MARIBO: Pabst Bakery i Maribo er kendt for at eksperimentere med processerne, der blandt andet har resulteret i en pris for Danmarks bedste rugbrød. Og den type sejre ville elev i bageriet Frederik Reitz rigtigt gerne opnå også, så han har i ugevis kæmpet i køkkenet derhjemme med at udvikle en helt optimal kage, der er inspireret af friskheden i koldskål – med noget så specielt som en ”yuzu ganache” indeholdende den meget specielle japanske citrusfrugt samt mælkechokolade, kærnemælk og citronpuré. Kagen har også en ”broken gel” med jordbær puré – og meget andet.
- Det har været et stort arbejde at udvikle den helt rigtige kage og præsentere den. Til sidst endte jeg med en udgave, der ikke var helt så sød som de første, da jeg fandt ud af, at mange bedre kunne lide de syrlige varianter, siger Frederik Reitz, der nu glæder sig over, at kagen sælger rigtigt godt hos Vin&Brød. Den koster bare 25 kroner.
Du kan se opskriften på kagen ved at følge linket: www.kortlink.dk/2g6a9