Annonce
Jorden er giftig

Sælger af Strædet 1: Ikke længere en del af sagen

Finanshuset Farsø udgør pantebrevsfunktionen i Den Jyske Sparekasse og varetager alle sparekassens aktiviteter med opkøb og administration af pantebreve. Det var Finanshuset Farsø, der solgte Strædet 1 med sælgerpantebrev. Foto: Rikke Folm Berg

Finanshus fraskriver sig ansvar som sælger i sagen om hus på forurenet grund.

SØLLESTED Det viser sig, at Den Jyske Sparekasse - ganske ligesom flere øvrige investorer og spekulanter - har været aktiv på den mere beskedne del af ejendomsmarkedet på Lolland.

Det var nemlig Den Jyske Sparekasse, som gennem sin pantebrevsfunktion Finanshuset Farsø overtog ejendommen Strædet 1 og solgte den til Svend-Aage og Vivian Lindahl. Vel at mærke ved anvendelse af ejendomsmæglerformuleringen "på tvangsauktionslignende vilkår", som sat på skrift i en købsaftale synes at give ansvarsfraskrivelse.

Den forbeholder Finanshuset Farsø sig stadig, efter at Svend-Aage og Vivian Lindahl er endt med en gæld på knap en halv million kroner efter fund af forurening, salg af ejendommen på tvang for en krone, og Finanshuset Farsøs efterfølgende videresalg af det resterende udestående med rente til gældsinddrivelsesfirmaet EOS med hjemsted i Tilst ved Aarhus.

Det fremgår af det svar, som Folketidende har fået på sin henvendelse, hvor spørgsmålene lød:

Jeg er interesseret i en kommentar til, at Svend-Aage og Vivian Lindahl har søgt om fri proces til at sagsøge Finanshuset Farsø A/S.

Jeg vil også gerne høre, hvordan Finanshuset Farsø A/S stiller sig i forhold til Svend-Aage og Vivian Lindahls kritik af, at Finanshuset Farsø A/S er lykkedes med at undslå sig ansvaret for at have solgt en forurenet matrikel - først ved at sælge på "tvangsauktionslignede vilkår", dernæst ved at afslå forslag om tilbagekøb og slutteligt ved at videresælge gælden til EOS.

Jeg vil ligeledes gerne høre, om salg på "tvangsauktionslignede vilkår" er almindelig praksis i Finanshuset Farsø A/S.

Fremgik direkte

Til de spørgsmål svarer pressekontakt for Den Jyske Sparekasse, Morten Huse Eikrem-Jeppesen:

- Finanshuset Farsø overtog ejendommen Strædet 1, 4920 Søllested på tvangsauktion marts 2011. Ejendommen blev købt med henblik på videresalg, fordi Finanshuset Farsø havde et pant i ejendommen.

- Ejendommen blev udbudt til salg ved ejendomsmæglerfirmaet EDC Møller Jensen, Maribo. Og som det er helt normalt ved videresalg i forbindelse med videresalg af tvangsauktioner, så skete salget med fuld ansvarsfraskrivelse, hvor der direkte fremgik, at parterne er enige om, at der i købsprisen er taget højde for nærværende ansvarsfraskrivelse.

- Salgsprisen lød på 375.000 kroner. Salget blev delvist finansieret af et sælgerpantebrev på helt normale pantebrevsvilkår.

- Gælden i pantebrevet er overtaget af EOS Danmark A/S, og Finanshuset Farsø er derfor ikke længere en del af sagen.

Det vides altså fortsat ikke, hvordan Finanshuset Farsø forholder sig til et eventuelt kommende søgsmål fra Svend-Aage og Vivian Lindahl - kun at pantebrevsfirmet anser sig som uden ansvar og ude af sagen.

Folketidende fortalte i artikelserien "Jorden er giftig", bragt i syv afsnit i Folketidende fra 8. til 15. august, om Svend-Aage og Vivian Lindahls trængsler på grund af opdagelsen af dioxinforurening på Strædet 1. De købte i 2012 ejendommen på "tvangsauktionslignende vilkår". Det betød, at de i årene efter uden held forsøgte at få Finanshuset Farsø til, som sælger, at tage ansvaret for forureningen. De har nu søgt om fri proces til at sagsøge Finanshuset Farsø.
Strædet 1 er kortlagt som forurenet i den værste af de tre mulige kategorier som følge af en tidligere ejers afbrænding af affaldstræ.
Læs alle artiklerne her på Folketidende.dk under emnet "Jorden er giftig"

Annonce
Annonce
112

SIGTET EFTER BRAND

Annonce
Lolland

PØLSESNAK OM KRYDDERIER OG MEDISTER

Annonce
Forsiden netop nu
Lotto

LOKAL LOTTOMILLINÆR

Badevand

TARMBAKTERIER I VANDET VED BADEANSTALT

Strejke

SAS: PILOTSTREJKE RAMMER OMTRENT 30.000 REJSENDE PER DAG

Lolland

HUN HAR VÆRET DØD I 200 ÅR - ALLIGEVEL FORTJENER HUN LIGTOG GENNEM SKOVEN

Beach Walk

FORBEREDELSERNE I FULD GANG

Field's

LOKAL MOR OG DATTER MIDT I SKUDDRAMA I FIELD'S

Filed's

BIOGRAFER HOLDER LUKKET GRUNDET SKYDERI I FIELD'S

112

BLEV VÆKKET AF BRANDALARM

Field´s

DE TRE DRÆBTE I FIELD'S ER TO 17-ÅRIGE OG EN 47-ÅRIG

Vejr

KØLIGT SOMMERVEJR VIL DOMINERE DEN KOMMENDE UGE

Field's

DET VED VI OM SKYDERIET I FIELD'S

Field's

FIELD'S HOLDER LUKKET I MINDST EN UGE EFTER SKYDERI

landsstævne

STORSLÅET OG EFFEKTFULDT FARVEORGIE FRA EFTERSKOLERNE

Annonce
landsstævne

EFTERSKOLEELEVER BEGEJSTREDE OVER OPLEVELSEN

Guldborgsund

KÆMPEBJØRNEKLO HAR VOKSET SIG STÆRK I TI ÅR MED BESPARELSE

Lokal nyt

En 22-årig dansk mand er anholdt efter skyderi i Fields

landsstævne

AFSLUTNING MED MANÉR: CARPARK NORTH, POPMUSIK OG GAMLE DANSKE SANGE

Lolland

OMBYGNING AF HAVNEBYGNING SKAL I UDBUD

Særlige steder

FLERE SÆRLIGE STEDER: KALLØGRÅ

Erverv

HØJE BRÆNDSTOFPRISER PRESSER TURISTBUSSER

landsstævne

GYMNASTIK OG LANDSSTÆVNE FRA FØDSLEN

Annonce
Annonce