Annonce
Lolland

Røde Kors-butik opsagt fra april

På grund af coronarestriktioner havde Røde Kors-butikken i Rødbyhavn kun åbent cirka 10 måneder sidste år. Foto: Jan Knudsen/arkiv

- Vi knokler for at finde et sted. Men det er meget svært på grund af Femernbyggeriet, fortæller leder af genbrugsbutikken.

RØDBYHAVN Fra 1. april står Røde Kors-butikken i Rødbyhavn uden butikslokaler. I en ny lokalplan skal butikken på hjørnet af Færgevej og Havnegade inddrages i byggeriet til en ny Aldi-forretning. I lokalplanen skal Røde Kors-butikkken og en række naboer rives ned for at gøre plads til både ny 1.200 kvadratmeter stor Aldi-forretning og parkeringsplads.

I går var den overståede otte ugers høringperiode af lokalplanen på dagsordenen i det nye klima-, teknik- og miljøudvalg i Lolland Kommune, hvor den nye lokalplan blev endeligt godkendt, således at projektet kan gå i gang.

- Det bliver et spændende projekt. Og det er endnu et eksempel på, hvad der sker ved siden af Femern-projektet. Så må vi håbe, at vi finder et andet sted til Røde Kors-butikken. Det er jo ikke sådan, at vi har alle lokaler fyldt op alle steder, så jeg er sikker på, at man finder et velegnet sted til dem, siger Tine Vinther Clausen (V), der er formand for klima-, teknik- og miljøudvalget.

Lili Faxholm Vilhelmsen, der er leder af genbrugsbutikken i Rødbyhavn, håber fortsat, at butikken kan blive i nogle nye lokaler i Rødbyhavn. Det selvom den nuværende lejekontrakt allerede før vedtagelsen af lokalplanen er blevet opsagt pr. 1. april.

- Vi knokler for at finde et sted. Men det er meget svært på grund af Femernbyggeriet, hvor alt snart er blevet opkøbt. Men vores landskontor har fået det hele om sagen, hvor deres jurister og den slags kigger på det. For jeg mener ikke, at vi kun kan nøjes med fire måneder. Og jeg kan heller ikke forstå, at man har sagt os op, før planen er blevet vedtaget, siger hun.

Sidste år var ellers et godt år for genbrugsbutikken.

- Vi havde jo kun åbent i 10 måneder. Fra 1. marts til 30. december. Og der solgte vi for 582.000 kroner. Forrige år var det på 543.000. Så det var et godt salg, og det er jeg godt tilfreds med, fortæller Lili Faxholm Vilhelmsen og fortsætter:

- Og så kunne vi uddele julehjælp til 100 famillier og 180 børn. Det er meget mere, end vi plejer. Vi har givet for omkring 135.000 kroner.

Pengene til julehjælpen kommer fra det landsdækkende Røde Kors og har derfor ingen indflydelse på genbrugsbutikkens regnskab.

I den nye lokalplan er bygningen, hvor Røde Kors-butikken i dag holder til, blevet revet ned til fordel for parkeringspladser. Foto: Grafik: Lolland Kommune
Røde Kors i Rødbyhavn kunne sidste år uddele julehjælp til mange flere end sædvanligt, fortæller Lili Faxholm Vilhelmsen. Derudover var der også 300 gaver til børn, der handlede i butikken. Foto: Claus Hansen/arkiv
Annonce
Annonce
112

Politi undersøger sag om voldtægtsforsøg

Annonce
Lokal nyt

UVIST HVORDAN AFGIFT RAMMER SUKKERFABRIKKER

Annonce
Forsiden netop nu
Lolland

STOR OPRYDNING GAV NYE HAVEEJERE

Udslip

30 blev evakueret efter udslip af ammoniak

Femern

FEMERN-KRITIKER: TRAFIKGRUNDLAGET ER KOLLAPSET

Guldborgsund

BYGGERI AF 36 ALMENE FAMILIEBOLIGER GODKENDT

Craft Days

GÅR NED I STØRRELSE FOR AT GÅ OP I KVALITET

Stafet for livet

MANGLER DELTAGERE

Landsstævne

ENDELIG TID TIL LANDSSTÆVNE IGEN

Lolland

Undsætnings-aktion efter drivende jolle

Lolland

VARMEVÆRK TABER ENDNU EN KLAGESAG

Guldborgsund

KATEDRALSKOLENS REKTOR STOPPER

UDSLIP

KEMIKALIEUDSLIP ER UNDER KONTROL

POLITIK

RENÉ CHRISTENSEN OM FANEFLUGT: JEG TROR IKKE, DET ER SLUT ENDNU

Lolland

REGIONSFORMAND: NYT LÆGEFIRMA VIL SKABE TRYGHED

Annonce
Lolland

KLAGENÆVN AFVISER SAG OM BIOGASANLÆG

112

"BANKMAND" FORSØGTE AT SNYDE ÆLDRE KVINDER

Student 2022

- JEG SVEDER FRA STEDER, JEG IKKE VIDSTE, JEG KUNNE SVEDE FRA

Student 2022

- GÅ UD OG INDSPIL JERES EGET LIV

Sport

CENTRUM FOR HORBELEV-DRAMA ØNSKER MERE RESPEKT FOR DOMMERE

112

NABOER REDDEDE STRÅTÆKT HUS

Student 2022

GYMNASIETS PYJAMAS-ÅRGANG FEJRET

Student 2022

- DET ENESTE JEG HAR I HOVEDET LIGE NU ER AT DRIKKE MIG HAMMERSTIV

Annonce
Annonce