Annonce
Guldborgsund

RENÉ OG PIA KOMMER TIL AT SLÅS OM STEMMERNE

Bliver der plads til både René Christensen og Pia Kjærsgaard i Folketinget efter næste valg? Aktuelle meningsmålinger tyder på, at der måske kun bliver et enkelt mandat til Dansk Folkeparti i Sjællands Storkreds. Arkivfoto: Anders Knudsen
Hvis de aktuelle meningsmålinger holder, får Dansk Folkeparti næppe valgt mere end en enkelt i Sjællands Storkreds, hvor både René Christensen og Pia Kjærsgaard er opstillet.

GULDBORGSUND: Dansk Folkeparti ligger faretruende tæt på spærregrænsen i de seneste meningsmålinger. En måling fra Kantar Gallup viste således forleden, at partiet står til at få 1,8 procent af stemmerne og altså ryge ud af Folketinget.

- Det er voldsomt! Det er også en voldsom tur, vi har været igennem som parti, siger det lokale folketingsmedlem René Christensen, der også er politisk næstformand.

Lykkes det at komme over spærregrænsen, kan der blive stor spænding om, hvem der bliver valgt. Får meningsmålingerne ret i, at partiet ligger lige omkring de to procent, får partiet næppe valgt mere end en enkelt i Sjællands Storkreds.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Her er både Pia Kjærsgaard og René Christensen opstillet, og det tegner altså til, at de står i en situation, hvor kun den af dem, der får flest stemmer, bliver valgt.

- Ja, så jeg kan kun opfordre til at stemme lokalt, hvis man gerne vil have en stemme på Christiansborg. Det har aldrig været så presset som nu, og det er superspændende. Men det smukke ved demokratiet er, at det er vælgerne, der bestemmer, fastslår René Christensen.

Jeg kan kun opfordre til at stemme lokalt, hvis man gerne vil have en stemme på Christiansborg. Det har aldrig været så presset som nu.

René Christensen (DF)

Han er erklærer sig ”meget fortrøstningsfuld” og hæfter sig ved, at tiden med intern ballade er ovre. Det var i hvert fald hans oplevelse på det sommergruppemøde, der sluttede onsdag.

- Vi har været sammen i tre dage og hygget os med hinanden, beretter han.

Blev mere nuanceret

I alt 38 DF’ere deltog i sommergruppemødet, men kun en lille del af dem var folketingsmedlemmer - dem er der jo kun fem tilbage af i dag, efter at 11 andre har valgt at forlade partiet.

- Der har aldrig været så få folketingsmedlemmer til et sommergruppemøde, bemærker René Christensen og fortæller, at der til gengæld deltog flere lokalpolitikere.

Det er han jo også selv, og han vurderer, at der kom en god debat ud af at have folk med erfaring fra kommunerne med.

- Det blev meget mere nuanceret, fordi der var lokalpolitikere med. Man kan tit høre den der med ”kan kommunerne ikke bare lige …”, men så enkelt er det ikke, mener René Christensen og fortæller, at der kom en hel del politiske forslag ud af sommergruppemødet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Bevar regionerne

På et efterfølgende pressemøde lancerede partiet da også en række udspil. For eksempel meldte partiet ud, at det nu ikke længere vil nedlægge regionerne - i stedet skal de bevares og have tilført opgaver.

Dansk Folkeparti foreslår således at flytte ansvaret for det specialiserede handicapområde fra kommunerne til regionerne. I gamle dage lå det da også hos amterne, men i kølvandet på kommunalreformen blev flere og flere fælles løsninger droppet til fordel for lokale løsninger i de enkelte kommuner.

- Mange kommuner tog tingene hjem, fordi man troede, man kunne gøre det billigere og bedre, så pludselig var der ikke nok til at holde liv i det, bemærker René Christensen og fortæller, at partiet tror på, at regionale løsninger vil være bedre.

- Jeg tror også, det vil lette kommunerne for nogle opgaver, og så må man håbe, borgerne får det, de har behov for, siger han.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Udlændinge og fradrag

Et andet udspil fra sommergruppemødet handler om, at udlændinge, der dømmes til udvisning, også rent faktisk skal udvises. Selv i de tilfælde, hvor det i dag vurderes, at det vil være i strid med menneskerettighederne.

- Når en dansk dommer har givet en dom, må det føres ud i livet. Der må vi føre nogle sager og få det prøvet ved Menneskeretsdomstolen. Nogle skal jo gå foran i at udfordre det, og hvorfor kan det ikke lige så godt være Danmark? spørger René Christensen.

Et tredje udspil er et forslag om at genindføre håndværkerfradraget. Det er der blevet et aktuelt behov for med energikrisen, der får mange til at ville skifte varmekilde eller måske isolere.

- Fradraget kan være med til, at folk får lavet klimainvesteringer, bemærker René Christensen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Trænger til et valg

Han gætter på, at valget bliver udskrevet inden længe - men nok først efter, at regeringen har præsenteret sit finanslovsforslag.

- Men vi trænger faktisk også til et valg - ligegyldigt hvordan Dansk Folkeparti står i målingerne. For i øjeblikket er der mange andre dagsordener, end hvor Danmark skal hen, og som landsdel har vi ikke interesse i, at det handler om personsager. Vi har større interesse i, at der bliver drøftet politik. Vi skal blandt andet diskutere, hvordan vi får løftet vores befolkning. Og når der har været valg, bliver der mere plads til at snakke politik, vurderer han.

  • Bliver der plads til både René Christensen og Pia Kjærsgaard i Folketinget efter næste valg? Aktuelle meningsmålinger tyder på, at der måske kun bliver et enkelt mandat til Dansk Folkeparti i Sjællands Storkreds. Arkivfoto: Anders Knudsen
Annonce
112

Stoppet på trehjulet knallert på motorvejstilkørsel

Guldborgsund

Se billederne: Hundredvis dukkede op til 125-års jubilæum

Annonce
Annonce
Lokal nyt

Gør dig klar: Her sætter de prisen ned på brændstof

Lolland

Store Lalandia-planer: Udvider for at udnytte potentialet

112

Stoppet på trehjulet knallert på motorvejstilkørsel

Indland

Myndighederne jubler: Snart er det slut

112

105 taget i fartkontroller

Dølle

Snart går det løs: Hjælp os med dine vildeste Dølle-minder!

Guldborgsund

Se billederne: Hundredvis dukkede op til 125-års jubilæum

Guldborgsund

Kvinde dræbt af tog på Falster: Advarsel kom for sent

Sport

NFH-profil ånder lettet op: Fjernet knude var godartet

Lokal nyt

Uro i lokalt sygeplejeråd: Vil af med forkvinde

Guldborgsund

Nyt udvalg: Færre skal være afhængig af pendling

Falster

Koster 30 millioner: Enormt million-projekt går ind i ny fase

Udland

Fragmenter af fugleinfluenza fundet i amerikansk komælk

Guldborgsund

Lukker i protest: Ingen dialog, forståelse eller anerkendelse

Udland

Flere er kommet til skade under indspilning af ny Hollywoodfilm

Indland

Over 100.000 danskere vil gøre noget godt for klimaet torsdag

Annonce
Annonce
Lolland

Aldi sælger ud: Nu kan du købe hele pivtøjet

Indland

Vanvid: Seks syrebomber er kastet ind i skolegård i Esbjerg

Politik

Løsgængeren Lars Boje stifter nyt parti

Guldborgsund

DSB udbetaler kompensation: Så meget er der til lokale pendlere

Rødby

Lalandia lander rekord-overskud: Overvejer udbygning

112

Klip og bøder på Vestlolland

Sport

Landsholdsstjerner kommer til Falster