Annonce
Lolland

Røde Kors-butik opsagt fra april

På grund af coronarestriktioner havde Røde Kors-butikken i Rødbyhavn kun åbent cirka 10 måneder sidste år. Foto: Jan Knudsen/arkiv

- Vi knokler for at finde et sted. Men det er meget svært på grund af Femernbyggeriet, fortæller leder af genbrugsbutikken.

RØDBYHAVN Fra 1. april står Røde Kors-butikken i Rødbyhavn uden butikslokaler. I en ny lokalplan skal butikken på hjørnet af Færgevej og Havnegade inddrages i byggeriet til en ny Aldi-forretning. I lokalplanen skal Røde Kors-butikkken og en række naboer rives ned for at gøre plads til både ny 1.200 kvadratmeter stor Aldi-forretning og parkeringsplads.

I går var den overståede otte ugers høringperiode af lokalplanen på dagsordenen i det nye klima-, teknik- og miljøudvalg i Lolland Kommune, hvor den nye lokalplan blev endeligt godkendt, således at projektet kan gå i gang.

- Det bliver et spændende projekt. Og det er endnu et eksempel på, hvad der sker ved siden af Femern-projektet. Så må vi håbe, at vi finder et andet sted til Røde Kors-butikken. Det er jo ikke sådan, at vi har alle lokaler fyldt op alle steder, så jeg er sikker på, at man finder et velegnet sted til dem, siger Tine Vinther Clausen (V), der er formand for klima-, teknik- og miljøudvalget.

Lili Faxholm Vilhelmsen, der er leder af genbrugsbutikken i Rødbyhavn, håber fortsat, at butikken kan blive i nogle nye lokaler i Rødbyhavn. Det selvom den nuværende lejekontrakt allerede før vedtagelsen af lokalplanen er blevet opsagt pr. 1. april.

- Vi knokler for at finde et sted. Men det er meget svært på grund af Femernbyggeriet, hvor alt snart er blevet opkøbt. Men vores landskontor har fået det hele om sagen, hvor deres jurister og den slags kigger på det. For jeg mener ikke, at vi kun kan nøjes med fire måneder. Og jeg kan heller ikke forstå, at man har sagt os op, før planen er blevet vedtaget, siger hun.

Sidste år var ellers et godt år for genbrugsbutikken.

- Vi havde jo kun åbent i 10 måneder. Fra 1. marts til 30. december. Og der solgte vi for 582.000 kroner. Forrige år var det på 543.000. Så det var et godt salg, og det er jeg godt tilfreds med, fortæller Lili Faxholm Vilhelmsen og fortsætter:

- Og så kunne vi uddele julehjælp til 100 famillier og 180 børn. Det er meget mere, end vi plejer. Vi har givet for omkring 135.000 kroner.

Pengene til julehjælpen kommer fra det landsdækkende Røde Kors og har derfor ingen indflydelse på genbrugsbutikkens regnskab.

I den nye lokalplan er bygningen, hvor Røde Kors-butikken i dag holder til, blevet revet ned til fordel for parkeringspladser. Foto: Grafik: Lolland Kommune
Røde Kors i Rødbyhavn kunne sidste år uddele julehjælp til mange flere end sædvanligt, fortæller Lili Faxholm Vilhelmsen. Derudover var der også 300 gaver til børn, der handlede i butikken. Foto: Claus Hansen/arkiv
Annonce
Annonce
Sport

Elma lavede 21 mål i rekordsejr

Annonce
Guldborgsund

Godt vejr betyder flere gæster

Annonce
Forsiden netop nu
Lolland

Ældreminister fik gode råd fra frontpersonale

112

Ubudne gæster kom med vin og kage

Erhverv

Poul Nyrup besøgte lærlinge på Femern-byggeplads

Lolland

Opholdssted rykker ind i nedlagt skole

Guldborgsund

Klimaaktivister foran sukkerfabrikken: Det er ikke raketvidenskab, det her

Lolland

Landsbyordninger truet af lukning

Lolland

Maribo Varmeværk skifter formand i utide

Guldborgsund

Endnu en Scandlines-færge får rotorsejl

112

Politiet tilkaldt: Bevæbnet kvinde gik rundt på vej

Lokal nyt

DMI: Op til 25 grader på Lolland-Falster torsdag

112

93 klip i kørekort

Guldborgsund

Byrådsmøder sendes live på Facebook

Lolland

Er der en læge til stede? Nej, formentlig ikke

Annonce
Lolland

Masser af indbrud i biler

Lolland

Pussy Power i Reventlowparken

112

Tilbageholdt af kvinde: Knallertkører havde promille på 1,92

Lolland

Mange kæmper alene og taber kampen mod vægten

112

Mand truede med kniv

112

Politiets Dølle-rapport: Graffiti, kokain, billet-tyveri og ukvemsord

Lolland

Fart og en duft af dyre dråber

Sport

BK Thor-bryder besvimede ved NM

Annonce
Annonce