Annonce
Lokal nyt

Regionen vil fastholde nyuddannede sygeplejersker med efteruddannelse

For at gøre det attraktivt for nyuddannede sygeplejersker at blive i faget, tilbydes de nu efteruddannelse. Arkivfoto: Anders Knudsen
For mange nyuddannede sygeplejersker forlader faget. Nu lokker regionen med efteruddannelse til nyuddannede.

LOLLAND-FALSTER: Efteruddannelse straks, når man er færdiguddannet, er måske ikke den tanke, som falder flest for, når de netop har overstået en uddannelse. Men det er, hvad Region Sjælland nu vil forsøge for at fastholde nyuddannede sygeplejersker ved at tilbyde dem et 18 måneders forløb, hvor der også tilbydes frit valg af efterfølgende stilling.

- Det skal være attraktivt som nyuddannet sygeplejerske at tage job i Region Sjælland. Hele landet mangler sygeplejersker, og her i regionen har vi stærkt brug for alle sygeplejersker. Samtidig oplever vi, at mange nye forlader faget efter kort tid. Derfor sætter vi det her initiativ i gang, så Region Sjælland bliver et endnu bedre sted at arbejde som nyuddannet. Det tror vi på vil gøre en forskel, siger Heino Knudsen (S), regionrådsformand i Region Sjælland.

Regionen vil give nyuddannede sygeplejersker et særligt tilrettelagt ansættelsesforløb med klinisk efteruddannelse og turnus på tre forskellige specialer i Region Sjælland for at give dem en god start på arbejdslivet.

Annonce

Det skal være attraktivt som nyuddannet sygeplejerske at tage job i Region Sjælland.

Heino Knudsen (S), regionsrådsformand

Formålet er at give nyuddannede en bedre overgang fra uddannelse til fuldtidsarbejde og medvirke til at gøre det mere attraktivt for nyuddannede sygeplejersker at tage job og blive i Region Sjælland - og helst i fuldtidsstillinger.

- Jo flere, som takker ja til et fuldtidsarbejde i sundhedssektoren, jo mindre bliver presset på sektoren - og personalet, som allerede er ansat, siger Heino Knudsen.

Forløbet indeholder tre gange seks måneder på henholdsvis medicinsk, kirurgisk og psykiatrisk afdeling. Sideløbende deltager man i faglige netværk og kurser. Målet er, at nyuddannede sygeplejersker får en klinisk efteruddannelse, som skal give mulighed for faglig udvikling fra starten af karrieren og konkrete erfaringer fra tre fagområder.

For at gøre efteruddannelsen endnu mere attraktiv kan sygeplejersken efter det 18 måneder lange forløb selv vælge hvilket af de tre områder, den pågældende ønsker som varigt arbejdssted.

Bliver rullet ud til alle akutsygehuse

Det nye kliniske efteruddannelsesforløb tilbydes foreløbig i Slagelse, hvor Slagelse Sygehus og Psykiatrien samarbejder og tilbyder et unikt lokalt netværk, lyder det fra regionen.

- Det er ofte en stor mundfuld for nyuddannede at skifte skolebænken ud med den hvide kittel og nye kolleger, patienter og pårørende. Med tilbuddet vil vi give den nyuddannede en tryg start på arbejdslivet. Målet er at hjælpe de nyuddannede sygeplejersker med dette forløb på 18 måneder og på den måde give flere lysten og ballasten til at blive i faget og i Region Sjælland i mange år, siger Heino Knudsen.

Den kliniske efteruddannelse indeholder udover turnusforløbet også individuel vejledning og supervision samt kursusforløb og faglig sparring i grupper. Forløbet er efterspurgt og bygger på allerede gode erfaringer. Blandt andet har regionen i samarbejde med Professionshøjskolen Absalon også udviklet flere kurser, der styrker introduktionen og oplæringen af nyuddannede medarbejdere, så de kommer godt ombord.

Den nye type efteruddannelse forventes at starte til juli. I første omgang ved Slagelse Sygehus, men Heino Knudsen oplyser, at det derefter hurtigst muligt bliver udrullet til regionens øvrige akutsygehuse i Nykøbing, Holbæk og Køge.

Annonce
Annonce
Lokal nyt

Folketidende Podcast: De lokale hjælper ukrainerne, fordi de slet ikke kan lade være

Annonce
Guldborgsund

Indbrud i biler fra kommunen

Annonce
Forsiden netop nu
Guldborgsund

Hel by skal have nye gadelamper

Erhverv

Øernes Revision overtager Revisionscentralen

Guldborgsund

Kommunale byggeprojekter udskydes: Vi følger prisudviklingen tæt

Lolland

Lollandske sportsforeninger oplever fortsat medlemsflugt

Lolland

Netværk føler sig sat udenfor døren

Guldborgsund

Boligselskab udskyder renoveringer for op mod 300 millioner kroner

112

Dyrt kikkertsigte stjålet

Femern

Inflationen kan presse Femern-projektet

Lolland

Kedelig stemning i landsby efter præstestrid

Maribo

Flormelistågen sænkede sig over byen

Sport

Lokal bokser afvæbnede mand med kniv

Guldborgsund

Ansatte oplevede trusler og vold: Nu har sygehus vundet pris for bedste psykiske arbejdsmiljø

112

Bølge af indbrud i biler fortsætter

Annonce
Indland

Lægeformand: 1500 ekstra kolleger vil løse mangel i yderområder

Guldborgsund

Sagde ja til at afløse Lisbet Dahl: Pernille Schrøder fik fem dage til at lære en hel revy

Indland

Sundhedsaftale sikrer op til 25 nærhospitaler og mere almen praksis

Lolland

Beboer afværgede brand

Lolland

Kongelig sommerballet på havnekaj

Vejret

Efter to sommerdage trækker køligere luft ind over landet

Lolland

Så sin bil forlade indkørslen

Guldborgsund

20 år med hospitalsklovnen Karla: Hun gør en stor forskel

Annonce
Annonce