadelamper

Erhverv

Øernes Revision overtager Revisionscentralen

Guldborgsund

Kommunale byggeprojekter udskydes: Vi følger prisudviklingen tæt

Lolland

Lollandske sportsforeninger oplever fortsat medlemsflugt

Lolland

Netværk føler sig sat udenfor døren

Annonce
Guldborgsund

Boligselskab udskyder renoveringer for op mod 300 millioner kroner

112

Dyrt kikkertsigte stjålet

Femern

Inflationen kan presse Femern-projektet

Lolland

Kedelig stemning i landsby efter præstestrid

Maribo

Flormelistågen sænkede sig over byen

Sport

Lokal bokser afvæbnede mand med kniv

Guldborgsund

Ansatte oplevede trusler og vold: Nu har sygehus vundet pris for bedste psykiske arbejdsmiljø

112

Bølge af indbrud i biler fortsætter

Annonce
Annonce