Annonce
Juletræstændinger

REGN OG EM-HÅNDBOLD HOLDT IKKE FOLK VÆK FRA JULETRÆET

Efter nedtælling fra 10 blev der med ét sat gang i årets julebelysning i Sakskøbings centrum. Foto: Jan Knudsen
Også i Nysted og Sakskøbing var der fredag aften masser af borgere samlet på byernes torvepladser. Her blev der sunget julesange, lyttet til juletaler, lyst med fakler og ikke mindst tændt for ganske sparsommelige LED-pærer.

ØSTLOLLAND: Fakler, rådhus-sang, torvetræer, julemænd, taler og masser af store såvel som små borgere stimlet sammen på henholdsvis Gl. Torv i Nysted og Rådhustorvet i Sakskøbing.

Sådan kan man indledningsvist kort beskrive de begivenheder, som fandt sted i det østlollandske landskab fredag aften. På trods af regn, hagl og en vis kvindehåndboldkamp om at komme i en EM-finale lykkedes det både i Nysted og Sakskøbing at få en kæmpe lokal opbakning til juletræstændingerne.

Gang i julemarked og julelys

I Nysted blev der fredag eftermiddag også sat gang i et genopstået julemarked med eventyrlige over- og undertoner med masser af åbne byporte ind til en masse finurligheder, boder og julerier. Og da først julemarkedet var sat i gang, blev der også tid til uddeling af 100 fakler. Også et mindre antal lanterner med LED-lys til børn og barnlige sjæle blev sendt afsted fra Nysted Biograf-Teater med retning mod først juletræstænding ved det gamle rådhus og videre ned til GL. Torv og endnu mere fælles julesang.

I Sakskøbing var det traditionen tro Sakskøbing Tambourkorps & Brass Band, der lagde grundtonen i fredagens julestemning. Den fik et yderligere nøk opad, da den nu afgåede handelsstandsformand Jan Herluf Petersen i sin velkomsttale kunne fortælle, at det med de seneste beregninger nu viser sig at være en ganske lille sum penge, der skal til at lyse Sakskøbing op med masser af juleudsmykning.

Annonce

Nu under 3,60 kroner i timen

Efter, at Ældre Sagens medlemmer har hjulpet med at tælle lyskæder og pærer, så viser beregningerne, at det med de nuværende elpriser koster lige under 3,60 kroner i timen for vores julebelysning.

Jan H. Petersen

- Efter, at Ældre Sagens medlemmer har hjulpet med at tælle lyskæder og pærer, så viser beregningerne, at det med de nuværende elpriser koster lige under 3,60 kroner i timen for vores julebelysning, nåede Jan H. Petersen at forklare, inden provst Johannes Kristensen gik på den lille torvescene for at holde sin juletale.

Her kom Johannes Kristensen ind på egne barndomsminder om juleaften, hvor især det at kunne "putte" sig ind til sin farmor på kirkebænken havde sat sig som et dejligt minde om juleaften. Provsten nåede også at runde et ønske om en ny kampspisning - måske i norske klejner - ovenpå den triumf, som Johannes Kristensen hjemtog som vinder af DM i frugtkampspisning ved Sydhavsøernes Frugtfestival.

Det blev dog ikke - officielt i hvert fald - til nogen kampspisning for provsten ved fredags julefestligheder. Her tog julestemningen i øvrigt endnu et nøk opad, da der blev talt ned fra 10 til tænding af alle julelysene i Sakskøbing.

Annonce
Lolland

LUFTFORURENING? KOMMUNE KUNNE IKKE LUGTE NOGET

Annonce
Annonce
Lolland

BYRÅDSMEDLEM SKIFTER PARTI OG GIVER S ABSOLUT FLERTAL

Vejr

OVERGANGEN TIL DECEMBER BYDER IKKE PÅ RIGTIGT VINTERLIGT VEJR

Lolland

- JEG PRØVEDE AT RÅBE OP, MEN JEG BLEV KASTET RUNDT

Guldborgsund

HER KAN DU SNART HENTE SUSHI

Håndbold

USKARPE NFH TABTE TIL ODENSE

Juletid

DET ER STADIG MULIGT AT SKAFFE JULEANDEN

Guldborgsund

KRIG OG KLIMAKRISE ER EN DEL AF PRISBELØNNET LOLLIKS HVERDAG

Lolland

JULEHJÆLP: REKORD-DONATION TIL REKORDMANGE ANSØGERE

Guldborgsund

PRIVATSKOLE GODKENDT AF MINISTERIUM

Guldborgsund

AMBITIØS UDVIKLINGSPLAN ER KLAR FOR FÆRGEHAVN

Erhverv

BUTIKKER FIK OVERRASKENDE TRAVLR PÅ BLACK FRIDAY

Lolland

LOKAL FORFATTER BEGÅR LOLLANDSK FORBRYDERALBUM

Guldborgsund

UNDERBUKSER OG SUND SKEPSIS KAN BESKYTTE MOD IT-SVINDEL

Håndbold

EM-MEDALJETAGERE STILLER OP I NÆSTVED, NÅR SÆSON GENOPTAGES

Lolland

TILFREDSE TRODS MINDRE INDTJENING

Lolland

HVEM SKAL VÆRE ÅRETS Ø 2023?

Annonce
Lolland

HVORDAN SER FREMTIDENS SKOLE UD?

Lolland

- UDVIKLINGEN SKAL KUNNE LØFTE NAKSKOV SOM ET STED AT BO OG BESØGE

Guldborgsund

FORENING HAR AMBITIONER FOR SÆRLIG MOTORSPORT

Guldborgsund

KOMMUNE GIVER LOV TIL NYT VANDVÆRK

Lolland

SHUBBER GAV KONCERT I 91-ÅRIGE ELSES STUE

Guldborgsund

72 NYE BOLIGER STÅR SNART KLAR

Guldborgsund

NY PLAN FOR KOBBELSØLEJR

Annonce
Annonce