Annonce
Lolland

Samråd gav ikke løsning på konflikt

Sognefogedvænget består af 84 boliger, der kræver renovering. Foto: Claus Hansen/arkiv

Samråd med boligministeren gav ikke det endegyldige svar på, hvad der er næste skridt i Sognefogedvænget-konflikten, fortæller formand.

RØDBYHAVN Torsdag formiddag var der åbent samråd om renoveringer i almene boligforeninger i Indenrigs- og Boligudvalget på Christiansborg.

Anledningen var striden mellem boligselskabet Sognefogedvænget og Lolland Kommune, hvor kommunen vil indføre fleksible udlejningsregler for beboersammensætningen i forbindelse med en totalrenovering af boligområdet i Rødbyhavn.

Dette vil betyde, at nuværende beboere ikke med garanti kan flytte tilbage i boligområdet efter renoveringen, hvilket ifølge svar fra indenrigs- og boligminister Kaare Dybvad Bek (S) er i strid med lovgivningen.

I Sognefogedvænget er man villig til at indføre de fleksible udlejningsregler, men først når de nuværende beboere har fået muligheden for at flytte ind i det nyrenoverede boligområde.

For at finde en mulig løsning på denne konflikt havde Christian Juhl (EL) indkaldt til det åbne samråd.

På samrådet understregede Kaare Dybvad Bek, at det er i strid med lovgivningen at nægte nuværende beboere at flytte tilbage efter endt renovering.

- De nuværende beboere i Sognefogedvænget vil derfor uanset betingelsen om 100 procent fleksibel udlejning have ret til at få tilbudt en bolig i afdelingen, hvis der ved ombygningen tilvejebringes boliger af samme art som den opsagte, skriver Kaare Dybvad Bek i et skriftligt svar.

Men hvad det næste skridt er i at løse konflikten, ved man fortsat ikke i Sognefogedvænget.

- Ministeren sagde jo klokkeklart, at hvis man ikke kunne snakke sig til enighed, gav det ingen mening at gå i retten med sagen. Det ville være spild af lejernes penge og skatteydernes penge. Så hvor fanden skal man så finde en løsning henne? Det var lidt det, vi havde håbet på med samrådet: at vi havde fået et klokkeklart svar på, hvad der er hvad. Men der blev lagt op til, at vi skal finde en løsning selv, fortæller Allan Jørgensen, der er bestyrelsesformand for Sognefogedvænget.

Christian Juhl kunne heller ikke gå fra samrådet i Indenrigs- og Boligudvalget med den gyldne løsning på konflikten.

- Jeg ser ingen instans, og ministeren svarede også, at der ikke er en egentlig instans, der kan løse konflikten mellem kommunen og beboerne. Og så må kommunen jo rette ind efter boligloven. Derfor kan man kun appellere til byrådet, der er den stærke part i den her sag, at man kan få fundet en løsning, der ligger indenfor loven, så vi kan komme i gang. Det er jo dumt ikke at få renoveret boligerne, mener jeg, konkluderede Christian Juhl på samrådet og fortsatte:

- Jeg ledte bare efter en mulighed for, at beboerne havde nogle flere kræfter eller et organ, der kunne hjælpe dem med at sige, at selvfølgelig skal det her sættes i gang nu. Nu er det kun os og ministeren, der kan sige, se at komme i gang og lad være med at sidde i skyttegravene. Det er kommunen, der er den stærkeste part og kan skabe en dialog.

Ved årsskiftet kan det nye byråd, der blev stemt ind ved det netop overståede kommunalvalg, træde til.

I Sognefogedvænget håber man, at det også vil give en mulighed for at løse konflikten.

- Der er i hvert fald et par af dem, der har lovet os, at der skulle ses på det med andre øjne - blandt andet Martin Boesen (S) og Diana Leicht Christensen (S), der var hernede til vores valgaften. Og det kunne man jo håbe på, at det er det, der sker. At der bliver blødt op, og man siger, at vi skal have løst det her, fortæller Allan Jørgensen.

Der er i øjeblikket løbende udgifter til småreparationer, hvilket lægger et unødigt pres på boligselskabets økonomi, fortæller formand Allan Jørgensen. Foto: Anders Knudsen/arkiv
Annonce
Annonce
112

Politi undersøger sag om voldtægtsforsøg

Annonce
Lokal nyt

UVIST HVORDAN AFGIFT RAMMER SUKKERFABRIKKER

Annonce
Forsiden netop nu
Lolland

STOR OPRYDNING GAV NYE HAVEEJERE

Udslip

30 blev evakueret efter udslip af ammoniak

Femern

FEMERN-KRITIKER: TRAFIKGRUNDLAGET ER KOLLAPSET

Guldborgsund

BYGGERI AF 36 ALMENE FAMILIEBOLIGER GODKENDT

Craft Days

GÅR NED I STØRRELSE FOR AT GÅ OP I KVALITET

Stafet for livet

MANGLER DELTAGERE

Landsstævne

ENDELIG TID TIL LANDSSTÆVNE IGEN

Lolland

Undsætnings-aktion efter drivende jolle

Lolland

VARMEVÆRK TABER ENDNU EN KLAGESAG

Guldborgsund

KATEDRALSKOLENS REKTOR STOPPER

UDSLIP

KEMIKALIEUDSLIP ER UNDER KONTROL

POLITIK

RENÉ CHRISTENSEN OM FANEFLUGT: JEG TROR IKKE, DET ER SLUT ENDNU

Lolland

REGIONSFORMAND: NYT LÆGEFIRMA VIL SKABE TRYGHED

Annonce
Lolland

KLAGENÆVN AFVISER SAG OM BIOGASANLÆG

112

"BANKMAND" FORSØGTE AT SNYDE ÆLDRE KVINDER

Student 2022

- JEG SVEDER FRA STEDER, JEG IKKE VIDSTE, JEG KUNNE SVEDE FRA

Student 2022

- GÅ UD OG INDSPIL JERES EGET LIV

Sport

CENTRUM FOR HORBELEV-DRAMA ØNSKER MERE RESPEKT FOR DOMMERE

112

NABOER REDDEDE STRÅTÆKT HUS

Student 2022

GYMNASIETS PYJAMAS-ÅRGANG FEJRET

Student 2022

- DET ENESTE JEG HAR I HOVEDET LIGE NU ER AT DRIKKE MIG HAMMERSTIV

Annonce
Annonce