Annonce
Ugeavisen Lolland

”Rødbys nye Centrum ligger ved Netto”

Charlotte Klink glæder sig over, at bymidten bliver pæn. Facaden er lige nu pæn ved Tallulah – og snart bliver resten af bygningen i baggrunden malet – i en pæn koksgrå farve. Foto: Daniel Brøns
Tøjforhandler Charlotte Klink har nu i over to år arbejdet for at udvikle bymidten omkring Netto. Flere andre butikker er kommet til, og næste konkrete mål er et juletræ netop her på pladsen.

RØDBY: Da Charlotte Klink den 8. april 2020 åbnede sin tøjbutik i Østergade i Rødby, var det lidt med den bagtanke, at hun så netop dette område som centralt og attraktivt. Og den idé har hun fået flere med på at gå ind i.

- Jeg har været med til at hjælpe herretøjsbutikken ”Larsen” i gang, og det er også lykkedes at få ”Julenisseriet” med på at flytte herhen i den centrale det af gaden. Og så er der kommet en frisør, en stor mægler – og den store grillbar med borde og bænke på den anden side af pladsen. Det har virkelig været med til at skabe noget miljø, fortæller butiksejeren, der har været med til at skabe arrangementer, som skaber liv i byen.

Sjov til Sankt Hans

- Til Sankt Hans lavede vi et stort arrangement, hvor vi blandt andet fik engageret en ”heks”, som delte trylledrik ud. Der var også ”brændte fingre” hos pølsevognen og popcorn, som ”Larsen” havde skaffet takket være en nyindkøbt popcorn-maskine. Det var smaddersjovt, så det gør vi gerne igen, siger hun og oplyser, at den ellers lukkede ”Café og Hygge” har været søde til at støtte op, da de har lokaler lige ud til den centrale plads.

- Netto har også været søde til at lade os disponere over en del af parkeringspladsen ved arrangementer, så det kommer vi også til at benytte os af i fremtiden, siger butiksejeren, der gerne så, at julen bliver fejret med særlig meget udsmykning i denne ende af gaden.

Annonce

Overvej gågade

Hun synes også, at man burde overveje at renovere Østergade i retning af Østre Allé, hvor der ikke kører så mange biler.

- Så kunne man få et mere roligt område fra Netto-torvet og helt ned til Østre Allé på en rute, hvor der også er en grøn passage op mod Lystskoven, siger Charlotte Klink, der ligesom andre i Rødby håber, at de fem millioner, som er afsat til byudvikling kommer bymidten til gode varigt – ikke kun med en opdatering af gaden – men også med effekter til pynt til jul og andre højtider, som kan bruges år efter år.

- Vi forretningsdrivende og udlejerne gør rigtigt meget selv, siger hun og fortæller, at de to nabobutikker i retning af Østre Allé snart bliver malet, så facaden også ser godt ud i den del af bygningen, der huser Frisøren ”Syriano” og herretøjsbutikken ”Larsen”.

Annonce

Turister svigter

Hun er dog overbevist om, at der skal meget til, før butikkerne for alvor får det løft, der varigt kan gøre det bæredygtigt at have forretning i Rødby.

- Selv om det vælter ind med håndværkere, der lejer sig ind på værelser, så køber de ikke ret meget. Det samme gælder egentlig de få tyske turister, der kommer til byen. De holder alle sammen på pengene, så det er de lokale, der skal bakke op, hvis de vil have en attraktiv bymidte. Og selv om vi har gode stamkunder, så skal der flere til, før det løber godt nok rundt. Det kan jeg godt sige på vegne af både mig selv og de fleste andre handlende i Rødby.

Annonce
Annonce
Gasledning

200 LODSEJERE BERØRES AF GASLEDNINGEN

Annonce
Sammenhold

GNISTEN OG SAMMENHOLDET LEVER STADIG

Annonce
Forsiden netop nu
Guldborgsund

- VI BLEV JO KASTET HOVEDKULDS UD I BESTYRELSESARBEJDET

Guldborgsund

HOS BRIAN BLOMSTRER DRØMMEN

Lolland

Milliondyr brand fortsætter endnu

Sport

TEAM SYDHAVSØERNE SKUFFER HJEMME

Guldborgsund

SANGKRAFTCENTER ÅBNER

Lolland

NAKSKOV FJORDDAGE SKAL NYTÆNKES

112

STORT TYVERI FRA KÆLDER

112

UNGE MÆND DØMT FOR STRIBEVIS AF FORBRYDELSER

Guldborgsund

FÆNGSEL LAVER MAD UD AF HUSET

Kunst

VIGTIG UDSTILLING AF DEN LILLE STORE BILLEDHUGGER

112

BACON- OG PEPPERONI-TYV PÅ SPIL

Familie

NYT NETVÆRK FOR FAMILIER MANGLER EN MEGET VIGTIG ESSENS

112

33-ÅRIG DØMT FOR BEDRAGERI PÅ FACEBOOK

Annonce
Lolland

- DET ER ALVORLIGT

Kunst

KVINDELIG KUNSTNER MED HESTEKRÆFTER

112

PÅVIRKET KANLLERTKØRER PÅ NATLIG BRO-TUR

Fællesskab

STOR INTERESSE FOR SENIORBOFÆLLESSKAB

112

BRÆNDESTABEL VIL BRÆNDE HELE NATTEN

112

STORT TRÆPILLE-TYVERI FRA VILLA

Corona-virus

STIGENDE SMITTETAL

Lolland

ALPAKAER STAK AF

Annonce
Annonce