Annonce
Politik

René tager formands afgang til efterretning

René Christensen, her fotograferet på valgnatten, ser ikke sig selv som kandidat til formandsposten i Dansk Folkeparti. Foto: Anders Knudsen

René Christensen ser ikke sig selv som kandidat til formandsposten i Dansk Folkeparti.

GULDBORGSUND Byråds- og folketingsmedlem René Christensen fra Dansk Folkeparti var knap nok kommet sig ovenpå aftenen og nattens maratonforhandlinger om, hvem der skal lede Guldborgsund Kommune i de næste fire år, før hans partiformand, Kristian Thulesen Dahl, meddelte, at han i kølvandet på partiets tilbagegang ved kommunalvalget ønsker at trække sig fra formandsposten.

Selv om det måske ikke var den største overraskelse set i lyset af situationen i partiet i snart nogen tid, kom det alligevel lidt bag på René Christensen, fortæller han.

- Det må jeg jo tage til efterretning. Man kan ikke sige, at han bare løber af pladsen, for han har jo kæmpet med det. Jeg har stor respekt for Kristians udmelding, og jeg har været rigtig glad for at arbejde sammen med ham, siger han.

Om partiets problemer siger han:

- Det har stået på i lang tid, men politik er også en holdsport, og hvis der går mange mål ind, er det ikke kun målmandens skyld, siger René Christensen.

- I 20 år oplevede vi kun fremgang, og nu er vi vel bare blevet et ganske almindeligt parti. På et tidspunkt havde vi jo udlændingepolitikken for os selv. At vi i dag åbent kan tale om udlændinge og hjemsendelser er jo takket være os. Jeg er bare lykkelig for, at vi ikke har samme situation som i Sverige, siger René Christensen.

Flere politiske iagttagere nævner René Christensen som en mulig outsider til formandsposten i Dansk Folkeparti, men sådan ser han ikke selv på det.

- Tanken om at blive formand har slet ikke strejfet mig. Jeg har stadig masser af indtryk siddende i mig fra i går (valgnatten, red.), så det er nok derfor, det andet ikke helt har sat sig endnu, siger han.

Partiets hovedbestyrelse, som René Christensen er en del af, skal sidst på ugen mødes for formelt at tage stilling til Kristian Thulesen Dahls ønske om at indkalde til et ekstraordinært årsmøde.

Den lokale stemmesluger håber, at man nu vil bruge den kommende tid i partiet til ikke kun at finde en ny formand, men også hvilken retning partiet skal udvikle sig i fremadrettet.

- Vores berettigelse er der. Jeg tror, at vi skal tale noget mere om, hvad vi også er - udover udlændingepolitikken. Vi er jo også stærke på det sociale område og på handicapområdet, og vi arbejdede jo også for ældrechecken og klippekortsordningen til de ældre. Men jeg tror ikke, at der er mange vælgere, der tænker over det, når de står nede i stemmeboksen, siger René Christensen.

Annonce
Annonce
Nordfalster

Ny uddeler er fundet til Super Brugsen

Annonce
Guldborgsund

Færre på højskole i foråret

Annonce
Forsiden netop nu
Guldborgsund

Lokale oddere har fået nye hængebroer

Lokal nyt

Priserne er høje: Det er gyldne rapstider

Sport

Nick Szwiec: Vi skal tillade os at drømme stort

Sport

Ung ukrainsk flygtning spiller i NFC: - Fodbold er mit liv

Guldborgsund

Lille ønske om mere ro bliver til kæmpe-naturpark

Guldborgsund

Kædeforretning genåbner stor butik: Nu er vi mere rustede til konkurrencen

Lokal nyt

Folketidende Podcast: De lokale hjælper ukrainerne, fordi de slet ikke kan lade være

Guldborgsund

Indbrud i biler fra kommunen

Guldborgsund

Hel by skal have nye gadelamper

Erhverv

Øernes Revision overtager Revisionscentralen

Guldborgsund

Kommunale byggeprojekter udskydes: Vi følger prisudviklingen tæt

Lolland

Lollandske sportsforeninger oplever fortsat medlemsflugt

Lolland

Netværk føler sig sat udenfor døren

Annonce
Guldborgsund

Boligselskab udskyder renoveringer for op mod 300 millioner kroner

112

Dyrt kikkertsigte stjålet

Femern

Inflationen kan presse Femern-projektet

Lolland

Kedelig stemning i landsby efter præstestrid

Maribo

Flormelistågen sænkede sig over byen

Sport

Lokal bokser afvæbnede mand med kniv

Guldborgsund

Ansatte oplevede trusler og vold: Nu har sygehus vundet pris for bedste psykiske arbejdsmiljø

112

Bølge af indbrud i biler fortsætter

Annonce
Annonce