Annonce
Region Sjælland

REGERINGEN AFVISER AT SÆTTE REGIONEN FRI

Regionsrådsformand Heino Knudsen (S) har skrevet et brev til Mette Frederiksen, men har fået et nej retur. Arkivfoto: Anders Knudsen
Skrev til Mette Frederiksen - men fik et nej retur

LOLLAND-FALSTER: Region Sjælland vil gerne være "friregion", men regeringen siger nej.

Da partierne i regionen konstituerede sig efter valget i november, aftalte de, at regionen gerne vil være friregion på udvalgte områder. Og efter at statsminister Mette Frederiksen (S) i sin nytårstale talte om at ville sætte kommuner og regioner mere fri, greb regionsrådets forretningsudvalg bolden og besluttede i fenruar, at regionsrådsformand Heino Knudsen (S) skulle kontakte regringen.

Så i marts skrev han et brev til statsministeren - med kopi til sundhedsministeren og indenrigs og boligministeren.

Annonce

"Vi vil gerne afprøve nye løsninger i styringen af sundhedsområdet. Vi vil skabe mere tid til kerneopgaverne ved at forenkle arbejdsgange, fjerne registreringer og sætte andre tiltag i værk, som kan lette medarbejdernes hverdag og give bedre kvalitet og service for borgerne", skrev Heino Knudsen og tilføjede, at regionens forretningsudvalg har sat en proces i gang med at konkretisere mulighederne.

Vi vil gerne afprøve nye løsninger i styringen af sundhedsområdet.

Heino Knudsen (S), formand for Region Sjælland

"Vi vil både se indad på mulig forenkling af regionens egne dokumentationskrav og bureaukratiske processer. Og på den anden side vil vi se på nationale regler og lovgivning, som begrænser mulighederne for effektive og sammenhængende løsninger for borgerne", skrev han og tilføjede, at regionen gerne vil i dalog med regeringen om at forsøg med at gøre Region Sjælland til friregion.

Interessant projekt

Men det bliver der ikke noget af. I hvert fald ikke her og nu, fremgår det af et svar, som indenrigs- og boligminister Christian Rabjerg Madsen (S) i maj har sendt på regeringens vegne. Umiddelbart begynder brevet ellers med at være meget imødekommende:

Erfaringer og idéer fra Region Sjælland vil kunne spille ind i kommissionens arbejde, men det betyder samtidigt, at tiden ikke er inde til så omfattende forsøg med frisættelse, som I anmoder om.

Christian Rabjerg Madsen (S), indenrigs- og boligminister

"Det er et interessant projekt, I er gået i gang med i regionsrådet. Jeg finder det positivt, at I ser indad i forhold til egne unødigt bureaukratiske arbejdsgange og krav til kontroller og registreringer, som ikke skaber værdi. I regeringen er vi også klar til at se nærmere på eventuel uhensigtsmæssig statslig regulering, der spænder ben for, at medarbejderne kan levere den bedst mulige velfærd. Dette vil naturligvis skulle ske i en afvejning i forhold til øvrige hensyn såsom patientsikkerhed og ensartethed i den offentlige service", skriver ministeren.

Men så tilføjer han, at regeringen i sit udspil til en sundhedsreform har foreslået, at der skal nedsættes en "Kommission for Robusthed i Sundhedsvæsenet", der blandt andet skal kigge på, hvordan bureaukratiet jan nedbringes, og nye løsninger udtænkes. Og så kommer afvisningen:

"Erfaringer og idéer fra Region Sjælland vil kunne spille ind i kommissionens arbejde, men det betyder samtidigt, at tiden ikke er inde til så omfattende forsøg med frisættelse, som I anmoder om."

Annonce

En dør på klem

Ministeren holder dog døren på klem for at høre mere fra regionen, når den er nået længere i sit arbejde og kan præsentere mere konkrete forslag.

Afvisningen blev forretningsudvalget orienteret om på sit seneste møde. her fik politikerne også at vide, at forretningsudvalget efter sommerferien vil få forelagt en sag om, hvordan regionen kan arbejde videre med forenkling og afbureaukratisering. Til den tid vil politikerne blive præsenteret for forslag til, hvad der kan gøres.

Annonce
Annonce
Engestofte

BRØDNØRD I NYT POP OP-BAGERI

Annonce
Guldborgsund

UTILFREDSE LEJERE HAR SAVNET EN ELEVATOR I FIRE MÅNEDER

Annonce
Forsiden netop nu
Gymnasier

OVERVEJER FUSION AF GYMNASIER

Corona

PLEJEPERSONALE BLIVER IGEN OPFORDRET TIL CORONATEST

Erhverv

ÅRETS LÆREPLADSPRIS GIK TIL MSE

landsstævne

LOKALE VALGTE NOGET DE ALDRIG HAVDE PRØVET FØR: BIATHLON

Marielyst

STØVER DEN STORE SAKS AF

landsstævne

RØDBYS BADMINTON HERRER VANDT ALLE DERES KAMPE

Festival

FEJREDE FØDSELSDAG PÅ VILDE VULKANER

Sport

NY TURNERINGSSTRUKTUR BEKRÆFTET

Femern

TRODSER ARBEJDSRETTEN: 500 BYGNINGSARBEJDERE FORTSÆTTER STREJKE

Skolebyggeri

- JEG VIL GERNE VÆRE SKOLEDRENG IGEN, HVIS JEG FIK LOV TIL AT GÅ HER

Guldborgsund

KOMMUNE ADVARER BORGERE OM SPAMMAIL I OMLØB

Lolland

TOUR DE FRANCE GIVER UDSOLGTE AFGANGE PÅ LOKAL FÆRGERUTE

Minksagen

REGERINGEN VIL GENNEMGÅ KRITIK AF EMBEDSMÆND

Annonce
Tour de France

STORSKÆRMS-ARRANGEMENT FLYTTES INDENDØRS

Landsstævne

GLÆDER SIG TIL AT SLUTTE MED ET BRAG

Bikemeet

- JA, DET ER VARMT. VI HAR JO EN KVART KO OM NAKKEN!

112

PRØVELØSLADT MAND FÆNGSLET FOR VOLD

Jogsøgning

NU ER DET FORBUDT AT SPØRGE TIL ALDER UNDER JOBSØGNING

Lokal nyt

DMI VARSLER AFTENREGN OVER TOUR DE FRANCE-RYTTERNE

112

23 TAGET I FARTKONTROL

Lokal nyt

SPRUDLENDE ÅBNING MED ILD, TROMMER OG EN MASSE BEVÆGELSE

Annonce
Annonce