Annonce
Guldborgsund

Sagde ja til at afløse Lisbet Dahl: Pernille Schrøder fik fem dage til at lære en hel revy

Det er ikke første gang, at Pernille Schrøder springer til som standin for en af de medvirkende i Cirkusrevyen. Arkivfoto: Ingrid Riis
Skuespiller Pernille Schrøder, der i en årrække havde sommerhus i Marielyst og flere gange har medvirket i Nykøbing F. Revyen, går fredag på scenen i Cirkusrevyen med få dages forberedelse.

NYKØBING/KLAMPENBORG: Selvom der sikkert er mange, der godt kunne tænke sig at stå på scenen i Cirkusrevyen, så er det nok de færreste, der ville turde at sige ja tak med blot fem dages forberedelse.

Men Pernille Schrøder er heller ikke nogen hvem-som-helst i den danske revybranche.

Hun har adskillige års erfaring indenfor netop revygenren, ikke mindst fra foreløbig 11 sæsoner i Nykøbing F Revyen, lige så mange i Aalborg Vinterrevy, og otte hele sæsoner i Cirkusrevyen fra 1997 til 2003 samt enkelte forestillinger sidste år.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Derudover har hun medvirket i en lang række andre revyer rundt om i landet siden debuten i Studenterforeningens revy i 1986.

Derfor havde hun heller ingen større betænkeligheder, da hun blev ringet op i søndags og spurgt, om hun ville afløse Lisbet Dahl, der stadig er plaget af eftervirkninger af corona og derfor måtte sygemelde sig og ikke kan gennemføre forestillingerne i årets Cirkusrevy - som ellers skulle være hendes afskedssæson.

Premiere på mandag

Der var heller ikke lang tid at betænke sig i. Revyen har nemlig premiere på mandag, og første forpremiere er allerede i aften, fredag.

- Jeg skulle lige have flyttet rundt på nogle andre aftaler, før jeg sagde ja, men i den her branche vil man altid gerne hjælpe hinanden, så det gik.

- Søndag eftermiddag talte jeg med Niels Olsen (som også medvirker i årets Cirkusrevy, red.) om de enkelte numre og han tog billeder af teksterne med rettelser og det hele med sin telefon og sendte dem til mig. Og James (Price, der er kapelmester, red.) sendte mig lydfiler med musikken, så jeg kunne begynde at øve mig med det samme, forklarer Pernille Schrøder fredag formiddag.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Prøvede det også sidste år

Det er i øvrigt ikke første gang, at hun springer til som stand-in for en af de medvirkende i Cirkusrevyen. Det samme skete i slutningen af sidste sæson, hvor Merete Mærkedahl måtte melde fra, og Pernille Schrøder og Ditte Hansen delte hendes rolle mellem sig i de sidste uger.

Derfor ved hun også, at det kan lade sig gøre trods en meget kort forberedelsesperiode.

- Jeg prøvede det jo også sidste år. Da havde jeg øresnegl på, så suffløren kunne hjælpe mig med teksterne undervejs, og det har jeg også i aften. Men jeg har allerede meget mere styr på teksterne i år, end jeg nåede at få sidste år, så jeg har lovet mig selv, at fra på søndag vil jeg ikke have sufflør på, fortæller hun og tilføjer:

- Der er også noget skuespil-teknisk i, at man ikke skal bruge så mange kræfter på at huske teksten, men kan koncentrere sig mere om kropssprog de andre elementer.

Vi har ikke engang nået at tale om mange af de praktiske ting eller fået skrevet kontrakt endnu. Lige nu er fokus på at få forestillingen op at stå.

Pernille Schrøder, skuespiller, Cirkusrevyen

Pernille Schrøder har brugt de seneste dage på at øve teksterne intenst, men hun tager det hele forholdsvis roligt.

- Revyen er jo en form, som jeg kender ud og ind, så jeg har ikke haft panik-angst over det. Jeg kender mig selv og mine egne metoder. De store fællesnumre, hvor man spiller sammen med hele holdet, er altid dem, jeg koncentrerer mig om først, for der skal sammenspillet fungere. Og så arbejder jeg mig stille og roligt igennem det uden at lade et sekund gå til spilde, forklarer hun.

Hun har eksempelvis fået optaget flere af numrene, så hun kan lytte dem igennem og dermed øve sig, mens hun cykler fra hjemmet i Vanløse og ud til Dyrehavsbakken ved Klampenborg.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ingen kontrakt endnu

Og selvom det hele altså ser ud til at flaske sig, så lægger Pernille Schrøder ikke skjul på, at det har været en ordentlig omgang at skulle springe til med så kort varsel.

- Vi har ikke engang nået at tale om mange af de praktiske ting eller fået skrevet kontrakt endnu. Lige nu er fokus på at få forestillingen op at stå. Jeg har heller ikke nået at tale med Lisbet (Dahl, red.) selv. Jeg synes ikke, at jeg vil forstyrre hende lige nu. Men det står på min to-to-liste, fortæller hun.

Pernille Schrøder, der i en længere årrække frem til 2020 havde sommerhus i Marielyst er i øvrigt ikke den eneste, der er blevet tilkaldt som afløser med kort varsel.

Det samme er instruktøren Joy-Maria Frederiksen. For udover selv at stå på scenen var Lisbet Dahl også instruktør på årets Cirkusrevy.

The show must go on - også i Cirkusrevyen.


  • Det er ikke første gang, at Pernille Schrøder springer til som standin for en af de medvirkende i Cirkusrevyen. Arkivfoto: Ingrid Riis
Annonce
Guldborgsund

35 biler til start i lokalt påskerally

Guldborgsund

Vild rekord ved museumsåbning

Annonce
Annonce
Nakskov

Familieforretning fylder 50 år: - Snakketøjet har jeg efter min far

Sport

Bredahl efter sejrsmål i overtiden: - En kæmpe forløsning

Guldborgsund

35 biler til start i lokalt påskerally

Indland

Rekordmange ikke-vestlige indvandrere er i arbejde

Lokal nyt

Nicolai skal gå 2500 kilometer baglæns - af helt særlig grund

Sport

Bruun Jørgensen: - Det blev en underlig oplevelse

112

14-årig dreng meldt savnet

Sport

NFC vinder efter vanvidsafslutning og sikrer sig top 6

Sport

Team Sydhavsøerne tog værdiløs sejr i Aarhus

Indland

Skatteminister vil ændre regler efter sag om forkerte boligskatter

Guldborgsund

Endelig: Nu starter kæmpe projekt til 30 millioner kroner

Sport

NFC klar til påskekamp: Højmark står til startplads mod sin tidligere klub

Guldborgsund

Vild rekord ved museumsåbning

Sport

Team Sydhavsøerne kan runde flest indtjente point i 11 sæsoner

Indland

Det Sydfynske Øhav kommer på anerkendt Unesco-liste

Annonce
Annonce
Dølle

Landskendt komiker optræder på Dølle

Sport

Cheftræner efter slutspilssejr: - Det var en mental svær opgave

112

Tidligere drabsdømt tilstår drab på medpatient i Skejby

Guldborgsund

Konkursramt tøjbutik er forvandlet til helsecafé

112

Bil i brand på motorvejen

112

Politiet med klar opfordring: Aftal det på forhånd

Sport

Skifteret giver NFC-konkurrents ejer frist til at komme med redningsplan