Annonce
Royal Run

ROYAL RUN-KOORDINATOR HOLDT PÅ HEMMELIGHED I FLERE MÅNEDER

Formanden for Guldborgsund Triathlonklub Thomas Urfeldt har kastet sig ud i en større opgave som konsulent for Royal Run i Nykøbing til næste år. Arkivfoto
Thomas Urfeldt fra Guldborgsund Triathlonklub har længe arbejdet hemmeligt med Royal Run, som skal løbes i Nykøbing anden pinsedag.

NYKØBING: I sommer fik formanden for Guldborgsund Triathlonklub, Thomas Urfeldt, en henvendelse fra Guldborgsund Kommune om ”hvis, såfremt, ifald”, han og hans klub ville være koordinator/konsulent, hvis Nykøbing blev valgt som værtsby for næste års udgave af Royal Run.

Det sagde han ja til, og indtil i onsdags har han udadtil holdt på den hemmelighed.

- Det har nu ikke været så svært. At holde ting fortroligt er en del af min hverdag, afslører Thomas Urfeldt, der er ansat i et pengeinstitut.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Denne seneste halvanden måned har han vidst, at Nykøbing var valgt som værtsby, og han har kunnet intensivere arbejdet, som i første omgang har valg af ruter som den første prioritering.

- Der er meget, der skal passe sammen, når man skal have så mange mennesker ud at løbe/gå. En ting er, hvad kommunen gerne vil vise deltagerne, en anden ting er sikkerheden, når så mange mennesker er samlet på én gang, siger han.

10.000 startnumre

I Nykøbing er der 10.000 startnumre til salg, og allerede nu kan det slås fast, at det bliver det største motionsarrangement, der har været på Lolland-Falster.

- Der er virkelig meget at tage hensyn til planlægningen af ruterne - ikke kun af hensyn til løberne. Men hvis der kommer 10-12.000 mennesker i bil, hvor skal de så være. Hvordan vil trafikken være?

For at få svar på de spørgsmål har Thomas Urfeldt jongleret med to forskellige kort. Et, der viser trafik både kørende og gående og et, hvor oplagte ruter er streget ind.

- De to kort har jeg lagt ovenpå hinanden, og på den måde viste det sig hurtigt, hvilke ruter der ikke kunne komme på tale, afslører Thomas Urfeldt, der selv beskriver sin rolle som konsulent.

Det er i den sidste ende kommunen, der tager beslutningen om hvilke ruter, deltagerne skal ud på. Og det sker ud fra de forskellige forslag, som Thomas Urfeldt kommer med.

Thomas Urfeldt er en mand med stor erfaring i at arrangere store sportsbegivenheder.

10 gange har han være en af folkene bag Sydhavsstafetten, der kan mønstre lidt over 2.000 deltagere. Sidste år var det TV2 Øst løbet, og han er også med i Hamborgskovløbet, der er Danmarks næstældste motionsløb.

- Det her er jo noget større, men jeg kan sagtens trække på mine erfaringer derfra og fra andre løb, siger Thomas Urfeldt.

- Jeg opfatter mere Royal Run som en byfest end et motionsløb. Lykken for mig er at se andre blive glade. Det vigtigste for mig er, at deltagerne får en oplevelse, og de kan tage noget med hjem. Derfor er det også vigtigt, at for eksempel den underholdning, som der skal være, giver mening både for løbere og publikum.

Jeg opfatter mere Royal Run som en byfest end et motionsløb. Lykken for mig er at se andre blive glade. Det vigtigste for mig er, at deltagerne får en oplevelse, og de kan tage noget med hjem. Derfor er det også vigtigt, at for eksempel den underholdning, som der skal være, giver mening både for løbere og publikum.

Thomas Urfeldt
Artiklen fortsætter efter annoncen

Har set mange videoer

Selv har han aldrig deltaget i et Royal Run-arrangement, men han føler sig alligevel godt klædt på til opgave.

- Jeg har efterhånden set så mange videoer fra løbet sidste år i Næstved, og noteret mig en masse, at jeg næsten synes, jeg har været med.

Opgaven kræver en masse af frivillige.

- Vi kan slet, slet ikke løfte den opgave alene. Men det er ikke mig, der ringer rundt til foreningerne, for at få dem til at være mig i arrangementet. Det er kommunen, der står for det, siger Thomas Urfeldt.

En undtagelse er der dog, for nogle af de første Thomas Urfeldt tog kontakt til, før han sagde ja til opgave, var Janne Rasmussen og Kaj Aage Munk fra Guldborgsundløberne.

- Dem har jeg lavet en del motionsløb sammen med og ville gerne have dem i baghånden og til at sparre med, forklarer Thomas Urfeldt.

- Vi har et godt samarbejde, og det var meget vigtigt for mig, at de ville være med. Det blev heldigvis et ja.

Et af succeskriterierne for Thomas Urfeldt personligt er, at han på selve dagen kun har én opgave: at kunne nyde og glæde sig over Royal Run i Nykøbing.

Mandag morgen var antallet af tilmeldte til løbet oppe på knapt 3.200.

  • Formanden for Guldborgsund Triathlonklub Thomas Urfeldt har kastet sig ud i en større opgave som konsulent for Royal Run i Nykøbing til næste år. Arkivfoto
Annonce
Guldborgsund

Vild rekord ved museumsåbning

Guldborgsund

Endelig: Nu starter kæmpe projekt til 30 millioner kroner

Annonce
Annonce
Lokal nyt

Nicolai skal gå 2500 kilometer baglæns - af helt særlig grund

112

14-årig dreng meldt savnet

Sport

NFC vinder efter vanvidsafslutning og sikrer sig top 6

Indland

Rekordmange ikke-vestlige indvandrere er i arbejde

Guldborgsund

Vild rekord ved museumsåbning

Sport

Team Sydhavsøerne tog værdiløs sejr i Aarhus

Dølle

Landskendt komiker optræder på Dølle

Guldborgsund

Endelig: Nu starter kæmpe projekt til 30 millioner kroner

Sport

NFC klar til påskekamp: Højmark står til startplads mod sin tidligere klub

Indland

Skatteminister vil ændre regler efter sag om forkerte boligskatter

Sport

Team Sydhavsøerne kan runde flest indtjente point i 11 sæsoner

Sport

Cheftræner efter slutspilssejr: - Det var en mental svær opgave

112

Bil i brand på motorvejen

Guldborgsund

Konkursramt tøjbutik er forvandlet til helsecafé

Indland

Det Sydfynske Øhav kommer på anerkendt Unesco-liste

Annonce
Annonce
Sport

Triumf i Silkeborg - perfekt slutspilsstart for NFH

112

Politiet med klar opfordring: Aftal det på forhånd

112

Tidligere drabsdømt tilstår drab på medpatient i Skejby

112

Hundredvis blitzet - en kørte 147 km/t

Lolland

Askø-beboere fik besøg fra Christiansborg i færgesag: - Dejligt at nogen gider lytte til os

Sport

Skifteret giver NFC-konkurrents ejer frist til at komme med redningsplan

Lokal nyt

Venstre vil forlænge grænsekontrollem