Annonce
Motor

Prøvetur i minibussen til storfamilien

Ret rå ser bilen ud forfra - her præsenteret af Thomas Lumbye. Foto: Daniel Brøns
Dacia lancerer nu et lille vidunder i Dacia Jogger, der har plads til hele syv personer til 184.900 kroner. Vi tog en prøvetur i den flotte bil.

BILTEST: Består familien af en helt lille spejderpatrulje – og vil man helst have alle med på turen, så har Dacia nu lanceret et rigtigt godt tilbud, som mange allerede er ved at tage godt imod, fortæller Thomas Lumbye, der for tiden sælger bilerne lige så hurtigt, som de kommer ind.

- Udefra ser den superflot ud, og udstyrsmæssigt har den alt det, som folk umiddelbart kan ønske sig, siger bilforhandleren, der giver en prøvetur i Nykøbing i bilen, der har 110 hestekræfter.

Og det føles absolut som rigeligt – i hvert tilfælde, når man er alene i bilen, hvor man sidder godt med gode armlæn til begge sider og justerbart rat og sæde. Fornemmelsen kan nok bedst sammenlignes med at køre i en varevogn. Afslappet og med godt udsyn i bilen, der er hævet lidt over det sædvanlige. Længden på 455 centimeter mærker man dog også, så skal man parallelparkere ofte, vil man nok sætte pris på den indbyggede parkeringssensor, der er med i udstyrsmodellen ”Comfort” til 199.990, som vi er ude at køre i. Ellers kan den tilkøbes for 3500 kroner – inklusive fartpilot og justerbart rat.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Formentlig vil langt de fleste nok vælge Comfort-udgaven, idet man får en ekstrem mængde af udstyr med. Især bemærkes nok det indbyggede display, idet man her kan spejle alt fra mobiltelefonen. Det gør navigation nemt og overskueligt, og det gør det meget nemmere at få adgang til telefonens musik, podcasts og lignende. Comfort-listen er dog meget, meget længere end dette. Men handler det kun om at komme fra A til B, så er udstyrsmodellen Essential lige så velkørende som de øvrige – og så indeholder selv basismodellen alt i sikkerhed, så her er der ikke sparet noget.

Køreoplevelsen blev kun testet på landevej i denne omgang og den var ganske udmærket og afslappet. Man kan godt mærke, at man sidder i en bil, der er i den lavere ende prismæssigt. Mere kostbare syv-personers biler har formentlig lidt tungere og velisolerede døre, lidt bedre isolering mod lyden fra motoren – og måske mere motorkraft også. Men jeg tror, at de fleste almindelige bilkøbere vil finde bilen rigeligt kraftig og et godt valg, når det handler om at komme fra A til B. Personligt kunne jeg fint nappe en tur til både Namibia og Nordkap, uden at jeg tænker, at jeg ville komme til at mangle noget. Affjedringen er fin, sæderne er bløde, udsynet er godt – og så ser det umiddelbart ud til, at der er plads til, at selv syv voksne kan sidde komfortabelt undervejs, og det er jo vigtigt, hvis turen er lang.

Bagagen kan dog blive en udfordring, for er syv feriegæster med bagage med i bilen, så er der ikke plads nok bag sæderne. Men på det punkt har Dacia været ret geniale. Tagrælingen kan nemlig klikkes både på langs og på tværs, så det er relativt nemt at finde et setup til bagagen oven på bilen. Og kan man nøjes med fem eller seks personer i bilen, så kan de bagerste sæder nemt vippes eller ”klikkes af” enkeltvis. Og skal man slet ikke bruge syv sæder, fås bilen 5000 kroner billigere med fem sæder.

Med tre års fabriksgaranti eller 100.000 kilometer signaleres en vis selvsikkerhed i forhold til kvaliteten, så der er god grund til at overveje bilen, hvis man har brug for god plads i en rigtig pæn bil – og ikke vil ofre en herregård på købet. Ejerudgiften ligger på lidt over tusind kroner om året – og så kører den lidt mere end 17 kilometer på literen.

  • Ret rå ser bilen ud forfra - her præsenteret af Thomas Lumbye. Foto: Daniel Brøns
Annonce
Annonce
Annonce
Lolland

Øget med millioner: Ny uddeler bag stor fremgang

112

Politiet efterlyser: Har du set Mathias?

Sport

Bombe i Nordfalster - cheftræner færdig til sommer

Indland

Mand er faldet fra kran under arbejde i København

112

Afsløret i bussen: Der var ulovlige stoffer i poserne

Guldborgsund

Hvad skal vi grine af til sommer? Revyfolk kæmper med teksterne

112

Tre anholdt: Narkohunden Alfa opsnusede et halvt kilo kokain

Lolland

Dinosaur-lorte under lup: Evolutionsmuseet udstiller forstenede fækalier

112

Område ved fjord afspærret efter fund i vandet

Vejret

Vågnede op til haglvejr - men forude venter 23 grader

Sport

Skuffet Wulff efter nederlag: - Fatter slet ikke at vi kan tabe den kamp

Maribo

Flytter butik væk fra Rødby: Men åbner i Maribo

Guldborgsund

Ekstremt vejr koster kommune mindst 24 millioner kroner

Indland

Medicinrådet anbefaler medicin til behandling af uhelbredelig brystkræft

Indland

Vil du også gøre det? Seks ud af 10 vil sætte hveder på bordet

Annoncørbetalt indhold

Suveræne SUV’er til skarpe priser

Annonce
Annonce
Maribo

Sygdomsforløb satte gang i butiksdrøm: Nu har han slået døren op

Udland

Biden underskriver Ukraine-pakke og lover nye sendinger straks

Indland

Myndighederne jubler: Snart er det slut

Lolland

Gør dig klar: Her sætter de prisen ned på brændstof

Sport

NFH dummer sig gevaldigt i Sønderjyske - under maksimalt pres nu

112

Stoppet på trehjulet knallert på motorvejstilkørsel

Guldborgsund

Se billederne: Hundredvis dukkede op til 125-års jubilæum