Annonce
POLITIK

RENÉ CHRISTENSEN OM FANEFLUGT: JEG TROR IKKE, DET ER SLUT ENDNU

René Christensen forudser, at Dansk Folkepartis folketingsgruppe bliver endnu mindre. Arkivfoto: Ingrid Riis
Dansk Folkepartis folketingsgruppe er blevet halveret siden valget. Senest har Peter Skaarup sagt farvel. Men det er næppe slut, vurderer René Christensen.

Der var 16, der var 15, der var 14 ...

Dansk Folkeparti er kastet ud i en kæmpe krise, hvor folketingsmedlemmer på stribe melder sig ud. De var 16, der kom ind ved folketingsvalget i 2019, men så mange er de langtfra nu - senest annoncerede gruppeformand Peter Skaarup fredag, at han har meldt sig ud for at slutte sig til Inger Støjbergs nye parti.

- Hvor mange er I tilbage i gruppen nu? spørger Folketidende René Christensen fredag lidt før klokken 20.

Annonce

Det tør jeg simpelthen ikke svare på.

René Christensen (DF)

- Det tør jeg simpelthen ikke svare på, siger han først, inden han fortsætter.

- Lige nu er vi otte. Så må vi se, hvor mange vi bliver, når ugen er omme. Det er fredag i dag, og jeg tror ikke, det er slut endnu, bemærker han uden at villle sætte navn(e) på, hvem der bliver de(n) næste.

Men du bliver i partiet?

- Selvfølgelig gør jeg det. Hele min politiske karriere kan jeg takke Dansk Folkeparti for, og det man skal huske, når det går ned ad bakke, er alt det gode. Der er folk, der har været gift i 15 år, og den dag, de går fra hinanden, har alt været lort, og de kan ikke en gang deles om katten eller potteplanterne.

Er ikke sur på dem

Selv har han masser af gode minder - også med nogle af dem, der har meldt sig ud.

- Jeg er ikke sur på nogen af dem. Jeg tænker på alle de gode oplevelser, jeg har haft med dem, fastslår han.

Men René Christensen påpeger, at de alle har grund til at takke Dansk Folkeparti for, at de blev valgt. Der er nemlig kun én i folketingsgruppen, der har fået personlige stemmer nok til at blive valgt, nemlig Kristian Thulesen Dahl. Resten er valgt ind med hjælp fra partistemmer.

- Nogle af dem, der er gået ud, sidder med under 1.500 personlige stemmer, siger han og understreger, at det må man godt - altså forlade et parti, der har været med til at sikre, man blev valgt.

- Men der er mange, der ikke har været loyale over for det.

Annonce

Siger pyt

Mens nogle har travlt med at skrive Dansk Folkepartis nekrolog, ser René Christensen helt anderledes på det.

- Alt det "uro", der har været - i citationstegn - det stopper jo nu. Og vi har altså stadig en partiorganisation og vores lokalforeninger. Vi er ikke ved at forsvinde, men ved at blive mindre i folketingsgruppen. Og når man får det på afstand, kan der komme noget godt ud af det - at man ikke har alt det der med følelser, og at man ikke kan lide hinanden, siger han og tilføjer, at det er det, spliden handler om.

- Der er ikke en eneste, der er gået på grund af politikken - kun egne ambitioner og følelser. Sådan er det jo, og det kan man ikke gøre noget ved. Men der er kun 179 valgte i Folketinget, og vi har virkelig indflydelse på folks liv og hverdag. Så er det utroligt, det personlige fylder så meget. Der er jeg nok god til at putte det i en kasse og sige pyt. Det skal nok gå alt sammen, og så kan vi komme videre med alt det, vi vil.

Når han ikke vil skrive partiets nekrolog, er det også fordi, han har været med i politik så længe, at han ved, at det går op og ned.

- Jeg var med i slut-90'erne og starten af nullerne, så jeg har kæmpet for det før. Og vi er ved at blive mindre, ikke ved at forsvinde. Konservative var sels mandater i sidste periode. Nu taler man om, at Pape skal være statsministerkandidat. Det går op og ned!

Annonce

Med ved bordet

Med Peter Skaarups exit skal folketingsgruppen have en ny gruppeformand. Men det bliver ikke en opgave for René Christensen, der i forvejen er folketingsgruppens næstformand.

- Jeg skal ikke være gruppeformand. Men vi er otte tilbage, så det er til at håndtere. Den daglige drift af folketingsgruppen skal vi nok få til at køre. Og vi er i gang med en spændende proces, som er afbrudt. Vi skal have mere medlemsdemokrati, et nyt partiprogram og andre ting, som Morten (Messerschmidt, red.) har sat gang i, bemærker han.

Men når folketingsgruppen skrumper, bliver sekretariatet også mindre, og der bliver mere at se til for dem, der er tilbage. Det bekymrer dog ikke René Christensen i synderlig grad, selv om han også har et mandat i byrådet i Guldborgsund at passe.

- Jeg får da næsten endnu mere energi - det gør man jo, siger han og afviser, at partiet bliver så lille, at det mister sin indflydelse.

- Kigger man på De Radikale under Helle Thornings regering, var de ni og styrede hele butikken. Og vi er stadig med i forligskredsen om en række ting, siger han.

René Christensen forklarer, at Dansk Folkeparti som et gammelt parti har været med til at indgå en masse aftaler, og at han derfor stadig vil kunne arbejde for Lolland-Falster i en masse sammenhænge.

- Det er Dansk Folkeparti, der har lavet de aftaler - ikke enkeltmedlemmer. Så vi sidder med ved det store bord, fastslår han.

Annonce
Guldborgsund

VELUX FONDEN MED STOR STØTTE TIL LOKAL MUSLINGE-DYRKNING

Annonce
Annonce
Lokal nyt

FOLKETIDENDE FÅR NY CHEFREDAKTØR

Lokal nyt

MARKANT KURSSKIFTE: DR DROPPER DISNEY SJOV

Håndbold

NFH-SPILLER I FAMILIEFEJDE

Femern

FEMERNBYGGERI KOSTER 15,5 MILLIONER OM DAGEN

Lokal nyt

LÆGEVAGTENS TELEFONBØVL LØST

Sport

KAN HAN SLÅ VINGEGAARD OG VIKTOR? LOKAL ATLET NOMINERET TIL STOR HÆDERSPRIS

112

MÅLTE 450 - UDDELTE KUN BØDER

Lolland

SORTERING AF SKRALD FRA APRIL 2023

Lolland

RESTAURANTER KONKURS

Lokal nyt

DONORER FÅR NÆPPE KOMPENSATION

Lolland

SLUT MED HJEMMELAVET HAVREGRØD TIL ÆLDRE

Lolland

OPBAKNING TIL NY HAL

Lolland

REVY FÅR EN SIDSTE ØKONOMISK HÅNDSRÆKNING

Guldborgsund

BORGERMØDE BLIVER AFGØRENDE FOR KLIMA-Ø

Lokal nyt

LOLLAND-FALSTER FÅR NYE DOMMERSPIRER

Håndbold

NFH SMIDER BOMBE: SÆLGER STJERNESPILLER

Annonce
Guldborgsund

RENÉ CHRISTENSEN ER BLEVET ANSAT

Erhverv

PÅ VEJ TIL LOLLAND OG FALSTER: NU ER DE KØBT AF SHELL FOR MILLIARD-BELØB

Indland

VINTERVEJR SENDER ENERGIPRISER PÅ HIMMELFLUGT I DECEMBER

112

EFTER UHELD: VEJ GENÅBNET

Indland

3,7 FERIEMILLIARDER VENTER BARE PÅ AT BLIVE UDBETALT

Indland

BORGERE KAN IKKE FÅ LOV AT BETALE GÆLD: OMUBUDSMAND GÅR IND I SAGEN

Lolland

NAKSKOV SIKRET REVY IGEN NÆSTE SOMMER

Annonce
Annonce