Annonce
Sport

SÅDAN LANDEDE POLMAN I NYKØBING

Estavana Polman blev i tirsdags præsenteret som ny NFH-spiller på Torvet i Marielyst. Foto: Peter Larsen
En fjern drøm blev tirsdag aften til virkelighed for NFH, da hollandske Estavana Polman blev præsenteret i den gule trøje.

NYKØBING: At sikre sig en verdensstjerne, som Estavana Polman kræver noget ud over det sædvanlige, og faktisk har det været en drøm helt tilbage fra nu afdøde Henrik Hansens formandstid i NFH, at hente den iltre hollandske målsluger til Nykøbing på et tidspunkt.

Det afslørede pressechef i NFH Søren Jakobsen tirsdag aften, og sammen med flere andre, har han været foregangsmand i forsøget på at hente Estavana Polman til Nykøbing.

- "Mulle" og hende på samme hold. To kæmpe store personligheder som nu skal spille sammen i Nykøbing. Det er fantastisk, at det har kunnet lade sig gøre, siger Søren Jakobsen med glæde i stemmen.

Annonce

Da den nye formand John Brædder satte sig i formandsstolen omkring nytår og proklamerede, at NFH skulle være danske mestre i løbet af tre år, tog tanken for alvor fart. Formandsskiftet skete næsten samtidig med at Estavana Polman kom i unåde i hendes nu tidligere klub Team Esbjerg, på grund kontroverser med ledelsen og cheftræner Jesper Jensen, og det åbnede måske en dør på klem, for at NFH kunne hente en topspiller.

Diskret henvendelse

Konflikten i Esbjerg havde NFH's cheftræner Jakob Larsen naturligvis bemærket, så han henvendte sig diskret til Estavana Polman, efter Team Esbjergs pokalfinale mod Odense tilbage i februar, hvor vestjyderne smadrede fynboerne med hele 32-21, men Polman tog ikke del i sejrsfesten, da hun kun havde spillet cirka fem minutter, og sad skuffet tilbage.

- Vil du ikke have lidt mere spilletid i Nykøbing, spurgte cheftræneren, hvorefter Polman blot smilede og svarede tilbage.

- Du ved godt jeg er en diva ikke?

Det vidste Jakob Larsen ganske udmærket, og så blev der ikke mere ud af det -  troede han.

Men konflikten mellem Team Esbjerg og Estavana Polman blev gennem foråret optrappet, og kørte til sidst helt af sporet med beskyldninger fra Polman-lejren mod Team Esbjerg, der uden held forsøgte at lukke ned om problemerne, der bare voksede sig større.

Til sidst var der ingen vej udenom. Estavana Polman blev efter et større juridisk tovtrækkeri, der endte i et forlig, løst fra sin kontrakt med vestjyderne, der ellers gjaldt endnu en sæson, og så kom NFH på banen igen via en kontakt til hollænderens agent Susan Andersen, der allerede har flere NFH-spillere i sin stald.

- I starten troede jeg ikke rigtig på det, men så fandt vi ud af at interessen fra Polmans side var gensidig, og derefter tog det for alvor fart for to uger siden, efter at Team Esbjerg havde frigivet hende, fortæller Søren Jakobsen, der derefter fik ekstremt travlt med at kontakte sit netværk, for at finde midler til at finansiere Estavana Polmans hyre.

- I starten troede jeg ikke rigtig på det, men så fandt vi ud af at interessen fra Polmans side var gensidig.

NFH's pressechef Søren Jakobsen

I Team Esbjerg har hun hævet omkring 1,5 million i årsløn, men den gage kan NFH trods alt ikke løfte. Mindre kunne heldigvis gøre det, selvom hun uden tvivl vil være den højest lønnede i NFH-truppen.

På bare ti dage lykkedes det Søren Jakobsen at få finansieringen på plads - endda midt i sommerferien.

Annonce

Unik mulighed

- Vi stod med en unik mulighed og heldigvis var vores trofaste sponsorer og samarbejdspartnere lydhøre og behjælpelige. Ikke alle sagde ja tak, men alle synes det var en fantastisk idé, som skulle udnyttes, fortæller Søren Jakobsen, der brugte weekenden og mandag til at få de sidste detaljer i kontrakten på plads.

En enkelt ting var han dog ikke herre over. Lægetjekket af Estavana Polmans ene knæ, der er blevet korsbåndsopereret to gange kunne potentielt ødelægge alle forberedelserne, men heldigvis gav læge Troels Hededam grønt lys, og så var den sidste og afgørende forhindring ryddet af vejen.

Estavana Polman spiller i gult i den kommende sæson.

Annonce
Annonce
Stafet for Livet

EN DAG, EN NAT OG EN FÆLLES KAMP

Annonce
Guldborgsund

NYBYGGERI ER FØRSTE SKRIDT MOD FLERE LEJEBOLIGER

Annonce
Forsiden netop nu
Vejr

HED UGE MED EN ENKLET BYGE IND IMELLEM

112

PÅVIRKET SPØGELSESBILIST I HØJ FART RAMMER PATRULJEVOGN

Lolland

LOKAL CANNABIS-PRODUCENT ER GODT I GANG

Guldborgsund

FALSTERS FESTLIGSTE FYRINDE ER 12 ÅR INDENI - OG LIDT KRØLLET PÅ YDERSIDEN

Lolland

KAGELÆKKER RESTAURERING AF DRONNING SOPHIES HUS

Guldborgsund

REGNINGER I HALLER STIGER: - DET SER PROBLEMATISK UD

Lolland

TRAVL SOMMER FOR POSTBÅDEN

Guldborgsund

FILM UNDER ÅBEN HIMMEL: CINEMATEKET KOMMER TIL HESNÆS

Lolland

FREDERIKSDAL FORVENTER STOR KIRSEBÆRHØST I ÅR

Guldborgsund

MINISTER BESØGER NYT UDDANNELSESCENTER

Lolland

- JEG SER NOK MIG SELV SOM LIDT AF EN GOD, GAMMELDAGS PULVERHEKS

Maribo

DYREHOSPITAL UDVIDER: GÅR EFTER GULDET I KATTEVENLIGHED

Guldborgsund

SILO RIVES NED: 48 METER HØJ MAST REJSES I STEDET

Annonce
112

HASH-FUND HOS 55-ÅRIG

Lolland

NY STANDER INDVIET: BORGMESTER-TESLAEN FIK FØRSTE LADNING

Sport

Ny nedtur for Nykøbing FC

Guldborgsund

TEATERFORESTILLING MÅ SKIFTE UD I ROLLEBESÆTNING

Revyshow

DE "GAMLE" FEJREDE REVYEN

Femern

TYSK MINISTER: TYSKERNE SKAL SE MERE POSITIVT PÅ FEMERN-PROJEKTET

Lolland

LOLLANDS BORGMESTER: - SIG MIG, HVAD ER DET FOR EN VERDEN, DE LEVER I?

Revyshow

REVY-VETERANER BLEV HÆDRET

Annonce
Annonce