Annonce
Guldborgsund

SÅ MÅ DER CYKLES PÅ DIGET: RENOVERET STI OFFICIELT INDVIET

Christian Schou og borgmester Simon Hansen (S) klipper snoren sammen og indvier den længe omdiskuterede sti på digekronen. Foto: Ingrid Riis
30 års-krigen mellem Digelaget og Guldborgsund Kommune har fundet sin afslutning, og søndag blev det nye Falsterske Dige officielt indviet.

MARIELYST: Side om side, stod de. Borgmesteren og digelagsformanden og klippede i den røde snor, der afsluttede mange års konflikt om udseendet og brugen af Det Falsterske Dige.

Rundt om dem stod godt 100 personer, og det kunne måske godt forekomme lettere humoristisk, som formand Christian Schou påpegede. At så mange mødte op for at overvære en sti blive indviet.

Digekronens overflade har været omdiskuteret i tæt på 40 år og blev også til et stridspunkt med kommunen. Nu kan den bruges af alle - også dem, der har barnevogn, rollator eller kørestol med. Eller uanset om man går, står eller cykler.

Christian Schou, formand, Det Falsterske Digelag
Christian Schou er formand for Det Falsterske Digelag og er tilfreds med, at diget nu er mere tilgængeligt for både lokale og turister. Foto: Ingrid Riis

- Der er jo heller ikke nogen, der holder en stor ceremoni, hvis der er kommet ny asfalt på en motorvej, sagde han.

Annonce

- Men digekronens overflade har været omdiskuteret i tæt på 40 år og blev også til et stridspunkt med kommunen. Nu kan den bruges af alle - også dem, der har barnevogn, rollator eller kørestol med. Eller uanset om man går, står eller cykler.

De har begge givet sig. Kommunen har betalt. Digelaget har accepteret adgang for cyklister. Foto: Ingrid Riis


Der var søndag et pænt fremmøde i forhold til, at det er en simpel sti, der skal indvies, lød det fra digelagsformanden. Men så simpelt er det alligevel ikke. Foto: Ingrid Riis
En stor del af de fremmødte husejere var lettede og tilfredse med det nye underlag. Foto: Ingrid Riis

- Vi var nogle, der ønskede en ny ordning og gerne i samarbejde med kommunen. Den forhenværende borgmester John Brædder kom hen til mig og sagde, at kommunen ville betale en ny og fin overflade, hvis vi ville lade cyklister køre her.

En tur til havet

Da snoren var klippet, hørte man flere lykønske hinanden med deres nye dige. Og for Marie og Henning Beck Nielsen var det lidt af en festdag.

De har haft sommerhus i Bøtø i 20 år, men i de seneste fem har Henning siddet i kørestol. Den har det ikke været muligt at få med op på diget.


Vi er lykkelige for det her. Og nu kan han komme med ned og se havet igen.

Marie Beck Nielsen om sin mand, der sidder i kørestol
Marie og Henning Beck Nielsen er husejere i Marielyst, og for dem betyder det nye underlag, at Henning kan bruge diget, selvom han sidder i kørestol. Foto: Ingrid Riis

- Han har også en elscooter, men det har simpelthen rystet så meget, at han måtte køre ned igen, forklarer Marie Beck Nielsen.

Selvom han ikke kommer til at bruge diget hver dag, så er han nu fri til at komme med sin kone på tur, når han har lyst.

- Vi er lykkelige for det her. Og nu kan han komme med ned og se havet igen.

Annonce

Et område med biodiversitet

Også borgmester Simon Hansen (S) er tilfreds med, at den 17 kilometer lange digekrone nu er fri at bruge for alle, uden at de skal bekymre sig om at snuble eller vælte.

- Diget er nu noget helt andet i forhold til i november. Det er blevet et sted, hvor man faktisk har lyst til at gå eller cykle en rolig tur, sagde han og påpegede, at det udover at give en tryghed til en af de naturkatastrofer, som ifølge forskere er en risiko i en nær fremtid, også fungerer som et rekreativt område for planter og insekter.

Kristian Thøgersen har haft sommerhus i Marielyst i 20 år, og han er glad for, at underlaget er blevet mere tilgængeligt. Samtidig er det en lettelse, at det nu også er tilladt at cykle.

Kristian Thøgersen er glad for, at diget er blevet langt mere farbart for både gående og cyklister. Og at det nu i det hele taget er tilladt at cykle på diget. Foto: Ingrid Riis

- Det har aldrig været det vilde vesten, hvor folk har måtte springe til side, fordi der kom en cykel. Hvis cyklisten ringer venligt på klokken, så går man bare til siden.

Digets nye underlag strækker sig fra Havelykke i nord til Birkemose i syd, en strækning på 17 kilometer. Nu er det blot de sidste par kilometer, der mangler det nye underlag.

Annonce
Annonce
Sport

REKORDMANGE PIGER PÅ FODBOLDSKOLE

Annonce
Engestofte

BRØDNØRD I NYT POP OP-BAGERI

Annonce
Forsiden netop nu
Guldborgsund

UTILFREDSE LEJERE HAR SAVNET EN ELEVATOR I FIRE MÅNEDER

Gymnasier

OVERVEJER FUSION AF GYMNASIER

Corona

PLEJEPERSONALE BLIVER IGEN OPFORDRET TIL CORONATEST

Erhverv

ÅRETS LÆREPLADSPRIS GIK TIL MSE

landsstævne

LOKALE VALGTE NOGET DE ALDRIG HAVDE PRØVET FØR: BIATHLON

Marielyst

STØVER DEN STORE SAKS AF

landsstævne

RØDBYS BADMINTON HERRER VANDT ALLE DERES KAMPE

Festival

FEJREDE FØDSELSDAG PÅ VILDE VULKANER

Sport

NY TURNERINGSSTRUKTUR BEKRÆFTET

Femern

TRODSER ARBEJDSRETTEN: 500 BYGNINGSARBEJDERE FORTSÆTTER STREJKE

Skolebyggeri

- JEG VIL GERNE VÆRE SKOLEDRENG IGEN, HVIS JEG FIK LOV TIL AT GÅ HER

Guldborgsund

KOMMUNE ADVARER BORGERE OM SPAMMAIL I OMLØB

Lolland

TOUR DE FRANCE GIVER UDSOLGTE AFGANGE PÅ LOKAL FÆRGERUTE

Annonce
Minksagen

REGERINGEN VIL GENNEMGÅ KRITIK AF EMBEDSMÆND

Tour de France

STORSKÆRMS-ARRANGEMENT FLYTTES INDENDØRS

Landsstævne

GLÆDER SIG TIL AT SLUTTE MED ET BRAG

Bikemeet

- JA, DET ER VARMT. VI HAR JO EN KVART KO OM NAKKEN!

112

PRØVELØSLADT MAND FÆNGSLET FOR VOLD

Jogsøgning

NU ER DET FORBUDT AT SPØRGE TIL ALDER UNDER JOBSØGNING

Lokal nyt

DMI VARSLER AFTENREGN OVER TOUR DE FRANCE-RYTTERNE

112

23 TAGET I FARTKONTROL

Annonce
Annonce