Annonce
Lolland

Røde Kors-butik opsagt fra april

På grund af coronarestriktioner havde Røde Kors-butikken i Rødbyhavn kun åbent cirka 10 måneder sidste år. Foto: Jan Knudsen/arkiv

- Vi knokler for at finde et sted. Men det er meget svært på grund af Femernbyggeriet, fortæller leder af genbrugsbutikken.

RØDBYHAVN Fra 1. april står Røde Kors-butikken i Rødbyhavn uden butikslokaler. I en ny lokalplan skal butikken på hjørnet af Færgevej og Havnegade inddrages i byggeriet til en ny Aldi-forretning. I lokalplanen skal Røde Kors-butikkken og en række naboer rives ned for at gøre plads til både ny 1.200 kvadratmeter stor Aldi-forretning og parkeringsplads.

I går var den overståede otte ugers høringperiode af lokalplanen på dagsordenen i det nye klima-, teknik- og miljøudvalg i Lolland Kommune, hvor den nye lokalplan blev endeligt godkendt, således at projektet kan gå i gang.

- Det bliver et spændende projekt. Og det er endnu et eksempel på, hvad der sker ved siden af Femern-projektet. Så må vi håbe, at vi finder et andet sted til Røde Kors-butikken. Det er jo ikke sådan, at vi har alle lokaler fyldt op alle steder, så jeg er sikker på, at man finder et velegnet sted til dem, siger Tine Vinther Clausen (V), der er formand for klima-, teknik- og miljøudvalget.

Lili Faxholm Vilhelmsen, der er leder af genbrugsbutikken i Rødbyhavn, håber fortsat, at butikken kan blive i nogle nye lokaler i Rødbyhavn. Det selvom den nuværende lejekontrakt allerede før vedtagelsen af lokalplanen er blevet opsagt pr. 1. april.

- Vi knokler for at finde et sted. Men det er meget svært på grund af Femernbyggeriet, hvor alt snart er blevet opkøbt. Men vores landskontor har fået det hele om sagen, hvor deres jurister og den slags kigger på det. For jeg mener ikke, at vi kun kan nøjes med fire måneder. Og jeg kan heller ikke forstå, at man har sagt os op, før planen er blevet vedtaget, siger hun.

Sidste år var ellers et godt år for genbrugsbutikken.

- Vi havde jo kun åbent i 10 måneder. Fra 1. marts til 30. december. Og der solgte vi for 582.000 kroner. Forrige år var det på 543.000. Så det var et godt salg, og det er jeg godt tilfreds med, fortæller Lili Faxholm Vilhelmsen og fortsætter:

- Og så kunne vi uddele julehjælp til 100 famillier og 180 børn. Det er meget mere, end vi plejer. Vi har givet for omkring 135.000 kroner.

Pengene til julehjælpen kommer fra det landsdækkende Røde Kors og har derfor ingen indflydelse på genbrugsbutikkens regnskab.

I den nye lokalplan er bygningen, hvor Røde Kors-butikken i dag holder til, blevet revet ned til fordel for parkeringspladser. Foto: Grafik: Lolland Kommune
Røde Kors i Rødbyhavn kunne sidste år uddele julehjælp til mange flere end sædvanligt, fortæller Lili Faxholm Vilhelmsen. Derudover var der også 300 gaver til børn, der handlede i butikken. Foto: Claus Hansen/arkiv
Annonce
Annonce
112

INDBRUD HOS AFTENSKOLE: COMPUTERE OG PENGEKASSE STJÅLET

Annonce
Femern

KÆMPESTEN PÅ OMKRING 60 TONS FUNDET VED UDGRAVNINGEN TIL FEMERNTUNNEL

Annonce
Forsiden netop nu
112

FULD SEJLER ANHOLDT - SEJLEDE IND FORAN ANDRE

Lokal nyt

REFA MSK PÅ ANKLAGEBÆNKEN

112

HUND DØD EFTER OVERFALD

Nordlys

DET SMUKKESTE NORDLYS OVER SYDHAVSØERNE

Lolland

KOSTER 4,2 MILLIONER KRONER AT FLYTTE TO FORENINGER

Vejr

ENDELIG EN GOD OMGANG REGN

Guldborgsund

- DET HAR FAKTISK VÆRET OVERVÆLDENDE

Guldborgsund

BYLAUG FIK OPBAKNING TIL AT RÆKKE UD TIL GRØNNE INVESTORER

Guldborgsund

PIPHANSENS DYR SKAL HAVE NYE HJEM

Guldborgsund

LUKNING AF GÅGADE UDFORDRER TAXIER MED GANGBESVÆREDE KUNDER

112

BUSPASSAGER MED ULOVLIG KNIV

sport

EFTER VERBAL KRIG: MARK O. MADSEN HAR FÅET MODSTANDER OG DATO

Lolland

MARIBO DUFTER AF MIDDELHAVET: - DET GIVER LIGE BYEN ET PIFT

Annonce
Politik

FORETRÆKKER VALG INDEN NYT FOLKETINGSÅR

Erhverv

LOLLANDS BANK FORNUFTIGT GENNEM FØRSTE HALVÅR

Lolland

KOMMUNE IMPORTERER ARBEJDSKRAFT TIL ÆLDREPLEJEN

Politik

INGEN KANDIDATER SYD FOR NÆSTVED

Sport

UBESEJRET BOKSER OG DEBUTANT MELDES KLAR

Lolland

BEBOERE DROPPER KAMPEN FOR AT FÅ PRÆST TILBAGE

112

STJÅLET BIL STANDSET - TRE SIGTET FOR TYVERI

Guldborgsund

DEBAT OM 48 METER HØJ MAST: - FOR MEGET FOKUS PÅ DET NEGATIVE

Annonce
Annonce